kdaj ste nehale z AD3 (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

soncica01 -> kdaj ste nehale z AD3 (5.2.2010 18:05:22)

Naša je sedaj stara eno leto, v bistvu že skoz jemljemo AD3 kapljice (10 kapljic na dan). Naslednji teden imamo pregled v posvetovalnici pa me sedaj informativno zanima kako dolgo ste dajale svojim otrokom te kapljice - prenehali jemat ko je bil star točno eno leto ali kako? Ne vem kakšna je praksa s temi kaplicami.

mini86 -> RE: kdaj ste nehale z AD3 (5.2.2010 18:13:33)

ponavadi jemleš do 1 leta..če imaš še kej kapljic na zalogi in je ravno zima porabiš pač tiste do konca..in to je to

trobentic_@ -> RE: kdaj ste nehale z AD3 (5.2.2010 18:17:55)

še vedno jih dobita stara sta  skoraj 3 leta in skoraj 5 let

Katy78 -> RE: kdaj ste nehale z AD3 (5.2.2010 18:43:19)

Meni je P na sistematskem pri enem letu rekla, da lahko nehamo, če pa želim, pa lahko nadaljujem nekje do aprila, ko bo več sonca.

Urska09 -> RE: kdaj ste nehale z AD3 (5.2.2010 19:55:30)

Naša je pozimi rojena, zato mi je P svetovala, naj ji (Oleovit kapljice - vitamin D) dajem še par mesecev po 1. letu starosti. Nekje do maja, junija.

Najaa -> RE: kdaj ste nehale z AD3 (5.2.2010 20:05:19)

Moja jih z občasnimi pavzami (ker pozabim) še zdaj je. In jih bo še, da porabimo stekleničko do konca.

poli* -> RE: kdaj ste nehale z AD3 (6.2.2010 17:24:58)

Mi imamo sicer D3, ampak jih bomo jemali najmanj do takrat, ko se ji bo zaprla fontanela. Sedaj ima 15m.

zmajaz -> RE: kdaj ste nehale z AD3 (6.2.2010 18:35:44)

Zimski otroci naj bi jemali nekje do aprila - torej dlje kot 1 leto. Naša je je rojena v začetku januarja, tako da je jemala do aprila, potem smo prekinili, čez zimo je pa rekel P naj ji do pomladi spet dajam.

PC Baby -> RE: kdaj ste nehale z AD3 (6.2.2010 19:12:13)

IZVIRNO SPOROČILO: poli*

Mi imamo sicer D3, ampak jih bomo jemali najmanj do takrat, ko se ji bo zaprla fontanela. Sedaj ima 15m.

Kdaj naj bi se pa zaprla [sm=zmeden.gif]

Katy78 -> RE: kdaj ste nehale z AD3 (6.2.2010 19:58:30)

IZVIRNO SPOROČILO: PC Baby

Povprečno okoli 1,5 leta, nekaterim že okoli 9. meseca, nekateri pa imajo še okoli 2. leta odprto. Pri ca. 1% pa se zapre že kmalu po rojstvu (nekje do 3. meseca) in naš Nik je med njimi. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

eva1 -> RE: kdaj ste nehale z AD3 (6.2.2010 20:21:00)

ajde bom kr tle vprašala , kr je že tema o AD3...a je mel kateri dojenček drisko oz je večkrat kakal zaradi njih? Prva dva sta jih čist ok prenesla, tamali pa ko mu jih dam(pa sva šele na 2 kapljicah) prav več odvaja kot če mu jih ne...

PC Baby -> RE: kdaj ste nehale z AD3 (6.2.2010 20:57:49)

Ja, naš je imel drisko pa mu je P zamenala za D3, zdaj pri 9. mesecih pa spet nazaj dala na AD3 in je OK.

_sanja_* -> RE: kdaj ste nehale z AD3 (7.2.2010 19:29:45)

Ja nekateri pediatri se zgledujejo po tem, nekateri pa po svoje. Naša še posebej rada komplicira, kar se tiče AD3. Zelo je komplicirala, ko sem mu dajala D3, je rekla, da to nikakor ni primerna zamenjava.

Ko sva imela pri enem letu posvetovalnico, niti ni pogledala fontanele, ampak je rekla, da se pri njej AD3 jemlje do drugega leta. Konec debate.

Treutno še jemljemo, ker je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] decemberček, ne vem pa če bomo ravno do drugega leta glede na to, da berem da vas večina neha prej.

zmajaz -> RE: kdaj ste nehale z AD3 (7.2.2010 20:35:32)

IZVIRNO SPOROČILO: Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: PC Baby
Povprečno okoli 1,5 leta, nekaterim že okoli 9. meseca, nekateri pa imajo še okoli 2. leta odprto. Pri ca. 1% pa se zapre že kmalu po rojstvu (nekje do 3. meseca) in naš Nik je med njimi. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Naša je bila v začetku januarja stara 2 leti, pa še vedno nima povsem zaprte.

kdusic -> RE: kdaj ste nehale z AD3 (7.2.2010 22:46:00)

Mi jih sploh ne jemljemo pa je mali star 5 mesecev... mogoče bom začela dajati v hrano pri 6 mesecih...

zmajcica14 -> RE: kdaj ste nehale z AD3 (14.2.2010 14:16:11)

Mi jih tudi nismo dajali. Vsak dan smo bili zunaj 1-2 uri, in sicer nepokriti tj. izpostavljeni dnevni svetlobi. Hodili smo ven res vsak dan - ob vsakem vremenu. 

MorjeMorje -> RE: kdaj ste nehale z AD3 (15.2.2010 11:59:26)

nekje sem prebrala, da te kapljice škodujejo zobem? kaj veste kako je s tem?

MiNa* -> RE: kdaj ste nehale z AD3 (15.2.2010 13:27:33)

kdaj ste jih pa začele dajati? Mi smo njih dobili pri 1 mesecu, vendar jih še nedajam, kersem imela pri prvi zelo slabe uzkušnje z njimi v povezavi s krči. Tako, da bom pri malemu začela nekje pri 4. mesecu, jeto prepozno? (Pediater itak ne verjame v povezavo krči-kapljice, čeprav smo jo pri hčeri stestirali). ja , pa naš vedno predpiše D3, in ne AD, v čem je fora?
Kaj pa fluorove tabletke, jih še svetujejo?

kristinaj -> RE: kdaj ste nehale z AD3 (16.2.2010 11:48:10)

pri prvi eno leto, pri drugem pa me niti ni vprašala kako in kaj, pa tudi neredno sem mu jih dajala...

Stran: [1]