hripav dojenček (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


tanja1980 -> hripav dojenček (5.2.2010 10:03:28)

Pozdravljene,

me zanima, če ima katera izkušnjo s tem, da je dojenček hripav. Naša punčka bo stara 8 mesecev in je začela nekaj hripat včeraj. Ni prehlajena, ker je drugače živahna, nosek ima ok, glas pa kot da je žurala. Res je, da več "govori" in stalno nekaj gode, vendar nisem prepričana, če bi to lahko bilo od tega...k zdraniku je pa tudi ne bi vozila, kar tako...sej ni nič mtragičnega, sam se mi pa zdi malo nenavadno...


aja pa prvi zobek dobivamo, je mogoče lahko to kaka navezava, vem, da je nelogično, pa vendar




Anonimen -> RE: hripav dojenček (5.2.2010 10:39:35)

Povsem enako je bilo pri moji hčeri, ko je imela 6 mesecev, (je bila hripava, kot da bi prišla z navijanja s kakšne nogometne tekme), le da je imela 2 dni tudi vročino.
Sva bili pri pediatrinji in je rekla, da je to laringitis, bolj vnetje glasilk kot grla, nekaterim se pojavi vročina, nekaterim ne in da ni nič hudega. Da je najboljše zdravilo pač biti tiho[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], če se bo pa dete več drlo ali godrnjalo, bo pa samo malo dalj trajalo.
Pri nas je bil v dobrem tednu spet običajen glas.
   




tanja1980 -> RE: hripav dojenček (5.2.2010 11:07:35)

mi vročine nimamo, sem iji 3x v ritki merila in je imela celo samo 36...čudno...kaj pa je pediatrinja rekla...kakšni so bili ukrepi, je lahko sla ven ali strogo v hiši? je treba izvajat kakšne terapije? para npr?




tikatonka -> RE: hripav dojenček (5.2.2010 12:25:06)

Tudi naša je imela to pred novim letom. Pomagale so inhalacije z kamilci. Tri dni in je bila ok.




jancika -> RE: hripav dojenček (5.2.2010 14:20:03)

naša mala je stara 8,5 mesecev in je pred dobrim mesecem zaradi vnetega grla jemala antibiotike. 2 dni preden smo jih nehali uživati je dobila zelo hripav glas. p. je ugotovila glivice v ustni votlini in glasilkah. Dobili smo daktarin gel in v parih dneh je bilo ok.
poglej ji na notranjo stran ličnic, če bi slučajno imela take bele flekce.




Stran: [1]