Nika v službi
|
Od prvega zobka naši madam čistimo zobke zjutraj in zvečer, ob vikendih tudi po kosilu, torej 3x dnevno. Vedno z zobno pasto, prej še brez fluora (First Teeth), zdaj pa z otroško pasto s flourom, a brez okusa. Pri nas je bilo z umivanjem zob zelo malo težav - smo imeli eno obdobje na začetku, da se je otepala, pa smo vztrajali, razlagali, se igrali, naredili čiščenje zob zabavno, ker sem preprosto hotela, da se že od malega navadi, da pri določenih stvareh (in čiščenje zob spada mednje) ni odstopanj. Doma, na počitnicah, zdrav, bolan, utrujen, spočit... zobe je treba umit in pika. Moram reči, da zdaj, pri skoraj 4 letih in pol, naša mala miss zelo lepo skrbi za svoje zobke, vedno si jih najprej sama podrgne, potem pa še midva z možem dokončava. Žal mi je edino to, da se v našem vrtcu nismo uspeli zmeniti, da bi čiščenje zobkov uvedli tudi v vrtcu po kosilu oz. pred spanjem, zaradi tega smo pač obsojeni, da si med tednom zobke umiva 2x. Midva z možem prakticirava enako, torej umivanje zjutraj in zvečer, v službi pa imam zobno nitko, ki pride pogosto zelo prav. Po mojem mnenju higiena zob spada pod splošno higieno, kjer ni odstopanj.