|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   obupana
1.7.2005 21:01:01   
bonita
Pozdravljene! Sem čisto novo na tem forumu in upam, da me ne boste kregale, če ste to temo že obdelale.
Moj problem je sledeči:

stara sem 30. pred 8 leti sem imela eno veliko cisto. Naredili so mi laparoskopsko operacijo in cisto odstranili. Cista je bila tako velika in mejno maligna, zato so mi odstranili tudi jajčnk. Takrat se mi je podrl ves svet, ker sem bila prepričana, da ne bom nikoli zanosila, čeprav so bi zdravniki razlagali, da to nikakor ni res. Počasi sem le prišla k sebi, spoznala novega fanta - zdaj sva skupaj že peto leto - in nekako si želiva kakšnega otročka. Šla sem k svoji ginekologinji. Brez kakršnihkoli preizkav in pregledov mi je napisala klomifen in je rekla, naj ga kar začnem jemati. Po tem pa me je naročila še na UZ. Na Uz je ugotovila, da imam spet neke ciste in ker je ona zaključevala svoje delo v Leonišču, mi je priporočila drugega zdravnika. Ta me je pogledal in ni bil čisto prepričan ali vidi ciste ali ne. Na pregledu mi je rekel, da je vse ok in najbolj, da se gre pregledat še partner, naj me pa ciste ne skrbijo. Ker mi je bilo neprijetno pošiljat partnerja, ko pa sem nekako prepričana, da sem jaz problem, sva čekala par mesecov. Zdaj sem zamenjala še tega ginekologa in nova zdravnica me je pregledala. Ugotovila je, da imam pregrado na maternici in po vsej verjetnosti tudi endometriozo, čeprav ni prepričana. Potrebna bo laparoskopija in histeroskopija, jeseni. Pred tem pa še jemanje nekih tablet, da bodo operacijo lažje naredili - razredči sluznico.
Svet se mi je čisto podrl. Že dva dni samo jokam.

Lepo bi prosila katero s podobnimi izkušnjami, da mi kaj več napiše. Vsakega mnenja, nasveta bom zelo vesela. Predvsem se pa bojim, ali bom sploh kdaj lahko imela otroka, ki si ga tako močno želiva oba.

Hvala in lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   obupana
1.7.2005 21:05:33   
rija
Ne vem kako ti je lahko nerodno, da pošlješ fanta na pregled? Da ni to bolj njegov problem? Vsaj enkrat bo ziher moral to skoz dati. Pa saj za njega ne bo prvič. Naj se malo spomni na mlajša leta, ko je bila včasih suša...:ups:
Pa ne jokaj, samo si škodiš. Vse bo še dobro. Preberi nekaj postov nazaj, pa boš videla, da nisi edina.

(odgovor članu bonita)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   obupana
1.7.2005 21:10:55   
bonita
Rija, hvala za odgovor. Saj bo še na pregled, ima že datum. Se nič ne brani. Vendar meni je malo smotano,ker imam jaz stalno neke probleme. Vendar, pravimaš, o tem sploh ne bi smela premišljevati. Bomo videli, kakšni bojo testi.
Pa saj vem, da nisem edina. In prav vesela sem, da sem našla tale forum.

(odgovor članu bonita)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   obupana
1.7.2005 21:11:41   
neni
Zdravo!
No pa ti bom napisala nekaj besed, čeprav bi bila marsikatera na tem forumu bolj primerna za to, saj znajo punce lepo potolažit. Sej se bo tudi še kakšna druga oglasila pa kaj dodala.
Jaz bi ti samo rekla, da vem, da je to zelo hudo, ko te stvari izveš. Samo nimaš druge izbire, kot da se s tem sprijazniš. In se boriš.:miska:
Nobenega razloga še ni, glede na tvoje izvide, da nebi imela otročke. Ti se prijavi, opravi operacijo, smo jo že mnoge dale skozi in sploh ni tako hudo.
Potem se bo pa pokazalo kako in kaj naprej. Mogoče pa bodo že v prvo tako poštimali, da sploh epruvetka ne bo potrebna.
Ti samo ukreni kaj in ne prepusti se malodušju, je pa res, da je treba veliko stvari v glavi razčistit. Ampak glede na tvoja leta, bi se jaz kar čimprej odpravila reševat stvari.

Drži se, obriši solze in naredi vse, kar bo potrebno. Od nas je odvisno, če bomo imele :duda:. Če si jih bomo dovolj močno želele in se bomo borile, bomo vse enkrat mamice.
Lepo se imej, pogovori se s svojim dragim in uživaj poletje, da boš jeseni polna energije za boj!

lp Neni

(odgovor članu bonita)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   obupana
1.7.2005 21:14:18   
neni
Vidim, da me je Rija prehitela. In ima prav, ko začneš hoditi tam okrog moraš sram pustit doma!
V to morata it skupaj, oba bosta videla in doživela veliko žalostnega, ampak vsi upamo na srečen konec.
lpn

(odgovor članu bonita)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   obupana
1.7.2005 21:28:31   
bonita
Neni, tudi tebi hvala za tako lepe besede in nasvete. Vsekakor jih bom upoštevala. Pa tudi moj dragi. Se mi zdi, da na celo zadevo bolj trezno in realno gleda kot jaz. Verjetno pa sem še vedno v šoku in stvari še ne dojemam tako kot bi mogla.

(odgovor članu bonita)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   obupana
1.7.2005 21:31:29   
rija
Nič se ti ne sekiraj. Ne bi bila normalna, če bi te take stvari pustile hladno. Zelo pomembno skozi cel postopek ti bo to, da ti bo dragi stal ob strani. Tu izrekam javno pohvalo in zahvalo mojemu srčku, da je bil vedno z mano. Brez njega bi šlo zelo težko. Vozil me je k zdravnikom, me čakal, mi dal ramo za zjokat, se zjokal z mano. Uf, jaz pa jočem zdaj, ko pomisim na vse to. In zavedam se, da marsikateri tega ne bi storil. Hvala ljubi.

(odgovor članu bonita)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   obupana
1.7.2005 21:35:13   
bonita
rija, tudi jaz jočem, ko berem. Res je zlati tvoj lubi. Zasluži si vse pohvale! Upam, da bo moj tudi takšen, vsaj do zdaj je bil.

(odgovor članu bonita)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   obupana
1.7.2005 21:37:24   
rija
Sem prepričana da bo!

(odgovor članu bonita)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   obupana
1.7.2005 21:43:49   
neni
Jaz pa mislim, da imamo vsi pari, ki imamo probleme z neplodnostjo veliko srečo. V glavnem se vsi ful štekamo in imamo čisto drugačen odnos kot drugi.
In to je sreča, ki ni dana vsakemu!:love:
Samo če pogledamo gor po forumih, pa kake veze imajo nekatere, sej tam kjer se tepejo je še najbolje, vsaj veš kdo pije, kdo plača. Ampak so pa ene hudo čudne situacije, k jih normalen človek ne more zastopit.:zmeden:

Tudi moj :love: zasluži vse pohvale, čeprav vse jemlje popolnoma drugače kot jaz. Z moške strani pač, oba pa sva prepričana, da nama bo uspelo.

lpn

(odgovor članu bonita)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   obupana
2.7.2005 12:28:57   
girly
ojla!

najprej da te malo potolažim...Moja svakinja je mela tud cisto že pred leti in so ji odstranili jajčnik! zdej mata pa z mojim bratom dva prekrasna otroka in oba nenačrtovano! :bravo: tko, da kar se tiče tega, da z enim jajčnikom ne moreš zanosit, na to kr pozabi! se da!

kar se tiče endometrioze in pregrad v maternici: to se da odlično kirurško odpravit!in če ima tvoj :love: dobre plavalčke, potem lahko jeseni že pričakuješp, da boš srečka :nosecka:. Ne obupuj, nimaš razloga!Vem da je težko, a vse se da, samo vztrajati je treba!

klomifen ti je pa prejšnja g. predpisala zato, da bi se ti sprožilo več jajčec naenkrat, saj se stem poveča možnost za zanositev.klomifen predpišejo velikemu številu žensk!

veliko sreče, predvsem pa poguma in volje ti želim! in bodi prepričana, da ti bo uspelo!če boš ti obupala in se udala, potem ne bo nič, ker če se ne boš borila ti, kdo se bo?!

lep dan ti želim
girly ;)

(odgovor članu bonita)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   obupana
2.7.2005 12:49:02   
tinkamiška
Bonita, naj ti še jaz nekaj napišem.

Ko sem brala tvoje besede, mi je postalo tako hudo, ne smeš bit tako prestrašena, moraš bolj optimistično gledat na vse skupaj, sej vem, da je težko, ko ti na enkat natrosijo toliko novih informacij, pa ne veš kaj bi z njimi.

So ti vse pred mano tako lepo napisale, da nimam kaj veliko dodati. Lahko ti samo povem, da sem bila na histero in laparoskopiji, sicer imam oba jajčnika in nisem mela endometrioze, ampak, moram ti povedati, da je po operaciji ratalo, kljub slabšemu moževemu spermiogramu, ja tudi on je moral dat spermo, pa ni bilo tako hudo:) moški to opravijo, me se pa sekiramo:)-:)-:)-

Tudi jst pravim, da uživajta čez poletje, ne mislita na jesen, predajta se drug dugemu in potem, če bo teba, malo stisnia zobe in boš vidla, da bo ratalo:rozica::rozica::rozica:

Aja, od mojega brata punca je zanosila z enim jajčnikom brez problema:)

Veliko dobre volje vama želim in da tvoj strah ne bi bil več tako velik:rozica:

V jesen bomo pa stiskale pesti za vaju:miska::miska::miska:

P.S. se strinajm, da smo pari, ki smo se morali mal potrudit za:duda:, veliko bolj povzani, nas druži še ena posebna vez in mislim, da smo si zato še toliko bolj hvaležni in se cenimo. Tudi moj:love: mi je stal ves čas ob strani me spodbujal in prenašal moje izpade srahu in jeze, tudi sedaj mi stoji ob strani, ko sem:nosecka: in me poskuša čimbolj razvajat:love::love::love:

Tinka

(odgovor članu bonita)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   obupana
2.7.2005 16:52:26   
bonita
Girly in Tinka,
hvala vama za tako lepe besede. Res sta me potolažile. Nekako me je bilo najbolj strah, da enim jajčnikom ne bo šlo. In vesela sem, da slišim, da se kljub temu da. Pa tudi po forumu malo berem stare debate in res vidim, da je veliko punc, ki so imele histero in laparoskopijo in zdaj so že srečne mamice ali pa to še bojo.
Res, da me je vseeno malo strah, ampak obupala pa ne bom. Obljubim!
In hvala vsem puncam, ki ste mi odgovorile. Res ste mi pomagale.
Vama in vsem želim veliko sreče! In tudi jaz upam na najboljše!

(odgovor članu bonita)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   obupana
2.7.2005 17:50:29   
baguSka
Nimam izkušn s tem in upam da jih ne bom nikoli mela. Tebi pa iskreno želim, da bi mela veliko energije, volje in moči, da boš čimprej v sebi nosila vajino pikico.:rozica:

(odgovor članu bonita)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   obupana
2.7.2005 21:19:11   
anina1
Draga Bonita, nikar ne obupuj! Jaz sem imela ciste, pregrado in endometriozo. Za mano so stevilni pregledi pri ginekologih, laporo in histroskopija in kar nekaj terapij z klomifenom. Naj ti povem, da so mi pri laporoskopiji napikali ciste, odstranili endometriozo, s histeroskopijo pa mi odstranili vecjo pregrado v maternici.
Preden so vse to naredili sva se z možem že 1,5 leti trudila, da bi zanosila in še dobro, da nisem, ker bi splavila zaradi pregrade (pregrado so videli sele pri operaciji na ultrazvoku jo zelo redkokateri najdejo) - je bila prevelika.. Po operaciji so mi rekli, da lahko takoj zanosim in da verjetno tudi bom. Dobila sem ene tablete v bolnici in po 3 spet neuspelih mesecih spet klomifen za 3 mesece. In ko se ni zgodilo nič sem bila zelo, zelo obupana. Res sem verjela, da bo ratalo in ko sva z možem šla v vrsto za IUI, sem 2 dni pred postopkom ugotovila, da sem noseča. Pa so mi isti mesec večkrat vzeli kri in ugotovili, da sploh nimam ovulacije. No js pa zanosla po naravni poti! Po 2,5 mesecih in 8 mesec po laporoskopiji. Mam pa prijateljico, ki je zanosila 1. mesec po laporoskopiji (tudi imela pregrado).
Midva imava zdaj ze skoraj leto staro pikico in ker je zdravnica rekla, da se lahko endometrioza ponovi in da imam tudi zaradi drugih tezav manjse moznosti za ponovno zanositev ter nama predlagala naj poskusim zanositi čimprej. Pa tudi midva si zelo želiva še vsaj enega otročka (čeprav sva presrečna za najino pikicoin če nikoli več ne zanosim bom najsrečnejša, ker imava njo), zato se že 9 mesecev trudiva za še en mali čudež.
Zato ne obupuj! Verjemi, da boš zanosila in poskušaj na to čim manj misliti (vem, lahko reči a težko storiti:)) In boš! Mogoče ne danes, ne jutri ampak kmalu... Želim ti veliko sreče in sori, čist not sem padla in ful razpisala:)
Poročaj!LP,Anina1

(odgovor članu bonita)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   obupana
3.7.2005 11:35:13   
Anonimen
Bonita, pogumno naprej v boj za malo pikico! Srecno, drzim mocno pestke zate! :miska::miska::miska:

:rozica::rozica::rozica:

LP,

Katarina

(odgovor članu bonita)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?