ocenitev vrednosti hiše (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan >> Gradnja

Sporočilo

inja2 -> ocenitev vrednosti hiše (4.2.2010 11:44:50)

ojla

ali mogoče kdo ve kje se, da dobiti oceno vrednosti hiše in koliko to stane....

Kerensa* -> RE: ocenitev vrednosti hiše (4.2.2010 11:46:17)

Pri vsakemu cenilcu (če mu plačaš).

Ampak raje počakaj še malo, pa bodo brezplačne informativne izračune poslali na dom vsem lastnikom nepremičnin v Sloveniji (zaradi davka).

*maja83* -> RE: ocenitev vrednosti hiše (4.2.2010 12:12:01)

Meni so na banki rekli, da cenilci računajo 1% od vrednosti nepremičnine[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image]. Jaz sem pred 2 tedni plačala za cenitev parcele 105 €, kolegica za stanovanje 180 €, tako malo za občutek, bila pa je to nepremičninska agencija. Lahko ti dam kontakt, če želiš. Moj mejl (mayci1983@gmail.com), da nebom delala reklame.

Hope2 -> RE: ocenitev vrednosti hiše (4.2.2010 12:45:17)

IZVIRNO SPOROČILO: *maja83*

Meni so na banki rekli, da cenilci računajo 1% od vrednosti nepremičnine[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image] . Jaz sem pred 2 tedni plačala za cenitev parcele 105 €, kolegica za stanovanje 180 €, tako malo za občutek, bila pa je to nepremičninska agencija. Lahko ti dam kontakt, če želiš. Moj mejl (mayci1983@gmail.com), da nebom delala reklame.

Nepremičnino cenijo samo državni cenilci. Nepremičninska agencija tega ne more naredit, razen če imajo zaposlenega cenilca ali pa sami pokličejo cenilca. Agencija lahko poda neko ceno, ampak to lahko vsak človek, ki se vsaj malo spozna na trg nepremičnin. V zadnjem primeru ne smejo računat cenitev, medtem ko pa državni cenilci imajo določeno tarifo.

*maja83* -> RE: ocenitev vrednosti hiše (4.2.2010 12:57:01)

Me zanima kako bi banka sprejela cenitev vsakega cloveka, ki se spozna na nepremičnine kadar gre za kredit, ker pol bi pa to res lahko že vsak napisal, ki mal spremlja trg nepremičnin.

Kerensa* -> RE: ocenitev vrednosti hiše (4.2.2010 13:00:25)

Nepremičnino lahko oceni vsakdo, samo njegova ocena/cenitev ni uradno veljavna. Pa tudi uradno veljavne ocene/cenitve niso obvezujoče za prodajalca in/ali kupca. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

*maja83* -> RE: ocenitev vrednosti hiše (4.2.2010 13:09:16)

Seveda niso obvezujoče, ampak verjetno nekaj velja tudi ta cenitev (za banko), ker drugače res dvomim, da bi me banka poslala tja, glede na to, da je bila cenitev narejena zaradi kredita in posledično neplačevanja le tega.

Hope2 -> RE: ocenitev vrednosti hiše (4.2.2010 17:34:44)

IZVIRNO SPOROČILO: *maja83*

Me zanima kako bi banka sprejela cenitev vsakega cloveka, ki se spozna na nepremičnine kadar gre za kredit, ker pol bi pa to res lahko že vsak napisal, ki mal spremlja trg nepremičnin.

Beri vse. Sem napisala, da lahko cenijo samo državni cenilci. Kar naredi nepremičninska agencija, pa lahko tudi naredi vsak človek,  zato to ni uradno veljavno.

Samo za kredit, pa se ne rabi uradna cenite, razen če banka meni, da cena, ki ste jo padali ni normalna (prenizka, previsoka)

Anonimen -> RE: ocenitev vrednosti hiše (4.2.2010 17:40:09)

naso hisko , ko smo jo kupovali je ocenil znanec ki menda, da ima licenco. ne vem alpa je sploh nima. pojma nimam. u glavnem hise sploh ni videl. pac napisal je tako ceno, za kakrsno jo je preksnji lastnik prodajal. zaradi kredita.

cena: 20.000 sit se mi zdi

Anonimen -> RE: ocenitev vrednosti hiše (4.2.2010 17:40:54)

sam meni tudi ni jasno, kako bo davcna ocenila nepremicnine.
na podlagi cesa?

mika -> RE: ocenitev vrednosti hiše (4.2.2010 19:01:44)

IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute

sam meni tudi ni jasno, kako bo davcna ocenila nepremicnine.
na podlagi cesa?

to tud meni ni jasno. Cenilec, ki je nam cenil hišo, je upošteval vse od talnih oblog, oken itd...je ogromna razlika, če imaš po tleh tapison al parket, ploščice ali naravni kamen itd.

razen, če bo res pomembna samo kvadratura

mika -> RE: ocenitev vrednosti hiše (4.2.2010 19:03:20)

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Beri vse. Sem napisala, da lahko cenijo samo državni cenilci.

uradno cenitev lahko poda samo sodno zapriseženi cenilec. nepremičninske agencije ga ponavadi imajo.

Hope2 -> RE: ocenitev vrednosti hiše (5.2.2010 7:00:26)

IZVIRNO SPOROČILO: mika

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Beri vse. Sem napisala, da lahko cenijo samo državni cenilci.

uradno cenitev lahko poda samo sodno zapriseženi cenilec. nepremičninske agencije ga ponavadi imajo.

Sem v tem poslu bila in agencija ga ponavadi nimajo. Redko, redko, da ga katera ima, prej ne kot ja. Imajo pa veze oz oni poiščejo cenilca.

sazi -> RE: ocenitev vrednosti hiše (6.2.2010 0:26:45)

uradno cenitev lahko poda samo sodno zapriseženi cenilec.

ali pa pooblaščeni ocenjevalec nepremičnin
in cena ne sme biti vezana na vrednost nepremičnine - cena je vezana na porabljen čas, ki se ga potrebuje za izdelavo poročila o oceni vrednosti (torej od ogleda, raziskave trga, do zbiranja podatkov, ki se potrebujejo za analizo in v končni fazi za samo pisanje poročila)

banke ponavadi zahtevajo uradno cenitev, razen kadar gre za novogradnjo - tu ponavadi vzamejo za vrednost kar prodajno ceno

vsesplošna ocena nepremičnin - itak, da bo kar nekaj - zelo posplošeno - upoštevana bo lokacija, velikost, starost in "opremljenost" nepremičnine - že samo pri lokaciji je lahko velika razlika v oceni - me res zanima, kako bo to na koncu izgledalo

Stran: [1]