Splišni -> RE: kamp Kastanija - Novigrad (19.5.2010 15:55:21)
|
IZVIRNO SPOROČILO: pelin V Sireni sem bila več let zapored pred leti, še kot otrok , pa nimam preveč dobrih spominov. Pravzaprav meni ni nič falilo, se pa spomnem odraslih , ki so se pritoževali zaradi kamnoloma v bližini. Mimo ( kar precej blizu obale) je dvakrat na dan plula neka ladja , ki je natovarjala pesek . Ko se je vračala s tovorom, je po vodi vedno prineslo polno nekega prahu in peščenih delcev[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] . Hkrati pa se je slišal tudi ropot, neke mini eksplozije, ko so razstreljevali skale, ter občasne sirene, ki so opozarjale na to. Seveda se otroci nismo preveč sekirali, odraslim pa je šlo to krepko naživce. Kako je sedaj s tem? Skoraj ne morem verjet, da bi bila situacija še ista, glede na gužvo in povpraševanje. Samo cene so pa res sumljivo nizke... Mi smo imeli 7 let pavšal v Sireni, zudaj ga nimamo več ene 4 leta, pa nikoli ni bilo tega, kar ti opisuješ. Edino morje ni kristalno, je malo motno, ampak to ne od kamnoloma, ampak zaradi bližnjega izliva reke Mirne v morje.
|
|
|
|