Šivanje po porodu (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

smrka -> Šivanje po porodu (1.7.2005 20:26:41)

Ko te šivajo spodaj, a dobiš kako inekcijo da ne čutiš? Oz. ko te prerežejo, a dobiš inekcijo al ne? Joj tega se najbolj bojim, nebi hotel da me na živo šivajo.:kuza:

Anonimen -> Šivanje po porodu (1.7.2005 20:34:27)

Dobis inekcijo preden te šivajo in se skoraj nič ne čuti, če pa se pa ni to bolečina ampak bolj neprijeten občutek!:)vsaj tako je bilo pri meni

cmokec -> Šivanje po porodu (1.7.2005 20:35:55)

Če te prerežejo, ne dobiš inekcije. Ti prav nič nebi pomagala, ker imaš že tako vse umrtvičeno od raztezanja. Če pa si šivan po porodu, ti dajo lokalno inekcijo.

Če ti bo kaj od tega namenjenega (upam, da ne), je bolje, da te malo prerežejo, kot da se sama strgaš. Preverjeno.

kepica -> Šivanje po porodu (1.7.2005 20:40:22)

Ojla smrka!

Jaz sem rodila na Jesenicah.Ker sem rodila z EA so me prerezali brez injekcije.Bolelo me ni,sem pa čutila.Nič posebnega.Verjetno tudi pri porodu brez EA ne dajo injekcije in baje tudi ne boli ampak samo malo zapeče.Ko so me pa šivali so mi pa dali v stegno eno injekcijo,tako da bolečine ni bilo,čutila pa sem.Mal neprijetno ampak boli pa ne. Naj te ne s krbi preveč.Ni tako hudo.
Huje je potem,ko bolijo šivi.Jaz sem si pomagala z napihljivim obročem in rednim spiranjem z mrzlo vodo.Zelo pomaga.Dobro pa je,če imaš pri sebi tudi sprej Klimacin,da se šivi hitreje sušijo pa še antibiotik je,da se ti kej ne zagnoji.Meni je zelo pomagal.Bolelo me je pa kr dolgo-3 tedne in pol:( Ampak,kakor sem slišala sem kar izjema.Druge je bolelo manj časa.

Samo brez skrbi in lep porod ti želim

kepica

Anonimen -> Šivanje po porodu (1.7.2005 20:43:14)

Res je...pa še masiraj si vsak dan presredek.Najboljše je z olivnim oljem.
Jaz sem imela srečo...med nobenim porodom se nisem strgala in mi ni bolo potrebno rezat.Vsi trije so šli lepo gladko ven:)-:)-
Zato me je pa doktor zafrkaval:pazi ko prideš domov,da ne bo mož notri padel:zmeden2:

corfu -> Šivanje po porodu (1.7.2005 20:44:27)

Razmišljaj le najboljše, saj itak ne boš trgana, šivana...:)

Naja31 -> Šivanje po porodu (1.7.2005 20:45:14)

Mene so šivali v popolni anesteziji, ker sem bila tudi notranje raztrgana. Pa sem mislila, da vse sivajo v anesteziji :zmeden:in sem sele potem izvedela, da ne.

Lp, N.

Anonimen -> Šivanje po porodu (1.7.2005 21:16:10)

Jaz sem bila ful vrezana, pa še raztrgano sem imela celotno nožnico vse do materničnega vratu. Ko me je prerezala, sem začutila pekočo bolečino, ki je takoj minila, nič posebnega. Ni pa mi dala nobene injekcije prej, to prvič slišim. Raztrganin nisem čutila. Pred šivanjem sem dobila 7 injekcij in 45 minut šivanja. Injekcije niso bolele, ker sem imela ob postelji svojega :duda: in sem ga tako zaljubljeno gledala, da sploh nisem razmišljala o tem, kaj dela z mano tam spodaj. Da sem tako hudo "poškodovana", sem izvedela šele naslednje jutro, ko me je sestra opozorila, da jaz pa sem fejst boga in moram paziti, da hodim izredno počasi in nobenih sunkovitih gibov.
Hudo je bilo potem doma, ker se mi je od napora odprla rana in bi skoraj morala na ponovno šivanje. A je hvalabogu obveljalo strogo mirovanje, ki sem se ga ful držala in se je rana sama zacelila. Je pa :love: bolj skrbel za :duda:. Zdaj pa je že vse napol pozabljeno.:)

BigWhale -> Šivanje po porodu (1.7.2005 21:28:38)

Lokalno dobis, ce so prijazni. Pa prosi, naj malo bolj zategnejo, bo doma vecje veselje... ;)

Anonimen -> Šivanje po porodu (1.7.2005 21:34:18)

rodila na jesenicah z ea in nism bla rezana, malo sem se pretrgala. pri šivanju mi je pa spustila sam še eno dozo ea p anism nič čutila. no sem ampak ne bolečino.

lp, lara

*lian* -> Šivanje po porodu (1.7.2005 21:41:16)

Mene so prvič rezali...nič čutila,pa tudi šivali so me na živo..pa sem ravno med tem časom mojmu:love:po telefonu razlagala,kako lepo hčerkico imava(on je bil v službi)Sem čutila samo,ko je šiv zategnu.
Me je pa pol bolelo ko :hudicek:še cel mesec..v porodnišnici sem jim od bolečin celo vkp padala..
Drugič sem se pa samo po starih šivih malo strgala...pa so me lepo na živo pokrpali tako lepo,da sem se drugo jutro lepo po turško vsedla in zajtrkovala...še sestra ni mogla verjet,da me nič ne boli...:rozica::rozica:

smrka -> Šivanje po porodu (2.7.2005 7:42:41)

Hvala punce za odgovore.:kuza:
:nosecka:38t

Stran: [1]