afrika -> počasi se mi že meša (2.7.2005 9:12:18)
|
Če ti bo kaj v pomoč... -privošči si malo relaksacije (pogoj za dobro dojenje je tvoja umirjenost) -ugnezdita se v prijeten, miren kotiček (morda rahlo zatemnjeno, v ozadju nežna glasba ali tvoje konstantno tiho nežno prepevanje) -nobeden vaju naj ne moti (govorjenje prepovedano) -dojenčica zdaj potrebuje pomoč pri pristavljanju: primi (s palcem in kazalcem) svojo avreolo in malo bradavice in jo stisni skupaj, da postane bolj sploščena. Potisni ji v ustka. Če imaš ful polne zize, si jih prej malo pomasiraj (morda jih celo pred tem potuširaš z vročim tušem). -Če ne gre, jo podraži z bradavico, iz katere si že sama stisnila malo mlekca, da ga bo okusila, pa jo bo zarajcalo in bo bolj odprla usteca. Pa svoj prst ji narahlo potisni v kotiček ustec v smeri proti ličku. bo tut odprla usteca, če je lačna. -No, v glavnem se mi zdi tisti prijem avreole pomemben, najpomembnejši: ko jo držiš sploščeno (avreolo), ji ponudi zizo, da zagrabi. Poskusi še, pa še, pa še......se je treba kar potrudit, da se bo naučila in prav tu rabi tvojo pomoč. Tako sva se pač midva učila te veščine - sva se na začetku tudi kar lovila, pa sva se na srečo kar hitro uskladila. In sva zdaj tako srečna. Oba. Pri 5, 5 meseca se še vedno izključno dojiva. Aja, še nekaj pomembnega: prva dva meseca je spal vedno pri meni, da sva lahko tudi nočno dojenje dobro vzpostavila. Potem pa se je brez težav preselil v svojo malo rezidenco. Sama zelo podpiram dojenje, zato ti svetujem, da še ne obupaš. Po drugi strani pa dam prav tudi mamicam, ki pravijo "ne za vsako ceno". Odločitev sprejme vsaka mamica sama - in vsaka, ki jo boš ti sprejela, bo ta-prava. Srečno:)
|
|
|
|