Katy78 -> RE: prehrana (3.2.2010 21:53:55)
|
Moj ima zajtrk, kosilo, pop. malico, večerjo in flaško pred spanjem (ne veliko, ca. 120ml). Ko je še 2x čez dan spal, je imel še dop. malico, zdaj sva jo pa opustila. Naš je bolj lačne sorte in poje veliko, se pa zadnje čase nekaj nad koščki zmrduje ampak kar vztrajam, tudi če ven pljuva. Za zajtrk ima kakšen ml. gres, ovsene kosmiče, polento z mlekom, kruh s sirnim namazom, kruh z marmelado, kruh in jajčni namaz, večerje so pa tudi v tem stilu, še kakšen cornflakes ali pa mleko in kruh. Mlečno ima rad, tako da so zajtrki in večerje več ali manj v tem stilu. Lahko ji daš tudi jogurt pa kruh ali pa kakšno bolj gosto juhico, če jo mara. Pa razne namaze za na kruh lahko narediš, moj ima rad npr. jajčnega. Ker ima rad ribe, se spravljam, da bi mu naredila tudi ribjega, ali pa če ti ostane kakšen kos piščanca ali drugega mesa od kosila, lahko tudi zmiksaš, dodaš malo začimb, malo kisle smetane ali skute, pa imaš neke vrste domačo pašteto. Je pa tudi naš imel pred nekaj meseci obdobje, ko je res ful malo pojedel, je trajalo s presledki kakšen mesec, potem pa se je apetit spet vrnil. Pa pri zadnjih treh zobkih sem tudi opazila, da je malo manj pojedel oz. je bil bolj izbirčen - kakšnega kislega sadja ni hotel, pa žvečit se mu tudi ni dalo preveč, ker so ga dlesni zgleda preveč bolele.
|
|
|
|