taja2008 -> RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del (4.11.2010 13:02:16)
|
OJLA.... Kako ste? Jaz razen tega, da skoraj cel dan buljim v tv, računalnik in da se vlačim po kavču, ne delam nič pametnega. Mene zaenkrat zanima samo koliko se lahko gibam, pa mi nihče ne zna prav povedati. Večinoma sem v ležečem polaožaju ampak bi včasih prav rada kam šla, pa se nekako ne upam. Tko, da izkušnje tistih, ki ste na koncu nosečnosti ali pa tiste, ki ste že konec, kakšna navodila prosim......[sm=bravo.gif] Kaj naj sploh počnem?[sm=zmeden.gif] Lil: Naravno oz. vaginalno lahko rodiš v vsakem primeru, če je prvi oz. vodilni dvojček v glavični vstavi in ni pomembno kakšeno vstavo ima drugi dvojček. Ker, ko se prvi dvojček porodi ima drugi prostor, da se obrne. Če pa je vodilni dvojček v medenični ali prečni legi, takrat ne moreš rodit vaginalno ampak se odločijo za CR, ker bi se drugače dvojčka med sabo zagozdila in ne bi mogla ven. Upam, da sem ti s tem kaj pomagala. Sem kar nekaj časa delala na porodniškem oddelku, tako da nekaj vem, vsega pa ne.[sm=jezicek.gif] Kar se tiče prezgodnjega poroda je pa pri dvojčkih, da grozi prezgodnji porod- ker sta pač dva in maternica ni za večplodne nosečnosti-več ležanja, bolj se pazit..... Jst imam oba dva v glavični vstavi ampak če je MU- maternično ustje zaprto in, če je bil MV-maternični vrat dovolj dolg, potem še ne rodiš. Ginekologi vedo kdaj se začne vse skupaj. Upam,da sem ti kaj pomagala. Ni pa nič narobe, če se bojiš. Se tudi jaz in tle vidim punce, da so kar dolgo pregurale. Mene tudi zanima kako jim je uspelo..... Jst sem v 24 tednu, zdržat moram še vsaj 1 mesec...... Lepo se imejte, pa pojdite malo ven, je lep sonček...... Jst se tako ne upam......
|
|
|
|