|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
27.5.2010 14:09:23   
tejalea
Ernstina, zgleda, da smo na koncu vse na istemuser posted image  počutje, kg, spanje, poležavanje...
Naša dva sta še tudi aktivna, tako, da na ctg ni nič kazalo začetka, drugo pa nič ne vem, ker nisem imela nobenega drugega pregleda user posted image  sem malo jezna.
Prvič sem rodila 5 dni pred rokom, sedaj pa bom valjda 5 dni po roku, ali kaj user posted image ? No, upam, da se bomo hitro rešile vse, ki čakate na naraven porod.
Še malo pa bo spet dežuser posted image
lp
teja

(odgovor članu Ernestina)
Neposredna povezava do sporočila: 376
27.5.2010 16:03:15   
Ernestina
He he, kot kaže tak fejst zgledamo in nas je lepo videt da nas je kar škoda kam poslatuser posted image ko bi se še kdo postavil v našo kožo...

ma saj bo, bomo pač bolj dolgoprogašiceuser posted image

dež...jupi, mi vsaj ne bo hudo ko moram počivat

(odgovor članu tejalea)
Neposredna povezava do sporočila: 377
27.5.2010 20:17:05   
jernejak
Pozdravljene nosečke dvojčkov,

je že res, da bomo dobile dvojno srečo, ampak moramo pa zato dvojno potrpet. Meni že čist popuščajo moči. Danes smo bili na pregledu. Zdaj smo 35+6 oziroma jutri 36 tednov. Noči so dolge in ko se uležem mi hoče vse kosti razdret. Čist sem otečena, noge, obraz in celo telo. Zdaj sem v zadnjih treh tednih tudi jaz pridobila 8 kg prej pa 9 vse skupaj. Pri meni tako kot praviš Tealea se noben ne zmeni za kakšen porod. Samo govorijo mi naj še zdržim, da je tako najbolje zame in za otročka. Imam občutek, da se samo še matramo vsi trije. Men je skoz tako slabo, da ne morem nič pojest, razen ogromno sladoleda.

Vse gremo lepo po vrsti, zdaj si ti na vrsti Tealea, potem upam, da jaz in še Ernestina. Želim si samo, da se vse srečno rešimo in dobimo v roke zdrave otročke.

Držte se ženske, še malo pa bomo na cilju. Srečno in tudi jaz komaj čakam, da začne padati dež.

Neposredna povezava do sporočila: 378
28.5.2010 11:37:55   
bunka83
Mi smo dopolnili 28. teden user posted image Sem naredila prvi album slikic mojega trebuščka!

Ko berem kaj vse me še čaka...dobro, da imam vas, da lahko delimo te naše dvojne težave, ker mene bolj ali manj vsi postrani gledajo, ker tako jamram...in nisem edina, imam vas, moje soborke....npr. moja mami, tretjo punčko pri 45 letih, brez težav, kolesarila do 8. meseca, se mi zdi, da me sploh ne jemlje resno, ko ji potožim, kako je težko. Sestra je tudi noseča, imela bo punčko...ima rok 9.7., tako da mislim da bova kar skupaj rodile. Ja, naenkrat trije vnuki...to bo pestro za novopečeno babi, se zelo veseli!

Žaka - ali je res, da po carskem ne moreš 14 dni niti do wc-ja, ker tako boli? Ali jih samo dojiš?

Danana - od 12-14h se enkrat prmajem in plavam zeloooo počasi ene 45 min, kot želva sem.

Včeraj sva šla gledat avtomobile...jasno imava različne želje...jaz enoprostorca, on karavana...vojna!

LP

(odgovor članu jernejak)
Neposredna povezava do sporočila: 379
29.5.2010 14:52:57   
tejalea
Ojla!
Tako, mi smo zakorakali v 38.t, kako dolgo pa še bomo vzdržali pa nimam pojma. Vročina me ubija user posted image .
Danes še gremo na nečakov rojstni dan potem pa spet ajat.
Držte se!
teja

(odgovor članu bunka83)
Neposredna povezava do sporočila: 380
29.5.2010 15:19:54   
Ernestina
Tejalea, morda pomaga tale obiskuser posted image , da kaj pospešiuser posted image Pišuka da si ne predstavljam, da gagam do 38. tedna, srčno upam da nas prej rešijo.

Bunka83 ti kar lepo za nami, zdaj še gre nekako a?

Jernejak, so ti kaj svetovali glede otekanja? Meni čisto nič ne pomaga, še malo pa se premikat ne bo šlouser posted image

Sicer pa na veliko peremo, da pripravim vsaj par stvari, še dobro da se lepo suši zunaj, čeprav smo mi bolj notri. Me tako matra da bi šla v šoping pa se bojim da ne bi prišli daleč, maxi eno uro potem pa vse tako pritisne na živc noge da se kar zakacneuser posted image Me res zanima kaj bo v sredo izumila moja Gin.

Lep vikend vsem...ta polna luna kot kaže ni imela učinka na naše dvojčke, pa čakajmo 5.6. na novouser posted image

(odgovor članu tejalea)
Neposredna povezava do sporočila: 381
29.5.2010 17:30:37   
bunka83
Teajalea svaka čast! Ko bi vsaj jaz toliko zdržala...

jernejak in Ernestina - tole s kilažo mi ni jasno in me je zelo strah, kaj bo zadnje tedne...vodna bomba, ali kot tista riba, ki ima bodice, ko se jo dotakneš in se napihne...no, tako si sebe predstavljam, kar naenkrat! skeri!

Sem začela pit magnezij in se res boljše počutim, nič več bolečin trebuha, super stvar, mi je žal da že prej nisem poskusila. Zdaj res še gre, ko me ne boli več.

Sede tale dež!!! Sem razmišljala, da dobro, da smo imele tak deževen in hladen maj...ker tale vročina prejšnji teden, kap me je skor, kar teklo je iz mene! HB, vreme za počivanje smo imele!

Zvečer pa jagode, lubenica in Evrovizija!

Neposredna povezava do sporočila: 382
30.5.2010 14:06:33   
Žaka
Bunka83
Ne ni res jaz sem šla že naslednji dan na wc.

Pri meni je bilo tako,da so načrtovali naraven porod.Zjutraj ko sem vstala mi je odtekla voda ( bila hospitalizirana že en teden v bolnišnici ) in opazila sem roza izcedek na papirju. Odšla sem na ctg v zgornje nadstropje,in povedala babici kaj se dogaja. Posnela mi je ctg in rekla da naj grem nazaj na oddelek ker bo vizita in naj povem zdravniku kaj se dogaja. Me je že šravfalo.Povem zdravniku kaj se dogaja in me napoti v ordinacijo,kjer me je pregledal. Rekel joj gospa vi ste pa že 6 cm odprta, takoj v porodno. Sestra na oddelku me je peljala v porodno, kjer so me obrili na mojo željo klistirja nisem dobila,potem sem se še stuširala. In v porodno...Tu pa so se začele grozne muke. Epiduralno mi je vstaljal štirikrat ni zadel,prijela čisto nič. Potem mi pa še reče da pri dvojčkih ne smejo dati polne dozeuser posted image user posted image . Bolelo ko sto ....Prišel moj mož,ki mu je postalo slabo...Po devetih urah matranja so mi končno naredili cr, ki se je zakompliciral....Vstala pa sem že naslednji dan po cr,res boli..ampak ni primerjave s popadki. Potem vse pozabiš ko vidiš svoje pikice.

(odgovor članu tejalea)
Neposredna povezava do sporočila: 383
31.5.2010 0:25:25   
danana
Hojla dvojne nosečke. Ali vam je pasal današnji dež, ki je malo osvežil soparo zadnjih dni? No, resnici na ljubo, jaz ga nisem bila ravno vesela. Ja, ponoči že, ampak za danes sem pa imela plane, da bi šli v Bohinj, tako pa...smo stali doma user posted image .

V petek sem imela v 29/3 tednu pregled pri svoji G. Pa ne vem kaj naj si mislim. je rekla naj nič ne skrbim, ampak user posted image .... Mala dva držita svoji poziciji, A-na ritki, B-prečno. Glede na to, da sta na vsakem pregledu v tem položaju je rekla, da je bolj malo verjetno, da se pravilno obrneta. Sicer imata še nekaj čas, drugače bo potreben CR. Glede na njene meritve imata trenutno 1680g in 1520g. Pravi, da sta kar težka in da je Bjček še ravno na repu za Ajčkom (baje, da dovolijo samo 10% odstopanje v teži med dvojčkoma)user posted image . Potem pa mi je še omenila, da ima dvojček B neki z eno ledvičko user posted image  (povecan votli sistem ledvicke), kar naj bi se samo od sebe popravilo še v času nosečnosti. V kolikor pa se ne, pa naj bi po rojstvu imel ledvični refluks, ki pri večin mine sam od sebe, v redkih primerih pa je potrebno operirati. Me je naročilaa 8.6.2010 pa bomo videli, če bo kaj bolje.

Smo pa tudi mi nabavili vozek ta tedenuser posted image . Sem se na koncu res odločila za Bumbleride Indie Twin 2010 Seagrass in sem navdušena. http://www.youtube.com/watch?v=9XFNxWQs8LQ (samo naš naš je zelenomoder). Sedaj pa res samo še posteljice kupimo in nekaj kozmetike in imamo vse.

Jutri pa začnem hoditi v MŠ. Saj sem bila že v 1 nosečnosti, 2 leti nazaj, ampak takrat sem hodila v Lj porodnišnico, pa se mi je zdelo vse skupaj preveč na hitro in na daleč. Sedaj imam pa čas pa sem se odločila, da grem malo pokukat v ZD Fužine. Sigurno bo manjša skupina, pa bo bolj intimno, pa lahko kaj konkretno vprašaš.A kej veste, a atijem velja tisto potrdilo, da so obiskovali MŠ izpred dveh let. Našemu se ne gre še enkrat?

Bunka83 lep trebušček. Ah, moj je še nekoliko večji. Se mi zdi, da je zadnje dva tedna vsak dan malo večji. Drugače sem pa jaz na 9kg plusa in zaenkart še nimam nobenih težav z zatekanjem in zastajanjem vode.
Plavat bom pa verjetno spet začela. Samo si moram nove (beri Večje) kopalke kupit. Mi pa jutranja ura med 9 in 10 bolj odgovarja. Morda se pa vseeno kdaj srečava.

Ernestina pridna pripravljaš cotke. Mene tudi že malo mika, pa se zaenkrat zadržujem. Naj ti dragi malo nogice zmasira.

Tajalea vse najboljše nečaku. Tvoji bejbiji so ti pustili, da se še malo posladkaš s tortico, sedaj bo pa res akcija.

JernejaK, ko berem tvoje poste me je kar starh kaj me še čaka. Še malo pa boš rešena. Drugače pa tudi meni neznansko paše sladoled.

mateja79 a si šla gledat osličke? Mi smo bili tam že ob 12ih in sem bila čisto penasta ker so vse skupaj tolko časa nategovali. Sem mislila da bodo že malo po 12uri dirke, pa se kr nč ni premaknilo. Mali je bil že čisto koma, ker bi moral takrat spat. No ampak na koncu smo dočakali prvo tekmo, si jo pogledali in ušli domov. Ma, sej je vsaj nekaj dogajalo.

Uf, šele sedaj vidim koliko je ura. Sem šla popoldne malo zadremat, pa me je zmanjlkalo za cele tri ure tako, da se mi zvečer nič ni mudilo v posteljo. Grem sedaj spet malo sprobat vodoraven položaj in upam, da mi kmalu uspe pobegniti v deželu mižul. Pa sladke sanje tudi vam!!

(odgovor članu Žaka)
Neposredna povezava do sporočila: 384
31.5.2010 10:01:39   
maja_
Se opravičujem, ker kar vpadam v vašo temo (berem vas redno...).
danana, a mi lahko prosim iz 1. roke poveš, kak je ta voziček? Vidim , da so mere kar ok, ampak kako to zgleda v praksi: koliko cm je širina postavljenega, koliko zloženega in teža?
Tudi komentarjev drugih, ki imate vozičke že doma bi bila zelo vesela. V moje trenutnem ožjem izboru pa so:
Urban Jungle
TFK
Easy W
Blumberline
Morda katera pozna ? oz. ve, kateri je najožji, okreten, lahek...
Zahvaljujem se vam za komentarje in nasvete.

(odgovor članu danana)
Neposredna povezava do sporočila: 385
1.6.2010 8:41:39   
aluap
Živjo punce,
ko vas takole berem - predvsme tiste, ki ste tik pred rokom, me je kr mal strah... Sem v 15 tednu, pa se mi zdi da je moj trebuh že kr velik in z mal domišljije se mi zdi, da bo tm proti koncu poču... Ne morem pa verjet, da ste se nekatere tako malo zredile... Jst sm že zdej +4, kaj šele bo. Sicer pa počitje OK, imam velik več energije in upam, da mi ne bo treba zelo kmalu na bolniško (tudi meni jo je G napovedal) - tam po 22. tednu, upam, da bom do takrat ok, bi rada še izkoristila dopust...

danana - prebrala sem, da ste v 4 nadstropju brez dvigala. Pri nama je tudi tako, pa naju zelo skrbi kako bo šlo z dvema dojenčkoma gor dol + voziček. Verjetno se bova kar preselila... Če bi bil en otrok vse OK, ampak dva - pa še prva. JAO

Tudi sam imam težave z nakupom vozička - en ma to drug ma to, en je ful drag, drug je pretežek... BBRRRRR. No, bom že, sej je še čas...
Lep sončen dan želim vsem!

(odgovor članu maja_)
Neposredna povezava do sporočila: 386
1.6.2010 11:43:04   
danana
Pozdravljene bodoče dvojne mamice. Pa imamo spet lep sonček, in temperature so tudi ok. Ah, uživam na balkonu in pijem kavico...

Drugače pa sem očitno staknila neko trebušno virozo ali zastrupitev  saj že od včeraj veselo driskam user posted image . Včeraj je bilo res kar hudo. Me je tako črvičilo po trebuhu, da nisem bila več prepričana ali gre za prebavo ali se že kaj začenja. Pa je bila očitno prebava, saj sem na vsake po do eno uro hodila na wc in veselo sračkala oz bolj lulala čez rito. Je bila pa ta tekoča voda res nenavadna - črno/temno zelena, da o vonjavah ne govorim. Ah, se opravičujem za tale gnusen opis...ampak res je bilo nenavadno. Danes pa sem že veliko bolje, tako da upam, da bom v naslednjioh dneh spet vspostavila normalno prebavo.

Počakam še na našega dostavljalca iz Mercatorja (kako je luštno, če si doma v 4 štuku in doma iz naslonjača nabaviš ogromno špecerije, ki ti jo lepo dostavijo pred vhodna vrata stanovanaja) potem pa šibam na predavanje v MŠ (tema: nega novorojenčka in dojenčka). Uf, kje je tale stric nosač...sem že pozna.

maja_ mere našega vozička kar držijo tako kot so napisane na Bumbleride strani. Zaenkrat mi je voz zelo všeč, kaj več kako bo uporaben v praksi bom pa poleti povedala. Imamo pa cel komplet: športni del + zimske vreče, dve košari, prevleka za dež, torba.

aluap ja tole z dvojčki in 4. nadstropje bo kar projekt. s tem da imam jaz še enega fantiča (22 mesecev), ki tudi še ne hodi popolnoma samostojno po stopnicah (vsaj ne toliko stopnic), da ne govorim koliko časa porabiva da prideva gor/dol. Sem pa jaz pri prvem otroku za prenašanje po stopnicah uporabljala različne nosilke (najprej pestunjo, potem wrap, kasneje mai tai) in bom vsekakor to ponucala tudi pri dvojčkih. Samo verjetno si bom lahko samo enega lnamotala, drugega pa v roki nesla - ma že to bo lažje kot dva v roki. Lupinice in košare so pa že same po sebi težke, tako da mislim da se na tak način ne bomo tovorili po stopnicah. Voziček bo pa ali v avtu ali v kolesarnici.

(odgovor članu aluap)
Neposredna povezava do sporočila: 387
1.6.2010 12:37:20   
Ernestina
danana, morda jemlješ dodatek železa? Jaz sem imela podobno stanje po retaferju, zdaj so mi ga ukinili, pa se malce bojim kaj bo jutri ko zvem nove rezultate, če bo še ok. Se mi zdi da tudi magnesol malce poganja, ali pa je moja prebava res nekaj posebnega.
Čim več počivaj in pij!

Sicer pa vse zanamke...ni tako hudo, samo neprijetno pa je no tacat z duplo nogami.

Našedva kot kaže ne bosta prej pokukala dokler res ne bo vse tiktak pripravljeno, na srečo vsak dan po malem pripravljamo. Si bom počasi spet pripravila torbo, morda nas požene, kot zadnjič pri krvavitviuser posted image sta picajzla dvojčka, to bo še delauser posted image ampak veselja še več

tejalea, jernejak, kje sta???

Nasončkajte se, pa čuvajte pikice

(odgovor članu danana)
Neposredna povezava do sporočila: 388
1.6.2010 15:25:10   
crvicek
Pozdravljene dvojne nosečke!

Tudi jaz sem še nedolgo od tega spadala sem in moram reč da smo si z nasveti res full pomagale, pa še dvojne mamice so nam dajale zelo koristne nasvete glede nakupov, saj človek res ne ve kje naj se loti za user posted image user posted image . Tako vam tudi jaz posredujem kakšno mojo izkušnjo in upam da vam prav pride.
Oblekice sem jaz kupla (oz. moj mož po mojih navodilih, ker jaz sem od 25. tedna morala strogo počivat)polovico št. 50, polovico pa št.56 in ker sem moji pupi rodila v 35.t z težo 1900g in 1700g smo te oblekice res dolgo nosili, do dopolnjenega 3. meseca, v 4. mesecu pa je bil tak preskok da nam je že 62 skoraj majhna. Tako da jaz vam svetujem da par cunjic le imate tako malih, saj čene se kar zgubijo noter. Po enem mesecu pa boste itak že ok in boste lahko še dokupile.
Jaz sem jim za spanje naročila koške (mojzesove košare) na spletni trgovini pramworld in smo full zadovoljni s tem nakupom ker še zdaj pri 4. mesecih uživajo spat v njih ker so tako prijetni. Sem pa dala za dva toliko kot stane eden v Mothercarju v LJ in so praktično isti. Za naprej pa bomo kupili kar tavečje posteljice 140x70 z možnostjo odstranitve stranskih stranic in jih bodo lahko imele do 4. leta.
Lupinic nismo kupli, smo se odločili kar za avtosedež Concord od 0-18 kg in so tudi super. Ni nam žal.
Glede vozička pa sem tudi jaz naredila celo študijo po internetu, saj med ležanjem nisem imela kaj počet....v ožjem izboru je bil Easywalker in Firstwheels in na koncu zmagal Firswheels, saj ko smo si šla v živo pogledat EW nas je vse minilo, ker je zelo glomazen in čeprav imava karavana, sva ogrodje komaj stlačila v prtljažnik. Za košare pa ni bilo več prostora. Firstwheels pa je v primerjavi z EW zelo lahek, okreten in košare so zložljive, tako da v prtljažnik gre vse brez problema.Z njim pa grem skozi vsa dvigala in vrata, kar je najpomembnejše. Dobi se ga v Italiji, ker pa sem ga jaz hotela v rjavi barvi, sva ga naročila po spletni trgovini v Berlinu in ga dobili v enem tednu. Cena pa je bila pred pol leta 1000 eur za ogrodje s šprtnim delom+2košari+2zimski vreči+torba+pumpa. To je ta:
http://www.firstwheels.nl/en/city_twin/

No to je to, če se bom še kaj spomnila oz. če vam še kako lahko pomagam, kar vprašajte.

Uživajte in božajte svoje trebuščke!

Najini princeski raseta...

Neposredna povezava do sporočila: 389
1.6.2010 17:18:29   
bunka83
Danana...jaz sem danes isto fasala, moj je začel v nedeljo zvečer sračkat in bruhat, danes je boljše, sem pa jaz dobila...zaenkrat ni še tako hudo, samo malo driskam, vse me skeli in zelo mi je slabo.user posted image
Nič se nisem jedla, samo čaj za trebušček pijem in Linex tbl. Čakam, da grem bruhat. Bojim se za mala dva. Trebuh mi bo počuuuu, ni mi za dihaaaat.user posted image Rada bi že rodila...Jutri imam Cerarčka, upam da bom lahko šla, bi jih tako rada vidla.

Tejalea je šla pa pomoje že v Rim.

Tale ideja o Mercatorju po netu mi je zelo všeč!

Več jutri...

(odgovor članu crvicek)
Neposredna povezava do sporočila: 390
3.6.2010 15:09:30   
bunka83
Evo spet jaz poročam...

No viroza je šla sicer čez, vročina 38*C, zjutraj padla in smo kar odšli na pregled, bila sem kot cunja, čakali 1h in pol...mala dva sta OK, sicer je kar velika razlika v teži, eden ima 1404g, drugi pa 1001g v 28 4/7. Prvi je baje prav debel, pravi Cerar, ampak da je kul, plodovnica in pregrada super. Čeprav jaz mislim, da če se bo taka razlika v teži nadaljevala, da bom šla hitro pod nož, sicer so vse ostale mere OK. Spet je rekel obratne lege kot zadnjič..ne vem, najbolje da zaupam naši legendi...te mere na UZjih so pa sumljive, bolj na uč. Ni mi hotel zmerit MV, pravi da smo iz hudega ven, dobila sem injekcije za dozorevanje pljučk in to je to. Se pa zelo slabo počutim, viroza me je kar zdelala. Bolečina pod desnimi rebri traja že tri dni in ne popusti, peče tudi zadaj v rebrih. naslednji pregled 21.5.
Blazina je super, zdaj imam banano na levi strani, drug polšter pa na desni, je lažje glede obračanja, sicer je moj čisto izoliran od mene...včeraj se probala da sem banano zvila v polkrog in notri dala trebuh, sem lahko celo 10 min ležala na trebuhu. Pa še dva polštra za glavo in prsi, probajte!

Žaka, zelo boga si bila, tvoj pa verjetno tudi. So bile babice prijazne? In zakaj ni šlo naprej, kaj se nisi odprirala naprej, lega je bila pa primerna? Kakšno imaš pa brazgotino? Joj, ne glede na tvoje izkušnje, komaj čakam da pridem v porodno, samo želim si zdržat še 9 tednov, da bosta lepo razvita in da bosta fino zizala.

V soboto greva verjetno do Savudrije k babi na obisk, mogoče bova prespala, malo cvikam, kaj če me kaj zvije. Morje ni še za kopat, bo pa morski zrak in malo spremembe...

Ernestina - duplo nogami user posted image , ti imaš iste dvome s temi UZji pri Cerarju, vse nekaj pomešano...kaj misliš, mogoče ne vidi več dobro?

Črviček in Žaka - sicer prebiram vaš roman na nekaj vprašanj o dvojčkih I. del, je pa fajn občutek, da ste tukaj, nas spremljate in nam pomagate s svojimi izkušnjami.

Danana - lepa kilaža pri 29 3/7! Moja sta enojajčka, pa je kao še OK glede razlike v teži, pri tebi mi je pa čudno, da tako komlicirajo! Pri katerem zdravniku pa si? Meni je prezgodaj za plavat tista ura...lahko greva pa kdaj na kavico po tvojem plavanju, do mojega plavanja ob 12h user posted image . Nekam, kjer imajo ležalnike namesto stolovuser posted image . Samo, da pridem mal k sebi...

Pozdravčki...

(odgovor članu bunka83)
Neposredna povezava do sporočila: 391
3.6.2010 19:05:39   
ljupka
IZVIRNO SPOROČILO: Žaka

Bunka83
Ne ni res jaz sem šla že naslednji dan na wc.

Pri meni je bilo tako,da so načrtovali naraven porod.Zjutraj ko sem vstala mi je odtekla voda ( bila hospitalizirana že en teden v bolnišnici ) in opazila sem roza izcedek na papirju. Odšla sem na ctg v zgornje nadstropje,in povedala babici kaj se dogaja. Posnela mi je ctg in rekla da naj grem nazaj na oddelek ker bo vizita in naj povem zdravniku kaj se dogaja. Me je že šravfalo.Povem zdravniku kaj se dogaja in me napoti v ordinacijo,kjer me je pregledal. Rekel joj gospa vi ste pa že 6 cm odprta, takoj v porodno. Sestra na oddelku me je peljala v porodno, kjer so me obrili na mojo željo klistirja nisem dobila,potem sem se še stuširala. In v porodno...Tu pa so se začele grozne muke. Epiduralno mi je vstaljal štirikrat ni zadel,prijela čisto nič. Potem mi pa še reče da pri dvojčkih ne smejo dati polne dozeuser posted image user posted image . Bolelo ko sto ....Prišel moj mož,ki mu je postalo slabo...Po devetih urah matranja so mi končno naredili cr, ki se je zakompliciral....Vstala pa sem že naslednji dan po cr,res boli..ampak ni primerjave s popadki. Potem vse pozabiš ko vidiš svoje pikice.

Dobra si če si šla šele naslednji dan na WC,jaz sem šla že po 4h urah,stisnila sem zobe in smo šli,potem je bilo vsakič lažje,veliko sem stala in hodila,ker me je manj bolelo ,kot če sem ležala!Uzela nisem ni ene tabletke proti bolečini,tista zraven mene je pojedla svoje in moje!

(odgovor članu Žaka)
Neposredna povezava do sporočila: 392
4.6.2010 10:09:34   
danana
Dobro jutro dekleta... uf kako je spet turobno, za jutri pa napovedujejo do 27´C, od kje le?

Danes zjutraj jaz lepo odpeljem našega fantina v vrtec, ko me vzgojiteljica na vratih zaustavi in me pogleda kot najbolj neodgovarno mati na svetu in mojemu sineku ne dovoli vstopiti. Razlog, baje ima vneto eno učko. Res se mu je včeraj med spanjem (doma in v vrtcu) nabralo malo več solznice-zaspančkov, ampak čez dan mu pa prav nič ni teklo iz učk. Uff, zdaj pa jaz ne vem ali sem res čudna, da ne vidim, da je otrok bolan, ali naša vzgojiteljica pretirava. Je, pa res, da ve, da sem jaz doma.

Drugače pa sem jaz mnogo bolje. Očitno je šlo za nekaj res prehodnega ali pa sem se res zastrupila, saj je bila tista moja dvodnevna driskica kratka a izjemno intenzivna. Je bila pa črna barva res od dodatka železa, ki sem ga sedaj kar nehala jemati. Saj imam naslednji teden pregled, pa bomo videli kao kaže.
Me je pa veliko bolj prestrašilo, ko sem šla v torek v materinsko šolo in sem med predavanjem kar naenkrat popolnoma nepričakovano skupi zlezla. Lepo sem sedela na stolu, poslušala predavanje, ko mi je ratalo vroče in potem tema. Se nikoli v življenju nisem skupi padla in me je res zelo presenetilo. Se je tudi predavateljica kar močno ustrašila. Hvalabogu je bila takoj zraven ordinacija, pa so me dali tja malo ležat in sem bila čez pol urce spet kot nova.

Bunka83, super, da si tudi ti iz najhujšega!!! In bravo za uspešen pregled. user posted image  A to vas vaši G napotijo k Cerarju, ker meni moja ni nič omenjala, da bi se šla kaj k njemu pokazat. Drugače so pa tele mere in izračuni teže na UZ res malo z rezervo za jemat. Se mi zdi, da vsakič, ko bi nekdo zmeril, bi dobil drugačne rezultate user posted image  
Ja, ne vem zakaj moja G komplicira zarad razlike v teži, meni se zdi zelo majhna...no ja, bomo videli kaj reče v torek.
Glede plavanja pa mi še vedno ne znese, najprej cel teden slabo počutje, zdaj imam malega doma. Se boljim, da se bom res čisto polenila. Za kavico pa vsekako velja, če se nama uspe do Difa primajatuser posted image

Joj, Žaka, ti si se pa res namatrala, da si dobila svoja sončka v naročje. Do sedaj se nisem preveč obremenjevala s porodom ampak, ko slišim kakšno tako zgodbo me pa kar malo stisne kaj me čaka user posted image . Je pa res, da potem vse pozabiš. Ljupka, ti si pa sploh prava herojka. Lepo se cartajta s svojimi malimi pikicami in seveda z atiji!!!!

Ernestina, kar lepo počasi najprej vse porihtaj potem pa bo čas za v porodnišnico. Jaz sem pri prvemu ravno dobila voziček, naslednji dan pa sta prišli še previjalna miza in posteljica. Popoldne sva ju z dragim sestavila, zvečer sva šla pa v porodnišnico. Naš je naš mali presenetil v 36 tednu (odtekla mi je voda).

tejalea, jernejak sta pa očitno res že v "rimu"

črviček hvala za vse napotke in informaciije iz prve roke. Takšne konkretne in preverjenje so res najboljše.

Nič, bo treba počasi kosilo kuhat, zdaj, ko je mali doma. Pololdne pa v šoping po neko normalno oblekico zame, v soboto gremo namreč na eno poroko, v kateri ne bom videti kot žakelj krompirja oz. kot slonica brez vsakršne oblike.

Čim manj nosečniških težav in lep vikend.

(odgovor članu ljupka)
Neposredna povezava do sporočila: 393
4.6.2010 10:47:53   
Ernestina
bunka83, si me prav nasmejala. Jaz kakor sem direktna sem mu omenila da je pred 10 dnevi imel deček več kot sedaj...potem pa poslušaš...ja pa je otrok lahko v drugačni pozi in se hitro kaka mera - npr glavice, trebuščka za kak mm sfali in je predvidena teža prec različna, Me zanima kako bo 9.6., če bo zdržali. danes se mi je že sanjalo o lužici na postelji...imam samo še take. Bi pa rada da je vsaj moj doma če me prime, da mi pomaga da se zrihtam, da ne bom v kaki pižami letelauser posted image

Pomoje našadva čakata bolj toplo vreme, pa da si mami spoka zase, onadva bosta že počakala z malenkostmi, v času ko bomo mi v P bo ati vse poštimal, oz bo pošta dostavila.

Tejalea in jernejak kot kaže sta že mimo, čakamo še podatke, eko sedaj je pa res vrsta na meni. Žaka in Ljupka, ne razumem nekaj glede cr...wc, kaj prvi dan dobiš kako kahlo da ne vstajaš?user posted image Res si ne predstavljam, sem bolj obsedena z wcjem in me to malce skrbi.

Jutri pa na sončkaaaaaaaaaaaaaa, jupi končno bomo lahko oblekle še kaj drugega kot dolge coteuser posted image

Gremo mal malčat, bi najraje kar uro premaknila naprej, da bo še ati domauser posted image

(odgovor članu danana)
Neposredna povezava do sporočila: 394
5.6.2010 17:11:19   
bunka83
Babe, jaz sem v porodnišnici na opazovanju...

Tista bolečina pod rebri ni popustila, še vedno sem bila kot cunja, še hripavo zasopla sem postala in sem včeraj popoldne kar šla tja naj me pogledajo, če nisem že za odpis. So me kar notri obdržali, baje mam en uroinfekt, posledica tiste viroze, sem na antibiotiku, sicer se z mojo bolečino pod rebri noben ne ukvarja. Je bila danes na viziti ena zelo neprijazna zdravnica Bokalova, komaj da je kaj izdavila! Ne vem koliko časa bom še tukaj. Še prsi so mi od zjutraj čisto otrdele, kot skala so in zelo bolijo. Baje si moram mrzle obkladke dajati.

Moram vam pa pohvalit mojega dragega. Vse mi je takoj prinesel, lepo spakiral, še palčke za ušesa in deodorant, ki sem mu jih pozabila napisat. Potem sem mu pa napisala naj mi še prinese banano in je revež zmeden šel v trgovino po banane...no mislila sem mojo blazino.user posted image No, danes mi je prinesel še leptopa, mojo banano in revež zmedeni še vrtnice, je pozabil, da ne smeš v porodnišnico rož nositi user posted image , čisto je nekam shiran...bogi...sva šla potem na kosilo in sladoled, da si je malo opomogel.

No, pišite kaj.

Neposredna povezava do sporočila: 395
5.6.2010 17:47:25   
tejalea
Sporočam veselo novico:

V nedeljo, 30.5.2010, ob 00:38 in ob 00:39, sta na svet prijokala Aleks, 2450 g, 48 cm in Žiga 2750 g, 49 cm.

Ko smo priši z nečakovega roj. dneva, mi je odtekla voda in brž v porodnišnico. Po pregledu babice, ki je ugotovila, da je samo eden v glavični legi, mi jeporodničar opravil UZ in ugotovil prečno lego ter predlagal CR.
In tako se je žur pričel...
Včeraj smo prišli domov, se delno dojimo in dodajamo... Se mi zdi, da bo obstalo le slednje. V torek imamo že tehtanje v porodnišnici in tudi pregled za zlatenico, saj je bil Aleks 4 ure pod lučko. Vse ostalo je bp.

Želim vam vsem čim več lepih trenutkov z vašimi dvojčki. Mi jih že uživamo user posted image

In še: mislim, da je lažje roditi naravno kot imeti CR user posted image  Vsaj meni je bilo tako.

30. 5. 2010: Aleks in Žiga
28. 1. 2007: Lea

(odgovor članu bunka83)
Neposredna povezava do sporočila: 396
5.6.2010 18:23:37   
Ernestina
tejalea iskrene čestitkeuser posted image user posted image user posted image so vas vseeno kar kmalu odpustili. Bravo za korenjaka. Torej je tortica nagnala malčka na plano, meni se tudi danes je sladko, pa nečakinja nekam ni za nutelino tortico spečtuser posted image
Imaš kaj bolečin po CR? Kako je s sedenjem?

Mi še čakamo da bo kaj, sem upala na luno, pa nič ne kaže, samo spanec je slabšiuser posted image Utrujena sem vsak dan bolj, trebuh komaj še kaj popustiuser posted image upam da nam uspe še tekom vikenda dokler je oči doma, bo težka čakat do srede ko smo naročeni pri Cerarju...ma če ne bo do takrat bom, kar tam ostala in se ne premaknilauser posted image

bunka83, drži se! Tekom vikenda je vizita na psu, sem doživela zadnjič, te komaj uspejo pozdravit, je bila pa potem sobna zdravnica med tednom superca. Katero pa imaš? A so te dali kaj na ctg že? Pa injekcije za pljučka? Počivaj čim več, zdaj si na "varnem", kaj veš kdaj boš spet lahko toliko ležalauser posted image

Čakamo še jernejak da se javi...

Uživajte...

(odgovor članu tejalea)
Neposredna povezava do sporočila: 397
5.6.2010 18:32:12   
Ernestina
Nosečke dvojčkov 2010

user posted image   

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image     

jernejak   (1 user posted image ; 0 user posted image ); PDP 25.6.2010, dvojajčna user posted image   user posted image

Ernestina ( 1 user posted image ; 0 user posted image ); PDP 9. julij 2010 ; dvojajčna user posted image  user posted image

gasilka     (1user posted image ;0 user posted image ) ; PDP 28.julij 2010 ; dvojajčna   user posted image  user posted image

Atina1      (2 user posted image  ; 0 user posted image  ); PDP 31.7.2010; enojajčna user posted image   user posted image   

barbig       ( 3 user posted image ;2user posted image ) ;PDP 03.08.2010, enojajčna user posted image   user posted image

kunkauku   (1 user posted image ;0user posted image ); PDP 04.08.2010, enojajčna (mo-bi) user posted image  user posted image

danana  (2 user posted image  ; 1user posted image ); PDP 10.8.2010, dvojajčna user posted image   user posted image

bunka83   (1 user posted image  ; 0 user posted image  ); PDP 21.8.2010, enojajčna (mo-bi) user posted image   user posted image

mrina2 (1 user posted image  ; 0 user posted image  ); PDP 5. september 2010 ; dvojajčna  user posted image   user posted image

mateja79 (1 user posted image  ; 0 user posted image  ); PDP 26. september 2010 ; dvojajčna  user posted image  user posted image

hojliho (1 user posted image  ; 0 user posted image  ); PDP 24. oktober 2010; dvojajčna   user posted image  user posted image

aluap  (1 user posted image  ; 0 user posted image  ); PDP 30. november 2010; dvojajčna user posted image  user posted image

marinci (2 user posted image  ; 1user posted image ); PDP 6.12.2010 ; dvojajčna user posted image   user posted image

SVOJA ZAKLADKA SO ŽE DOBILE 

user posted image     user posted image

user posted image

Njačo         PDP 20.1.2010   rodila  12.1.2010   Aleksej  3080g        cm     Patrik  3310g       cm

ZojaLara   PDP  23.2.2010    rodila 30.12.2009    Gaber  2085g  45 cm  ; Klemen 1700g    45cm

Crvicek    PDP    13.2.2010    rodila  27.1.2010        Gaja    1800g 48cm   ; Zoja   1900g 45 cm

marijaa    PDP   27.1.2010   rodila   11.1.2010       Alina    3330g   51cm      Tian  2900g  50cm

dafi        PDP  23.1.2010     rodila    15.1.2010      Alen     2100g    48cm     Benjamin  2300g   48 cm

t*e*j*k*a  PDP  28.2.2010   rodila  30.1.2010       Neja    2370g     cm       Nik  2250g        cm

gapii27     PDP  17.02.2010  rodila    01.02.2010     Ažbe    2090g    46cm     Jakob    2790g   48 cm

Rener  PDP 21.2.2010 rodila 06.01.2010 Anej Donovan 1780g 42cm  Aneja Vida 1300g 38cm

Meta22    PDP 31.3.2010  rodila 3.3.2010 
Anina    2660 g    49 cm           Zoja   2130 g        47 cm

Ljupka      PDP 24.4.2010   rodila 21.3.2010   Luka   2650 g     49 cm         Eva    2410 g       47 cm

Country    PDP 27.4.2010    rodila 7.4.2010   Žiga  2590 g    49 cm       Bor   2410 g   49 cm 

Štajerka26  PDP 9.6.2010   rodila 22.4.2010  Eva  2030 g   45 cm   Lia 2070 g   45 cm

Ursha PDP 2.5.2010 rodila  15.4.2010   Lara 2910 g   48 cm   Lana 2580 g   48 cm

Žaka PDP 15.5.2010 rodila  20.4.2010  Lara 2960 g   50 cm  Nik  2920 g  49 cm

tejalea PDP 18.6.2010 rodila 30.5.2010 Aleks 2450 g 48 cm Žiga 2750 g 49 cm

Skupaj nas je še 13user posted image .

user posted image     13
user posted image   13   

Č I M     D L J E     3 v 1 !

< Sporočilo je popravil Ernestina -- 5.6.2010 18:33:40 >

(odgovor članu tejalea)
Neposredna povezava do sporočila: 398
7.6.2010 16:25:53   
bamba_
Danana, bi lahko prosim napisala, kje si naročila voziček Bumbleride. Tudi jaz bi ga rada naročila pa v Evropi najdem samo slovaške in češke e-trgovine s temi vozički, ki ne pošiljajo v druge države.

Vnaprej hvala in Lp  

(odgovor članu danana)
Neposredna povezava do sporočila: 399
7.6.2010 21:42:16   
danana
Ojla, srečke dvojne nosečke. Vas vročina muči? Ah, meni je kar všeč, da so končno lepi poletni dnevi.

Mi smo  preživeli en čudovit vikend. V soboto smo bili na poroki, kjer smo dobro papcali in ga malo žurali, v nedljo pa smo bili na morju. In smo se sončili in kopali user posted image . Sli smo pa v Italijo v Sistiano. Ampak gužva je bila pa hujša kot sredi avgusta user posted image .  Mi je pa vseeno pasalo, da smo izkoristili lep dan. Kaj pa vem koliko bom lahko letos še lahko okusila morje. Da ne govorim kako je užival naš mali falot. Kar vriskal je od veselja.

Jutri imam ponovno pregled pri G. Upam, da se je mojemu b-jčku ledvička popravila in ne bomo imeli težav po njegovem rojstvu. Sicer pa imam jutri polnih 31 tednov in se še zmeraj počutim zelo dobro (če odmislim tisto sračkanje prejšnji teden). Tudi moje spanje je ok. In po čudežu še zmeraj spim na pol na trebuhu - položaj nezavestnega (brez karšnih koli blazin), na boku pa ne morem zdržat niti 10 minut.

V nedeljo, 30.5.2010, ob 00:38 in ob 00:39, sta na svet prijokalaAleks, 2450 g, 48 cm in Žiga 2750 g, 49 cm. user posted image user posted image  Bravo tejalea in iskrene cestitke user posted image user posted image  Pa si le dočakala svoja mala user posted image user posted image  zakladka. Glavno, da ste vsi trije ok. Sedaj se pa počasi privadite eden na drugega in kot praviš žur se je že začel....

Ernestina, si videla lepo po vrsti je treba. Sedaj pa imaš tudi ti odpustnico in gres lahko počasi po sledeh naših dvojnih mamic user posted image

jernejak pa verjetno tudi že crklja svoja dvojčka. Čakamo na lepe novičke.

bunka83, reva, čuvaj se user posted image user posted image user posted image . Upam, da si že veliko bolje, da so se zdravniki v porodnišnici malo bolj potrudili in da se kmalu še v enem kosu (3 v 1) vrneš domov. Pa bravo za tvojega dragega, ki lepo skrbi zate user posted image

bamba_ jaz sem si tudi ogledovala te spletne strani in imaš prav v Evropi se dobi te vozičke samo na Slovaškem in na Češkem. Jaz sem voziček kupila v Slo in sicer sta novopečena mamica in ati dveh luštnih dvojčic kupila kar dva vozička (nista vedela za spol) in nato enega popolnoma novega prodajala. Meni je bil voziček že prej všeč zato sem ga šla pogledat in smo ga kar vzeli. Mislim pa, da sta ga onadva kar osebno šla iskat na Slovaško. Če bi ga rada videla v živo, ga lahko vidiš pri nas, smo pa iz Lj.

(odgovor članu bamba_)
Neposredna povezava do sporočila: 400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Najtežje stvari v materinstvu
To so resnične in prav nič olepšane izpovedi novopečenih mam. Občutek krivde, nenehna utrujenost in težave z dojenjem. D...
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
Zimske počitnice 2025: Kam z otroki?
Zimske počitnice so priložnost za družinsko povezovanje in sprostitev. Naj bodo aktivne ali sproščujoče, pomembno je, da...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.