cilla -> RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del (17.7.2012 18:57:44)
|
Dan punce, kako ste? [sm=smiley1.gif] Jaz sem tako utrujena, da se ne da povedat. Fanta imata ene svoje dneve (zobi itd.) in sta 24/7 jokcas_ta. Čez dan nočeta spat, zaspita za kakih 45 minut edino, če grem v posteljo z njima in se stiskata k meni. Tako smo večinoma na igralni blazini ali pa zunaj. In tudi na igralni blazini moram bit ves čas zraven, če me ne vidita, je že spet jok. Ponoči se zbujata na ure, pa sta lačna, pa nista lačna, pa sta žejna, pa nista, pa ne bi spala, ampak sta zaspana.... [sm=smiley13.gif] Faza zgleda. Upam, da kmalu mine, jaz namreč že spet spim pokonci kot tista prva dva meseca po prihodu iz porodnišnice. Ker je treba še kej drugega naredit v stanovanju kot samo njiju sem in tja prenašat. Vćeraj smo imeli kontrolo pri nevrologinji na pediatrični. Meni se je zdelo, da fantoma sploh ne gre tako slabo, tale teta pa je bila kar malo nezadovoljna z njunimi gibalnimi sposobnostmi in smo dobili befel, da moramo imet fizioterapijo 1x tedensko in da moramo tudi doma več delat. Arsen rokic res ne uporablja prav rad, raje z nogicami prijema stvari. Tudi Linus nima še tapravega oprijema v rokicah, pa oba držita glavo na stran in še nekaj stvari je naštela tale nevro teta. Maja ST, koliko časa traja pri vas ena seansa pri fizioterapevtki? Za posameznega otroka mislim, koliko časa dela npr. s Tilnom, ko ima samo on uro? Pri nas sta vedno naročena oba skupaj in dela cca 20-25 minut z vsakim. Drugače pravzaprav, če izpustimo utrujenost, nalepljenost na mami in še kako malenkost [sm=smiley1.gif], smo čisto OK. Arsen ima že 4 zobke, Linus enega, mleko duzata samo še zgodaj zjutraj, drugače pa žlica. Po nasvetu naše patronažne skušam čim manj kuhat posebej samo zanju, tako da - če le gre - jesta isto kot midva. To pomeni, da zelenjavno lazanjo naredim brez soli in sira in si jo midva soliva na krožniku, pa da piščanca spečemo brez soli, itd. Se že vidi, da enemu bolj sedejo nekateri okusi, drugemu pa čisto drugi. Oba še vedno najbolj rada pojesta proseno kašo s kakim sadjem, zadnji teden sem probala kupit tudi neko kašico iz več žit in sta ravno tako zadovoljna. Pa seveda Frutki! [sm=smiley1.gif] Npr. tisti z vanilijo, en z ajdo in en tretji z žiti. Te tri ful rada jesta. Največji protest sta doslej izvedla, ko sem jima v usta dala brokoli. Sicer je bil s krompirjem in piščancem, ampak fuj in fej, usta sta neprodušno zaprla in not ni šlo več kot par žlic. Sicer bom še probala, morda zakamufliram s kakim drugim okusom [sm=hudicek1.gif] Evo, to je to. Moji trije fantje so šli sami na večerni sprehod. Jaz bom probala malo zakinkat, da bom ponoči lažje ustajala. Danes ponoči (ob 3h zjutr) sva oba z mojim zaspala na kavču medtem ko sem jaz Linusu držala flaško [sm=zmeden.gif] lp, tjasa
|
|
|
|