Fižolčka -> RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del (30.10.2011 20:00:30)
|
Ojla.. Danes imam tudi mi pestro.. ne vem ali je mogoče samo tak dan, ali pa so se začeli dnevi, ko ne potrebujemo več toliko spanja. Oz spanje še rabimo, samo ko pojemo in gremo v zibko rabita 0,5-1h, da zaspita.. Vmes pa jokcanje. No, krčki niso.. mogoče samo malo prebava, ki se vzpostavlja.. pa malo tečnobe in izsiljevanja :) Pestroo. Jasna: Sprehodi - naša2 sta imela včeraj 3010g in 2400g. mi je patronažna rekla, da naj kar gremo vn čimprej. Ne vem zakaj bi morala imeti 3kg. Mi smo bili danes zunaj celo 2x, enkrat 1,5h in drugič 45min. Mislim, da jima škodit ne more, kvečjemu paše jima. Je pa omenila, naj ne hodimo vn prve tedne, če je manj kot 5stopinj. Krčki - ni nič hujšega, le tarnanje, ki poneha, če ju dam k sebi na trebuh ali v najino posteljo, kar pomeni, da niso krčki :) .. jima pa dajem pred obroki preventivno Kapljice proti krčem, katere z veliko veseljem pojesta, ker so sladke.. Se mi pa zdi, da ju malček matra med in pred kakanjem. Zbujanje - zbudita se skoraj kot budilka, na 3h. Vedno ju previjeva pred hranjenem in obvezno, če se pokakata. Ponoči se ne previjamo (tj med 22h-8h), razen če ne pridelata smrdeče plenice. Ponoči se interval spanja poveča tudi na 4h. Budnost - vedno več.. Danes se mi zdi, da niti enkrat med obrokom nista oba zaspala takoj po hranjenju in spala 3h. Rabita recimo kar nekaj časa da zaspita, vmes pa gledata in cmerata. Ne vem kaj jima je.. upam, da je samo tak dan. Se pravi, če jemo 6x-7x dnevno, mi spita zagotovo med 00h-9h zjutraj, potem 3h bolj kot ne bedenja, spanje le 1h - potem recimo 2h spanja - pa spet pretežno budna (spita 1,5h) - in spet kot je, recimo spanja 1,5-2h. Cilla - poskusi čimbolj poslušat svoje telo in če si utrujena ali ti otrdeva trebuh počivaj. Jaz sem od 30t-37tedna pretežno preležala (kar pomeni ležanje vsaj 8-10h čez dan) in mi ni žal. Bilo je res utrudljivo zame.. Do takrat pa sem bila kot rožica. In v 30tednu kot bi odrezal.. počutje se je drastično poslabšalo in sem počivala in se dolgočasila. Vendar sem prepričana, da bi, če ne bi ležala, rodila mnogo prej. Se splača, verjemi.. nič, imejte se super fino.. jaz grem zamenjat možeka, ki carta Zaka, ki zganja cel hudič :)
|
|
|
|