silvy -> RE: Ogtt 100 g test glukoze (3.2.2010 16:29:10)
|
Ajoj, si pa našla tapravo. Jaz imam gestacijski diabetes zdaj že v drugo. Znorela bom: dieta, 3x na dan insulin. No, saj samo še en teden. Ma, nisi imela dosti povišan sladkor na 50g testu. Jaz sem imela 10 in nekaj. Mogoče ti ne bo pokazalo na 100g. Zna bit, da si kaj takega jedla en večer prej. Vzami si čas tisti dan in potrpljenje, ker je tisti test zelo dolg in ne smeš nič jest in se premikat dokler ni končan test. Jaz sem bila tam od 7-10:30, potem sem pojedla, imej s seboj za jest, ker se boš začela že trest. Ne bo časa za hodit v trgovino. Po testu imaš še razgovor z zdravnico. S plodom ne bo nič narobe, če se boš držala navodil diabetologa. Četudi dobiš kasneje insulin ni noben bav bav in prav nič ne škodi. Plodu bi pa škodilo, če diabetesa ne bi zdravila in nadzorovala nivo sladkorja. Zna se zgodit, da bo otrok večji, ni pa nujno. Najin prvorojenec je tehtal 3055g, po izračunih tudi ta drugi ne kaj dosti več. Je pa ena dobra stvar v tem: zdravo se prehranjuješ, se ne zrediš toliko in to je to. Najhujše kar lahko dobiš za prvih 14 dni je dieta.
|
|
|
|