mate0ja
|
Če povzamem vse moje razmišljanje skupaj. Vem, da se trg obrača glede na ponudbo in povpraševanje, če ne bi bilo preveč otrok ne bi bilo premalo mest. jasno je tudi, da morajo narediti red, ker imajo ogromen naval iz sosednjih občin. Tudi, če ne bomo dobili mesta v vrtcu bom prebolela, ker se zavedam, da pač ne izpolnjujemo kriterijev, na slednje pa itak nimam vpliva. Moti me to, da je v javnem vrtcu, ki bi moral biti dostopen vsem (ker piše tako v zakonu) ni prostora za vse in potem ločujejo kdo pa vendarle dobi mesto in kdo ne. Poleg tega ti v primeru, da ne dobiš javnega vrtca pustijo da se sam znajdeš kot veš in znaš. Nimajo nobene alternative. Z smolčke, ki ostanejo zunaj. Ostala zakonodaja glede privatnega varstva je tolk ohlapna, da lahko vsak dela kar hoče brez nadzora. Nadzirajo samo tiste, ki imajo koncesijo, teh pa je zelo malo. Me prav zanima kako je mogoče, da je občina razpisala 50 koncesij, prijavil se ni pa nihče. Očitno ni računice ali pa so pogoji prestrogi, da bi jih bilo možno izvajati. Ko se preseliš v drugo mesto, kjer nikogar ne poznaš in ostaneš pred vrati vrtca, ker za tvojega otroka ni mesta, ker nisi dovolj dolgo stalno naseljen je grozno. Verjemite mi, ker sem šla skozi to. Namesto, da bi zadnja dva meseca porodniške uživala s hčerkico, sem klicarila, trkala na vrata in dobesedno prosila za varstvo. Saj si varušk, ki računajo po 500 eur mesečno ne morem privoščiti.