Naja31 -> RE: Kje je meja vzgojiteljice?! (3.2.2010 11:40:05)
|
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz S temi zobki je pač tako, da tudi otroci imajo zjutraj zadah iz ust, čeprav smo jim zvečer umili zobke in soseda, ki je pomočnica vzgojiteljice, je tudi že jamrala, kako je grozno, ko pride vsaj pol otrok v vrtec z neumitimi zobmi in jim smrdi iz ust, tako da morajo že kar kmalu zračiti igralnico. Zdaj je bila še noseča in zaradi tega še bolj občutljiva na raznorazne vonjave, tako da ji je včasih, ko je vzela zjutraj v naročje kakega otroka in mu je smrdelo iz ust, prišlo kar slabo, tako da ga je raje kar odložila. Seveda ga je potem vprašala, če mu mamica zjutraj ni umila zob in otroci ji povedo, da zvečer ja, zjutraj pa ne. Jaz jo čist razumem glede tega. Glede oblačenja pa tudi - samo predstavljajte si, kako je dvema osebama oblečt 20 otrok za ven. Mene že vse mine, ko moram dva mala oblečt, ne da bi jih morala toliko. Ker imajo skoraj vsi lepo rokavice na 5 prstov in si jih noben ne zna sam oblečt itd., oblačijo otroke skoraj 40 minut, zato da gredo potem lahko za 20 minut ven! Meni se prav smilijo ženske. Saj ne rečem - če si zna otrok sam oblečt rokavice, ok, naj ima na 5 prstov, da morajo pa 10-im otrokom oblačit rokavice na 5 prstov itd. je pa tu mač. Samo postavite se v njihov položaj. Glede kombinezona pa oblačenje gor ali dol, tu pa vsekakor nimajo prav - zakaj bi pa moralo tvojega otroka zebst, zato da ga bodo one lažje oblekle - kar prav, da ga v redu oblečeš. Vzgojiteljice si res marsikdaj tudi kaj preveč dovolijo, ampak nekateri starši se pa tudi včasih ne znajo čisto nič postavit v njihov položaj in ne pomislijo, da one nimajo 1 otroka za zrihtat, ampak 20 ali pa še več. Jaz rečem samo svaka jim čast, da lahko takole vsak dan delajo s toliko otroci - jaz recimo vem, da ne bi mogla. Tole z zračenjem sobe zaradi neumitih zobk je pa eno hudo pretiravanje. Prav nasmejela sem se. Se strinjam, da se je treba včasih postaviti tudi v vlogo vzgojiteljic. Če imaš otroka v vrtcu, je pač treba nekaj vzeti v zakup.
|
|
|
|