Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Prvošolčki 2010/2011 13.4.2010 10:33:24
|
|
|
|
sami0804
|
Sem ravnokar dobila vabilo na roditeljski sestanek.Zraven bo tudi predavanje z naslovom Moj otrok bo kmalu šolar-kaj lahko storimo kot starši. Hm,počasi se bo začelo zares...
|
|
|
|
RE: Prvošolčki 2010/2011 16.4.2010 9:31:35
|
|
|
|
Jančika_
|
IZVIRNO SPOROČILO: kekec in mojca itak da mi gre nonstop Kolosej pa naše vozičkanje po glavi . Hudiča, zdaj pa že v šolo... Jao, prehitro je to minlo. Evo, do tega trenutka me ni sploh nič grizlo, zdajle me je pa ruknilo . Pismo, res so bili še včeraj taki mali slinavi pokakanci, zdaj pa v šolo. Vasja se zelo veseli. Jaz sem vesela, ker bosta dva oddelka (letos je samo eden, pa je v njem 28 otrok, to se mi zdi kar veliko). Zdravniški pregled ima čez dva tedna. Dileme glede vpisa ni bilo, ker je rojen avgusta, pa tudi dovolj zrel je. Bomo videli, kako bo z našim najmlajšim, ki je decemberček. Srednji je tudi poletni in ga že zdaj peče, da gre tavečji v šolo, on pa ne.
|
|
|
|
RE: Prvošolčki 2010/2011 16.4.2010 14:39:17
|
|
|
|
žanek
|
Tudi naš Žan gre v prvi razred. Šest let bo dopolnil 25.8. Se tudi zelo veseli šole. Vpis smo že dali skozi, pregled pa ima v sredo. Do sedaj ni bilo panike, danes, ko pa sem prebirala tole temo, me je pa kar malo zaskrbelo . IZVIRNO SPOROČILO: kekec in mojca Drugače so pa nas napotili k psihologinji zaradi grizenja nohtov Naš si je tudi pred kratkim začel grizti nohte, pa nisem vedela, da je zaradi tega potrebno iti k psihologu. Zakaj že Tudi črke R še ne zna izgovoriti, vendar v naših koncih (Celje lepo prosim!) nimajo usposobljenega kadra, da bi ga lahko obiskoval tako nam je bilo rečeno na sistematiki pri petih letih . In če bi imeli peticijo, da bi dali otroke s sedmimi leti v šolo, bi bila prva, ki bi jo podpisala. Se podpišem!
|
|
|
|
RE: Prvošolčki 2010/2011 4.5.2010 20:22:00
|
|
|
|
tojeto1
|
Tud naš prvorojenec bo letos postal šolarček. Kolk hitr čas beži..
|
|
|
|
RE: Prvošolčki 2010/2011 5.5.2010 10:05:21
|
|
|
|
urška
|
IZVIRNO SPOROČILO: urška IZVIRNO SPOROČILO: sami0804 Mi je pa sveto obljubil,da se na drugi rundi pa ne bo jokal .Pustimo se presenetit... men tudi, ampak vem, da ne bo tako, zato razmišljam, da bi ga peljal njegov oči evo, tudi drugo cepljenje je za nami. malo boljše je bilo, predvsem zato, ker ni imel časa paniko zganjat. takoj ko sva prišla od zdravnice nazaj k sestram sem ga na hitro vzela na kolena in trdno prijela, tako da preden je začel tulit svoj neeeeeee, je že bil cepljen. zdej pa samo še enkrat, potem se pa naj na šolskih sistematih ukvarjajo s tem drugače pa, moj si si je že izbral torbo, ki mu jo bo kupila moja sestra v nemčiji. in kaj je le lahko boljšega kot šolska torba iz nemčije? povejte mi še tole: pri vpisu, ste izrazile kakšno željo s kom naj bo otrok v razredu oz. s kom naj ne bo? pri nas bojo namreč trije prvi razredi, tako da smo imeli to opcijo. sicer me je šolska svetovalna delavka ob vpisu skušala prepričat, da tudi če ostanejo skupaj, gotovo ne bo nobenih problemov (ne vem, a je padla iz marsa?), ker v šoli je pa vse drugače tako da na koncu sem ji rekla: jaz vam povem kako je v vrtcu. naredite kakor želite, samo ne me potem za vsako kozlarijo, ki jo bosta (oz bojo, ker so tije taki ta pravi prijateljčki) ušpičila klicat v šolo. tako da me prav zanima kaj bo.
|
|
|
|
RE: Prvošolčki 2010/2011 13.5.2010 9:03:00
|
|
|
|
kjava
|
Mene ni na vpisu nič vprašala s kom želim, da bi bil. Mi je pa zadnč vzgojiteljica v vrtcu kazala, da malo kombinira, kdo je za skupaj, pa kdo ne.
|
|
|
|
RE: Prvošolčki 2010/2011 14.5.2010 21:39:41
|
|
|
|
frutka_
|
Testiranje je za nama. Bili pohvaljeni! Grafomotorika malo šepa ampak delamo na tem že dlje časa. KM in Janči....meni gre tudi resnično na jok, ko pomislim na september. Jaz sem si vzela 3 dni dopusta... Razredi bodo pa v naši OŠ polni do konca. Kaj to pomeni za otroka ne vem. Ampak za učitelja je to ziher stres.
|
|
|
|
RE: Prvošolčki 2010/2011 15.5.2010 22:52:31
|
|
|
|
Pi-kica 1
|
Pri nas je tudi konec dilem in sicer gre v šolo. Psihološke teste zelo dobro prestal in psihologinja je priporočala všolanje. Sam pa se itak že zelo veseli, ne vem, kako bi sprejel, če bi ga odložli.
|
|
|
|
RE: Prvošolčki 2010/2011 16.5.2010 11:46:34
|
|
|
|
sami0804
|
No,zgleda,da je tudi pri nas konec dilem o šoli da ali ne. Naš fant je dobil nenadoma strašno veselje do šole in ne vem,kako bi bilo,če bi ga še eno leto pustili v vrtcu.Jutri končno začnema z logopedom(hja,čakalne vrste ),pa tudi vzgojiteljica v vrtcu je mnenja,da bo sposoben slediti pouku. Tudi sama opažam,da je od jeseni do sedaj zelo napredoval,tak da upam na najboljše. Pa da se še malo pohvalim,druga runda cepljenja je za nami in bilo je skoraj brez solz(ena sama solzica je pobegnila po ličku).Mitja .
|
|
|
|
RE: Prvošolčki 2010/2011 17.5.2010 7:39:42
|
|
|
|
srki
|
Še ena, katere sinko gre letos v prvi razred. 25. maja bo 6, on komaj čaka, jaz pa niti ne. V vrtcu je res najboljše, ni takih skrbi, zdaj bo pa le treba se z njim vsest pa kaj skupaj predelat. Saj ne, da se mi ne da, sam ni ga lepšega, ko prideš iz službe in ne misliš še na to. Povejte, pri kateri založbi bo vaša šola naročala delovne zvezke. Menda je od šole do šole različno. Moj nečak je šel lani v šolo in to jih je stalo 90 eur, spet druga šola, ki so naročali pri drugi založbi, 40 eur. Katera ve, zakaj je to tako?
|
|
|
|
RE: Prvošolčki 2010/2011 17.5.2010 7:43:09
|
|
|
|
srki
|
IZVIRNO SPOROČILO: sami0804 Sem ravnokar dobila vabilo na roditeljski sestanek.Zraven bo tudi predavanje z naslovom Moj otrok bo kmalu šolar-kaj lahko storimo kot starši. Hm,počasi se bo začelo zares... Meni se zdi, da nas včasih preveč nasitijo z raznoraznimi informacijami in pol se grizemo, al delamo prav, pa zakaj ne bi tako, pa zakaj ne moremo tako. Jaz bi si tako želela, da bi bilo tako, kot ko smo šli mi prvič v šolo. Zdaj pa že vse tako nekaj strsno, ne vem no, vsaj meni se tako zdi. Pa tudi meni je zadnjič vzgojiteljica glede motorike nekaj razlagala, da se včasih kar zmede. Ja in? Mater, ko smo šli v prvi razred, smo delali poševne in navpične črte, pol se učili pisat, zdaj pa že vse črke prej poznajo in se znajo podpisevat, pol pa šele drugo delajo. Ma ne vem no. Pa ko ti reče, da tvooj otrok pa še ne kaže zanimanja za pisanje...ja ga bo že dobil, zakaj bi pa moral vse že v vrtcu osvojit?
|
|
|
|
RE: Prvošolčki 2010/2011 17.5.2010 18:30:03
|
|
|
|
urška
|
IZVIRNO SPOROČILO: srki Moj nečak je šel lani v šolo in to jih je stalo 90 eur, spet druga šola, ki so naročali pri drugi založbi, 40 eur. Katera ve, zakaj je to tako? kolikor je meni znano, bi morale biti cene učbenikov in delovnih zvezkov pri vseh založbah enake. tko so mi rekli v DZS. in jaz mislim, da jih bom kar tam vzela. na mercator piko imajo ugodne plačine pogoje in popuste.
|
|
|
|
RE: Prvošolčki 2010/2011 18.5.2010 12:59:32
|
|
|
|
srki
|
IZVIRNO SPOROČILO: urška IZVIRNO SPOROČILO: srki Moj nečak je šel lani v šolo in to jih je stalo 90 eur, spet druga šola, ki so naročali pri drugi založbi, 40 eur. Katera ve, zakaj je to tako? kolikor je meni znano, bi morale biti cene učbenikov in delovnih zvezkov pri vseh založbah enake. tko so mi rekli v DZS. in jaz mislim, da jih bom kar tam vzela. na mercator piko imajo ugodne plačine pogoje in popuste. To sem tudi jaz slišala glede mercator pike. Pri nas to očitno kar šola naroča, ne vem pa, zakaj ravno pri najdražji založbi. Saj bomo imeli še sestanek na to temo v šoli, pa jih malo povprašam.
|
|
|
|
RE: Prvošolčki 2010/2011 18.5.2010 16:07:57
|
|
|
|
sami0804
|
No,kot vse kaže mi letos ne bomo prvošolčki . Včeraj sva bila pri logopedu in so mi priporočili,da odložimo šolanje. Čeprav sem na začetku sama razmišljala o odlogu,sem sedaj vseeno malo razočarana in zmedena.Predvsem zaradi tega,ker so mi do zdaj vsi govorili,da ni razloga,zakaj ne bi šel.
|
|
|
|
RE: Prvošolčki 2010/2011 18.5.2010 21:00:53
|
|
|
|
urška
|
sami, kdaj pa je rojen? sicer pa menim, da to ni nujno slab znak, da pač ne gre v prvi razred.
|
|
|
|
RE: Prvošolčki 2010/2011 18.5.2010 21:02:09
|
|
|
|
urška
|
IZVIRNO SPOROČILO: To sem tudi jaz slišala glede mercator pike. Pri nas to očitno kar šola naroča, ne vem pa, zakaj ravno pri najdražji založbi. Saj bomo imeli še sestanek na to temo v šoli, pa jih malo povprašam. pri nas bojda dobiš seznam in potem kupiš kjer želiš. seznam naj bi dobili v maju. zaenkrat še ni nič.
|
|
|
|
RE: Prvošolčki 2010/2011 18.5.2010 21:08:34
|
|
|
|
sami0804
|
IZVIRNO SPOROČILO: urška sami, kdaj pa je rojen? sicer pa menim, da to ni nujno slab znak, da pač ne gre v prvi razred. Rojen je 15.novembra.Ker se tudi meni zdi bolj nezrel,sem tudi sama dvomila med da ali ne.Zaenkrat je vpisan,bomo pa še videli,kako se bo vse skupaj odvijalo.
|
|
|
|
RE: Prvošolčki 2010/2011 22.5.2010 21:38:32
|
|
|
|
frutka_
|
Sami imaš ZS!
|
|
|
|
RE: Prvošolčki 2010/2011 22.5.2010 21:57:55
|
|
|
|
sami0804
|
Frutka odgovorila!
|
|
|
|
RE: Prvošolčki 2010/2011 16.6.2010 21:26:28
|
|
|
|
mojmali
|
Tudi David rojen 24.novembra gre v prvi razred, za črko R še hodi k logopedu, L pa zdej obvlada. Tudi pri nas jih bo v razredu 27-28. Vse črke in ostalo se naučijo v šoli, je pa res, da se danes skoraj že vsak otrok v vrtcu zna podpisat. Vse gre prehitro. Napredujejo pa tako, kot jih naučijo npr. v vrtcu, šoli in starši. Vsi pa tako ne morejo biti geniji, čeprav bi vsi radi videli, da bi v šoli delali z lahkoto. Vsem želim lepo šolsko leto še prej pa lep dopust.
|
|
|
|
RE: Prvošolčki 2010/2011 16.6.2010 22:22:58
|
|
|
|
luan
|
Naš tudi že komaj čaka, da gre v šolo .In smo prvošolski friki saj imamo že vse kupljeno .Jutri pa imajo "malo maturo" v vrtcu in je čisto navdušen.
|
|
|
|
RE: Prvošolčki 2010/2011 24.6.2010 21:37:17
|
|
|
|
sami0804
|
Mini matura za nami,zdaj pa počasi v nabavo šolskih potrebščin... Danes pa sva si z našim mulcem nagledala en nahrbtnik za 10€. Ni anatomski,samo se mi to niti ne zdi tako pomembno,glede na to,da živimo čisto blizu šole,pa še stvari ne nosijo domov. Kakšne torbe pa boste kaj kupili za svoje otročke?
< Sporočilo je popravil sami0804 -- 24.6.2010 21:38:52 >
|
|
|
|
RE: Prvošolčki 2010/2011 25.6.2010 10:04:08
|
|
|
|
Adelina
|
Sami, a pol ste se odločili, da gre v 1. razred? Mi imamo že DZ in tudi nekaj potrebščin. Manjkajo nam še zvezki, peresnica in torba. Peresnica bo itak Ben 10, torba pa verjetno Target ali pa kakšna druga z anatomskim hrbtiščem, pa ne ravno z astronomsko ceno. Jo pa nosijo vsak dan domov in je tudi v seznamu napisana šolska torba in ne nahrbtnik.
|
|
|
|
RE: Prvošolčki 2010/2011 25.6.2010 21:36:33
|
|
|
|
sami0804
|
IZVIRNO SPOROČILO: Adelina Sami, a pol ste se odločili, da gre v 1. razred? Ja,mislim,da bomo prvošolčki in tako se tudi vsi skupaj obnašamo.Sicer ima psihologa komaj na sredini avgusta ,ampak mislim,da spremembe ne bo. Tudi logopedinja je z njim zelo zadovoljna in dobila sva res pogoste termine,da spravimo govor do začetka šole čimbolj v red. Veliko so mi pomagali tudi nasveti (hvala frutka),da sem se sploh znala obrnit na pravo stran za informacije.
|
|
RE: Prvošolčki 2010/2011 28.6.2010 22:18:07
|
|
|
|
janjja
|
Evo, mi smo imeli danes v šoli sestanek, ki je trajal 2 uri. Toliko informacij da smo komaj sledili. Bo pa Alja hodila na podružnično šolo in bo 12 otrok v razredu, kar je bilo menda dovolj za samostojen oddelek, tako da ne bodo skupaj z 2.razredom. Potrebščine smo naročili pri Mladinski knjigi in naj bi že dobili kako položnico, ampak še do danes nič... bomo videli. Drugače pa se Alja zelo zelo veseli šole in nevem če se ji celo sanja ne o njej - bomo videli kako dolgo bo trajalo.
|
|
|
SokoviPixicomKateri sadni sok najraje pije vaš otrok? Otroški sokovi Dana (
18%)
Pingo (
55%)
Rauch (
18%)
Capri-Sonne (
0%)
Maraska (
0%)
Lumpi (
9%)
Število vseh glasov: 22Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!