kdaj na pregled? (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Težave z zanositvijo

Sporočilo

Anonimen -> kdaj na pregled? (2.2.2010 13:03:24)

Pozdravljene!

Z možem imava luštkanega dveletnega fantka in že eno leto probava naredit še enega, a nama do zdaj še ni uspelo. Sicer itak pobere dosti energije že fantek, tako da tudi slončkanja ni toliko, da bi se morala sekirat, ker ni še nič. Pa tudi 38 let imam že, ko naj bi bila sposobnost zanositve menda manjša. V prvo nama je ratalo nekje po pol leta, spontano, nisem jemala nobenih spodbud za zanositev. Mislite, da bi morala na kakšen pregled, po kakšne tablete, ali naj samo vztrajava?

baguSka -> RE: kdaj na pregled? (2.2.2010 13:50:27)

vztrajajta se naprej.. poleg tega pa se najavi svoji ginekologinji na pregled.. itak so cakalne vrste! ki pa jih ne priporocam nobenmu.. [sm=smiley13.gif] glede na to, da vama je 1x ze uspelo, pa vama vseeno svetujem da se mal bl 'slonckata' al kaj ze, ker verjamem da vama bo ratal tud v drugo.. samo verjemi v to, pa bo![sm=smiley1.gif]

talika81 -> RE: kdaj na pregled? (2.2.2010 15:06:07)

glede na to, da že 1 leto poskušata nardit [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] in glede na to, da si stara 38 let, bi ti vsekakor svetovala, da čimprej obiščeš svojo ginekologinjo. da se pogovoriš z njo glede tega in da mogoče opraviš kako preiskavo. ker od takrat, ko si prvič zanosila, se je lahko že kaj spremenilo.

Anonimen -> RE: kdaj na pregled? (2.2.2010 18:22:30)

Jaz bi tudi rekla, da čimprej k G! Itak je potem eno leto takoj okrog, preden naredijo vse preiskave, operacije.. Šele potem prideš do IVF (če je potreben). In potem gre čas tako hitro - imaš en postopek, v primeru, da ne uspe, čakaš 3-4 mesece, ponoviš.. Bognedaj, da imaš vmes kakšno cisto ali kaj podobnega.. Npr. pri meni je bilo tako, da sem šla aprila 09 v 1 postopek, potem septembra zaradi osebnih razlogov nisem mogla, novembra sem imela cisto in sem potem štartala šele januarja 2010.

Urshy78 -> RE: kdaj na pregled? (2.2.2010 18:43:46)

tudi jaz ti svetujem, da na odlašaš predolgo in se čimprej naročiš za pregled. 

Taddy78 -> RE: kdaj na pregled? (3.2.2010 12:40:54)

Tudi jaz imam sina, ki je ratal po naravni poti, po 3.letih čakanja na drugi čudež pa sva pristala na kliniki za neplodnost. Porazen spermiogram, tako da bi se lahko slončkala 10x na dan, pa ne bi ratalo.

Če imaš željo po drugem otročku, se kar takoj prijavi (sicer naj bi pri tistih, ki že imamo otroka bilo 3.letno obdobje tisto, zaradi katerega se potem smatra, da je nekaj res narobe), ali pa naj ti G naredi en ornk pregled. Pri nama je bilo takoj lažje ko sva takoj zvedela na čem sva...

Stran: [1]