Arwenko -> RE: II pričakujemo marca 2010 (16.3.2010 10:30:43)
|
IZVIRNO SPOROČILO: thevenus IZVIRNO SPOROČILO: Arwenko Jutro punce, mi smo ta mesec res pridni, počasi gremo proti ovulaciji. Zdaj pa mi nekaj povejte. Danes sem si malo zmedeno dvakrat zmerila bazalno, pa ne vem katero bi vpisala. Prvič sem si zmerla tam ob 6.30, ko je prvič zvonil alarm, sem se ravno toliko prebudila, da se mi je zdelo "primerno" da si še zmerim temperaturo, no namerila sem 35,9. Potem sem pa vstala tam ob 7.30 in sem si zmerila še 1x, s tem da zadnjo uro nisem ravno spala, bolj dremuckala, poležavala z mojim in psi po postli, pa malo smo se cartali pač. No in ta druga temperatura je bila 36,3. Zdaj pa ne vem katero bi vpisala...kaj ve mislite? Arwenko, bazalna se meri vedno ob isti uri, zato je pomembno, ob kolikih si merila prejšnje dneve. Če si si vedno ob 7.30, vpiši 2., če si ob 6.30 pa prvo. Če nisi mereila dosledno ob isti uri, potem najbrž rezultat ne bo realen. Hja, čisto ob isti uri si ne merim, pač glede na to kdaj se uspem zbudit, ampak se bolj nagiba k prvi uri no, tista "tipična" ura za merjenje. Ampak kljub temu mi kaže relativno tipično krivuljo na koncu, sploh v kombinaciji z izcedki fertilityfriend nima težav z določanjem dneva oziroma se vidi preskok potem. Pa tudi piše na fertilityfriendu, da je so ta odstopanja zelo relativna ne, pri nekaterih se pozna že 15 minut razlike v merjenju, pri nekaterih pa tudi dve uri ne pomenita ničesar. Tako da recimo v tejle 1 uri, če je razlike med merjenjem, jaz ne opažam neke razlike v temperaturi. Se mi je pa 1x poznalo, ko sem čez vikend spala do 10h, takrat je bila pa za 0,2 stopinje višja kot dan prej in dan kasneje, tako da vem, da tisto ni bilo realno. Vseeno pa mislim, da je v današnjem primeru prva bolj realna, ker kot sem napisala, smo se pol crkljali in valjali po postelji in s tem se telo že prebuja, tudi če vmes nisem fizično vstala, zato pomoje druga danes ni relevantna.
|
|
|
|