frutka_ -> ninica - kaj je to? (1.7.2005 20:25:43)
|
Ninica je pri nas bombažna pisana-potiskana plenička, ki jo imenujemo "carti". To je plenčka,k i je namenjena izključno Filipu in ne za previjanje ali umivanje. Vsak dan jo menjam, včasih tudi že med dnevom, če jo vlači po tleh. Pazim da ni umazana, ker ni hujšega za videti kot so stare, sive in umazane pleničke, ki bi morale biti bele in čiste. Sicer pa se je na cartiko navadil sam. Običajno sem mu vedno pleničko nastavljala pod liček, ko sem ga nehala dojiti, da še je imel en občutek topline in mehkobe. Sem pa tudi sama mnenja da je fajn, da ima otrok nekaj (pleničko, medevedka) ob čemer se potolaži im umiri. Ampak vsak otrok se ne navadi na tolažilni predmet, nekaterim je dovolj le dudica. Velikokrat pa otroci ki nimajo tolažilnega predmeta sesajo prstke (izkušnje iz prakse). LP P.S.: če želiš otroku ponuditi kakšen tolažilni predmet ji ga polagaj v posteljico poleg ko gre spančkat.Zdaj še najbrž ne bo dojela pomena predmeta, kasneje čez par mesecev pa ji bo predmet, ko te ne bo poleg nudil tolažbo in občutek varnosti. Poskusi!:muca:
|
|
|
|