toksoplazmosa (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

adelaida -> toksoplazmosa (1.7.2005 13:31:33)

zanima me v ka terem tednu nosečnosti ti tretjič vzamejo kri za preiskavo za toksoplazmoso? ali je v primeru če bi ta zadnji izvid bil pozitiven (prejšnja dva sta bila negativna), še vedno kakšna nevarnost tudi za otročka?
hvala in lp

nejcko -> toksoplazmosa (1.7.2005 14:10:38)

Na prvo vprašanje ne vem odgovora, oz. se ne spomnim. Dokler pa imaš izvid neg obstaja tudi nevarnost okužbe, torej tudi nevarnost za otročka.

LONA13 -> toksoplazmosa (1.7.2005 14:42:17)

mene so testiral zadnjič v 32 t. Sem brala da si proti koncu nosečnosti bolj dovzeten za okužbo s toksoplazmozo, vendar je pa škodljivost za plod minimalna.

SaaS -> toksoplazmosa (1.7.2005 15:10:57)

Tudi jaz sem slišala, da okužba proti koncu nosečnosti ni tako nevarna kot v zgodnji nosečnosti.

Jessy -> toksoplazmosa (1.7.2005 16:19:55)

Tretjič ti vzamejo kri med 32. in 34. tednom.

Najnevarnejša za plod je v zgodnji nosečnosti, pozneje pa vedno manj. Kakšne bi bile dejanske posledice okužbe v pozni nosečnosti, nimam pojma.

adelaida -> toksoplazmosa (1.7.2005 16:29:35)

jaz sem že v 36 tednu in mi še niso delali tretjič test. mislim so pa res neresni, že za drugi test sem sama rekla da dam krim za ponovni test. ker imam doma mačko in to sem jim vztrajno ponavljala - sicer je pa maček šel iz stanovanja na vikend ker se bojim da bi bila dlaka preveč nevarna za dojenčka. in mačka res da božam ampak wc mu pa čistijo drugi - iztrebki so pa najbolj nevarni. no upam da ne bom česa glih zdaj na koncu pobrala...
lp

Jessy -> toksoplazmosa (1.7.2005 18:12:50)

Saj jaz sploh nisem vedela kdaj naj bi vzeli tretjič kri, pa ko sem bila na zadnjem pregledu, je imela med. sestra en koledarček in je tam pogledala in rekla: "Aha, midve morava pa kri za tokso vzeti, ker je čas med 32. in 34. tednom, ti si pa ravno tu notri!"
Žalostno je pa to, da moramo pacienti vedeti več od zdravnikov, da jih lahko na kaj spomnemo.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (1.7.2005 18:25:22)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Jessy -> toksoplazmosa (1.7.2005 18:32:02)

Meni so delali ta prvi test v 12t 6/7, ta drugega v 21t 6/7 in zdaj ta tretjega v 33t 6/7.

Stran: [1]