zmajaz -> RE: otroški dokladi (6.2.2010 14:47:07)
|
IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute sama se pred parimi leti zgubila sluzbo on sem sla vprasat, ce lahko upostevajo dejansko stanje pri otr. dod. pa mi je gladko malo rekla.....boste pa naslednje leto dobivali vecjo ptr. dod![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] grem stavit, da ce bi bilo kontra, da bi se mi dohodek povecal, ne bi bilo treba cakat 1 leto na zmanjsanje doklad![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] To je čisto tako - če pa potem naslednje leto dobiš službo, se ti pa spet ne upošteva prejšnje leto, ko si bila brezposelna, ampak ti TAKOJ znižajo otr. dodatek glede na plačo, ki jo imaš v trenutni zaposlitvi. Pa tudi ob izgubi zaposlitve ti ga MORAJO zvišati - samo je treba bit dost tečn, ker jim je marsikje odveč in te lepo odpravijo. Samo če vztrajaš, se po možnosti obrneš magari na ministrstvo, ti pa potem zvišajo - so že bili taki primeri. Evo: 102. člen (obveznost sporočanja sprememb) Zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkih pravi: Pogoji za pridobitev pravic po tem zakonu morajo biti izpolnjeni ves čas prejemanja pravic. Vsakdo mora sporočiti centru dejstva in okoliščine oziroma vse spremembe, ki vplivajo na priznane pravice, njihovo višino in obdobje prejemanja, v 8 dneh od dne, ko je taka sprememba nastala oziroma je zanjo zvedel. Spremembe, ki jih je treba sporočiti centru so: sprememba števila družinskih članov, zaposlitev ali izguba zaposlitve enega od vzdrževalcev družine, začetek opravljanja samostojne dejavnosti ali zaposlitev otroka po 15. letu starosti, namestitev otroka v rejniško družino ali drugo obliko institucionalnega varstva. Če se ugotovi, da so nastopile okoliščine, zaradi katerih bi bilo treba izdati drugačno odločbo o pravici oziroma odločbo o spremembi priznanja pravice iz tega zakona, center začne postopek po uradni dolžnosti Iz tega izhaja, da je center takoj dolžan izdati novo odločbo tudi v primeru izgube zaposlitve! Samo marsikje so tako "prijazni", da moraš to dobesedno izsiliti.
|
|
|
|