pitje tekočine v vrtcu (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Vrtec in varstvo

Sporočilo

2srcka -> pitje tekočine v vrtcu (1.2.2010 13:57:31)

Mene pa zanima, kako imate v vrtcu urejeno to kdaj otrok pije? ali pijejo tudi med obroki? Moj sin je bil žejen (se uvajamo) in sem rekla če imajo tukaj za pit ali grem po svoje? In je rekla vzgojiteljica, da pijejo samo pri malici. Mu je vseeno kasnje dala za pit, ker je pač vidla da spet steguje rokice proti kazarcem. Hkrati je tudi starejša rekla, da bi pila, a vzgojiteljica ji ni dala....Mislim...že tako moram hčerko siliti da sploh kaj popije. Torej, ali otroci pijejo v vrtcu kadar želijo sami ali kadar želijo vzgojiteljice?

rija -> RE: pitje tekočine v vrtcu (1.2.2010 13:59:40)

ma kak med malicami?

vprašaj jo, če ji lahko napišeš ure, ko bo lahko šla na sekret[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] vzgojiteljici namreč....

naši imajo vrček s čajem na vidnem mestu, zraven pa kozarčke, pijejo ko želijo.

Angel_Tian -> RE: pitje tekočine v vrtcu (1.2.2010 14:13:49)

No, imate pa res čudne vzgojiteljice.
Pri nas imajo tudi ves čas nastavljen čaj in šalice, tako da lahko otroci pijejo kadarkoli.

**Tinkara78** -> RE: pitje tekočine v vrtcu (1.2.2010 14:14:41)

Pijačo imajo na dosegu cel dan. 

2srcka -> RE: pitje tekočine v vrtcu (1.2.2010 14:17:23)

Men bi blo tud logično da imajo pijačo na dosegu. V našem vrtcu je na nedosegljivem mestu.

borci -> RE: pitje tekočine v vrtcu (1.2.2010 14:17:31)

Pri nas tudi lahko pijejo kadarkoli in tudi če ta mlajša hoče pit, ko greva še po ta starejšega ni problem ali obratno, ker ju tako ali tako poznajo vse vzojiteljce. Je pa res da oba najrajši pijeta vodo.

Najaa -> RE: pitje tekočine v vrtcu (1.2.2010 15:51:06)

Naši imajo tudi skoz na mizi pijačo in lahko pijejo. Vzg še spodbuja pitje veliko tekočine.

livia -> RE: pitje tekočine v vrtcu (2.2.2010 10:57:26)

Otroci imajo ves dan na razpolago čaj in sadne napitke!
Tole piše na našem jedilnem listu in vem, da imajo res pijačo skoz na dosegu. Večji imajo kot en sodček in si kar sami tankajo, tamalim pa ponudijo vzgojiteljice.

Volga -> RE: pitje tekočine v vrtcu (2.2.2010 10:59:05)

IZVIRNO SPOROČILO: 2srcka

Men bi blo tud logično da imajo pijačo na dosegu. V našem vrtcu je na nedosegljivem mestu.

pa naj reče vzg, verjetno so umaknile, da ne bi polviali.

trobentic_@ -> RE: pitje tekočine v vrtcu (2.2.2010 11:01:55)

otroci nimajo na dosegu rok-meni je to logično
kadar pa povedo da so žejni,pa dobijo

romy -> RE: pitje tekočine v vrtcu (2.2.2010 11:02:01)

Pri nas imajo v igralnici vodo v bobnu, kdor je žejen si gre sam natočit.

Pa čaj imajo tudi.

barni -> RE: pitje tekočine v vrtcu (3.2.2010 8:04:51)

Pri nas imajo vedno na voljo caj. Vsak ima svoj kozarcek in lahko pijejo kadar zelijo.

Zadnjic sem na govorilnih povedala tudi, da nasa pije med obroki, ker tako lazje je. S emi zdi, da jh tam malo nazaj drzijo in ne pijejo med jedjo.

Mene so od majhnega ucili, da se pije po jedi in posledicno imam se zdaj zelo majhno potrebo po pijaci, saj po jedi obicajno nisem mogla spiti se kozarca tekocine. Moram se prav siliti, da spijem liter tekocine na dan.

Naso sem zato navajala, da pije tudi med jedjo in posledicno popije preko dneva veliko tekocine, kar se mi zdi prav. tako ali tako vnasamo v telo prevec hrane, ce vmes pije vodo, je hrane manj. Je pa res, da nimamo problema s hrano, saj je vse in kar veliko.

Jaz bi definitivno kaj rekla, ce bi ji omejevali pitje. Ze tako vedno vprasam, ce je kaj pila preko dopoldneva. To se mi zdi res pomembno, sploh sedaj pozimi, ko je tako suh zrak, polno virusov in mraz.

lilka -> RE: pitje tekočine v vrtcu (3.2.2010 8:20:49)

V jaslih so zelo dosti pili, zdej sem pa tudi prosila, če ji lahko dajejo veliko za pit, ker ima Flixotide in je rekla P. da mora veliko pit, kako imajo na razpolago pa ne vem nisem vprašala, ker je rekla, da zelo veliko pijejo, naša še sploh....

koala -> RE: pitje tekočine v vrtcu (3.2.2010 13:02:26)

Naši imajo ves dan na voljo vodo in nesladkan čaj, pijejo ko želijo oz jim večkrat ponudijo za pit.

2srcka -> RE: pitje tekočine v vrtcu (5.2.2010 18:36:13)

No, sem rekla vzgojiteljici to glede pitja in je rekla da bo večkrat ponudila pijačo. Prva vzgojiteljica se pa striktno drži da se pije samo pri obrokih[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Tako da smo to uredili.

Stran: [1]