Sonček in poletje -> RE: dopust (12.3.2010 9:56:02)
|
Ljupka, regres vam pripada v vsakem primeru. Je pa res da delodajalci dostikrat izkoriščajo nepoučenost in naivnost ljudi in začnejo iskati izgovore, zakaj ne pripada. Sploh pa delodajalec MORA zagotoviti koriščenje letnega dopusta in sicer v letu za katerega je dopust odmerjen najmanj 10 dni, ostalo pa se lahko koristi do konca junija naslednje leto. Takrat pa stari dopust propade. Tko, da ko ti reče, da ti bo dal regres to ni nikarkšno ˝darilo˝ ampak nuja, k temu ga zavezuje zakon, tudi to, da ti zagotovi koriščenje dopusta. Jaz grem na porodniško s 3. 5. 2010 in bom 10 dni letošnjega dopusta koristila pred porodniško, ostalih 13 dni starega dopusta pa po izteku porodniške, se pravi od 3. 5. 2011. Regres mi pripada cel. Jaz bi pač na lep način povedala, da ga zakon zavezuje, da mi omogoči koriščenje najmanj 10 dni dopusta za leto za katero se odmerja. In glede na to, da ve za vašo nosečnost je imel dovolj časa, da dopust razporedi tako kot želite. Ne se pustit ustrahovat. Sej če pogledate na splošno imajo večje firme že na začetku leta določeno kdaj kdo koristi dopust, glede na njihove želje in možnosti, ki jih lahko zagotovi delodajalec, da niso ravno vsi z enega delovnega mesta hkrati na dopustu. Vaš šef torej nima nobenega utemeljenega razloga, zakaj vam ne bi omogočil koriščenje dopusta. Pa ne se preveč sekirat zaradi službenih stvari [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image].
|
|
|
|