Dojenček se napenja (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


kikialeks -> Dojenček se napenja (1.2.2010 12:20:15)

Živjo!

Moja kolegica ima staro punčko 2 meseca, niam računalnika zato me je prosila da naj povprašam malo na forumu. porodna teža je bila 3kg zdaj jih ima 5kg, dojile sta se kakšen mesec zdaj pa ji daje mlečno formulo, je normalno, kaka tudi sicer normalno apak se napenja 24 ur pa tudi ponoči bila je tudi pri pediatru pa ji ni nič posebnega rekel, neve kaj naj naredi.

je imel mogoče kdo podoben primer? kaj naj naredi?




tassika -> RE: Dojenček se napenja (1.2.2010 12:22:30)

Nekega hudega recepta ni. Moja vem da se napenja, če ji dam kapljice za krče, sem probala samo parkrat, ker se mi je zdelo, da jo zvija, pa je potem tako prdkala, da je še bolj jokala. Ker jo ne doji bi predlagala, da poskusi z drugim mlekom in pa veliko podiranja kupčkov, meni so rekli, da zrak mora nekje vn, če ne čez usta pa čez ritko[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Hope2 -> RE: Dojenček se napenja (1.2.2010 13:02:45)

Našega sem dojila, ko sem uvedla aptamil, ga je pa napenjalo, čeprav je dobil samo 1 flaško na dan. Ko sme prešaltala na novalac se več ni napenjal. Mogoče mu formula ne ustreza, naj proba zamenjat.

Drugače pa naj ga sleče, pleničko dol, trebušček masira v smeri urinega kazalca (weleda olje za masažo trebuščka). Tako se malček zbrca in sprdi. S hladilno kremo se lahko pomasira zadnjična odprtina, tudi to ga prisili k prdenju. Če je zelo hudo in če se ne more pokakati, lahko palčko za ušesa namoči v haldilno kremo in pomasira zadnjično odprtino, lahko tudi s palčko zaide v odprtino in pomasira oz zaokroži. Lahko tudi termometer namočen v hladilno kremo, kot da bi mu merila temperaturo. Prdci in kakci pol kar letijo ven[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Lahko ga da čez dan v lavorček s toplo vodo, da se zbrca.
Potem pa kapljice. Na tržišču ima en kup kapljic, hvaljene so tudi avstrijske antilat in lefaxin. V lekarni pa dobi kuminov sirup oz vetrovne kapljice. V lekarni dobi tudi bio gaia probiotične kapljice, sicer ne hasnijo takoj, ampak šele po parih dnevih. Mi smo dali kombinacijo antiflat in biogaia, super jedelovalo, pa še prej gor opisane zadeve smo prakticirali
Lahko pa da nič od tega ne bo pomagalo in bo mogla pač malo potrpet in dati to skoz.





kikialeks -> RE: Dojenček se napenja (1.2.2010 13:40:44)

Hvala za nasvete in odgovore, ampak jst kr mislm da bo pač mogla dat to čez, ker se mi zdi da je to vse že delala oz. dela, mogoče ma pa otrok to malo že v navadi. nevem koliko je to mogoče ampak... hvala vseeno, predlagala ji bom naj še zamenja mleko.




Anonimen -> RE: Dojenček se napenja (1.2.2010 13:52:07)

Naj zamenja mleko ... našo je po Novalaku, in Hippu ful napenjalo ... po Aptamilu nekoliko manj, potem smo pa prešli na Bebo je bilo pa ok.




Stran: [1]