Jessy -> AVGUST, dajmo! (1.7.2005 14:13:08)
|
Ufffa, ste se pa razpisale v kratkem času, ko mene ni bilo! Pridne, ni kaj!!! Jaz sem pa važna! Imam novo frizurco! :)-:)-:)-:)- Midva sva tudi težko izbrala ime za najinega :duda:, ampak sva nekako kar prišla na zeleno vejo. Jaz sem izbrala za deklico, ki bo Neja, :love: pa za fantka, ki bo Tadej. Sva se oba strinjala z obema, tako da zaenkrat ti dve imeni kar veljata. Drugače sem pa jaz tudi imela težave z imeni, ker sem vsako ime povezala z učenci iz šole, tako da jih je kar lepo število v trenutku odpadlo. Meni so za fanta všeč še Erik, Urban, Matic, Nejc, Žan, Lan, Luka (čeprav znajo s tem imenom kar lepe opazljivke nastat - Luka, nage babe f**a - pa te mine, da bi dal otroku tako ime), za deklico pa Tia, Kaja, Eva, Ela. To obračanje pa izgleda nekako takole, da greš v porodnišnico (jaz grem v Postojno, ker tam dela tudi moj ginekolog kot kirurg in mislim, da bo kar sam to izvajal - vsaj tako sem razbrala iz njegovih besed), kjer ostaneš, mislim da, 3 dni. Na obračanje te pripravijo z nekimi zdravili (ne vem v kakšni obliki), potem ti ga poskusijo obrniti in nato ostaneš še na opazovanju, če slučajno pride do popadkov. Tako nekako naj bi to bilo. Ga pa obračajo tako, da ti na trebuh položijo roke, z njimi otipajo ritko in glavico, potem pa ga poskuša kar preko trebuha prevrniti na glavo. Mi je pa rekel G, da ima še vedno zadosti prostora, tako da je obračanje v takem primeru smiselno, hkrati pa tudi omenil, da je to nasilje nad otrokom. Vendar sem kljub vsemu pripravljena iti poskusiti, morda nam pa le uspe ga obrniti. Je pa pri prvorodkah 35. teden že kar fiksen glede položaja in se pozneje zelo malo otrok še obrne, medtem ko pri drugorodkah ni nič neobičajnega, če se obrne par minut pred porodom.
|
|
|
|