AVGUST, dajmo! (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Kety -> AVGUST, dajmo! (1.7.2005 12:02:00)

Ojla punce! Dons mam pa spet to cast, da odprem temo!:bravo:

Sem ravnokar pricapaljala domov iz CSD-ja. Je bila gospa ful prijazna, mi je bilo kar cudno. V glavnem sem izvedela, da mi nic ne pripada, ker sem redna studentka (to smo itak vedeli) in da moj :love: lahko nastopi dopust za nego in varstvo otroka 78 dan po rojstvu nasega :duda:! To bomo urejali po rojstvu.

Pocutje je uredu, malo me moti vlaga, ampak, saj bo se prehitro vroce, ane :)-

Mali brca in raste in vedno bolj me postaja strah dne, ko bomo to naso strucko pripeljali domov. Cudno, zaenkrat me poroda se ni strah, bolj me je strah dni po tem! :zmeden:

LP Vsem, Kety

Tiamo -> AVGUST, dajmo! (1.7.2005 12:28:03)

evo mene...

danes se mi nič ne da...lena sem ko :muca:, verjetno je krivo vreme, čeprav prav pride tale ohladitev.

poleg ubadanja z zgago, so me danes začeli moji buhli ful pečt :zmeden::zmeden:, komaj čakam da zvečer dobim kremo od Justa, upam, da mi bo pomagala.

Moja :duda: je danes postavljena na desni strani, tako da mi trebuh štrli v desno. Škoda k nemorem sama sebe slikat.

Punce, glede imen..imate že vse zbrane. Mene loteva panika, z mojim :love: se nemoreva dogovorit. Včeraj je rekel,da mu je lepo ime Kaja? Sej je lepo ime, samo ne vem kaj je z nama narobe, vsako ime k ga predlagava, takoj poveževa z nekom, ki ima tako ime in nama ponavadi ta oseba ni všeč. Kaja je bila od moje znanke psička. Jaz trenutno navijam za Nejo ali Tesso? On pravi, da je Tessa muslimansko ime??? Neja pa ga spominja na eno zoprno stranko...:zmeden::zmeden::zmeden:

Včeraj sem si v knjižnici izposodila leksikon imen..upam, da bova kaj pametnega našla.

:muca:

lex -> AVGUST, dajmo! (1.7.2005 12:31:39)

No Tia74 to me kar name spomni ko sva še midva zbirala ime za najino:duda:. Ti kar verjamem kako je. Jaz delam v vrtcu in sem vsako ime povezala z otrokom, in tako sva na koncu pristala na Aleks in Tija (:)-:)-:)-), pol je pa moja bivša sošolka rodila fantka Aleks in sem si spet razbijala glavo z imeni. A na koncu itak nista isti letnik tako, da smo kar ostali pri tem imenu.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (1.7.2005 12:33:26)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (1.7.2005 12:34:16)

Tiamo -> AVGUST, dajmo! (1.7.2005 12:39:32)

Sem mislila, da sva že midva čudna, pa vidim, da nas ima kar nekaj problemov z povezovanjem imen z osebami ali predmeti.

Kakšen trak za lepljenje? Ime Tessa sem zasledila v nanizanki "Na kraju zločina - Miami", pa mi je takoj padlo v ušesa. Sej je pa itak moj tok proti temu imenu, da sem ga že odpisala.

emaa -> AVGUST, dajmo! (1.7.2005 12:40:39)

ja Ema je res lepo ime:)-

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (1.7.2005 12:46:43)

adelaida -> AVGUST, dajmo! (1.7.2005 12:47:09)

tudi jaz se vam veselo pridružujem. meni pa tole vreme prav paše, da se malo spočijem od tiste hude vročine. no jaz sm čist začetna avgustovka, če ne bo nič prej potem mi 1.8.2005 sprožijo porod. drugače pa vse ok, samo težave imam z odtekanjem nog (nenormalnim), drugače pa moja pikica ne brca več tako kot prej, se pa čuti kako se leno premika po trebuhu - ji očitno že primanjkuje prostora. me je pa vsak dan bolj strah poroda - ko začnem razmišljat o tem. ampak če jih je toliko preživelo bom pa tudi jaz. mi pa smo za našo pupico zbrali ime Lejla.
lp

adelaida -> AVGUST, dajmo! (1.7.2005 12:47:52)

aja pa tessa pa res ni muslimansko ime...

Tiamo -> AVGUST, dajmo! (1.7.2005 12:52:55)

na te barve še pomislila nisem...me je že minilo.

Midva iščeva nekaj na 4 črke, brez šumnikov in tako ime,da se ga ne da krajšat ali spreminjat.

Vse okoli mene so letos rodile Eme, Emme, Tie, Nike,Zeje, Zoje,..

Potem sem hotela, kakšno izpeljanko iz babičnih imen narediti, pa imajo taka imena, da se nič ne da ali pa pridejo starinska imena ven...babice so Matilda, Justina, Marija in Zofka??????

Tiamo -> AVGUST, dajmo! (1.7.2005 12:55:29)

Ja adelaida...vem, da ni muslimansko, izvira iz Grčije od imena Theresa.

urši77 -> AVGUST, dajmo! (1.7.2005 13:00:38)

Ah, ja tale ohladitev je pa po moje za nas prav od boga poslana:)
Zgaga...da ene par dni sploh ne govorim, ne pomaga rupurut, ne donat, ne nič:(
Trebuh...raste, mala razgraja,upam na čimmanj strij...
Imena pa...midva sva izbrala za deklico Laura, če nas pa preseneti fantič bo pa verjetno Urban.Edini imeni za kateri sva se oba takoj strinjala:) Jaz sem sicer vstrajala pri Maruši, a ni naletelo na plodna tla.

Kaj je blo pa včeraj z Jessy-sem prebrala da je prav nerodno čmoknila, potem pa odšla do G???? Upam da je vse v redu:muca:

LP

urši77 -> AVGUST, dajmo! (1.7.2005 13:07:00)

Evo sem našla-me veseli Jessy, da je vse v redu!:bravo:

Kako je pa s tem obračanjem otročka??? Tudi naša :duda: lepo sedi v trebuhu in to precej nizko, zato G dvomi da se bo sama obrnila.??

adelaida -> AVGUST, dajmo! (1.7.2005 13:08:49)

kaj ve mislite, ali je še kakšna možnost da se kljub temu da je blo do sedaj 5krat rečeno da bo na svet prikukala deklica, rodi fantek. meni je bilo prvič rečeno v 20. tednu na samoplačniškem uz-ju in od takrat potem še 4krat (morfologija, pregled v 25tednu ko sem bila zaradi visokega pritiska v bolnici, pa potem v 28 tednu in nazadnje v 32 tednu). jaz sem zato izbarala samo ime za punčko, pa čist sem že v tem da je punčka in sedaj bi bila kar malo zbagana če bi kaj pribingljalo ven???? sej ni možno da tolikokrat rečejo deklica, pa da potem nebi bila??

miševi -> AVGUST, dajmo! (1.7.2005 13:08:53)

LP še od mene:rozica:!

Tudi mene mori to vreme. Imam raje sončka. Zdej je taka vlaga:(, potem jo pa še v stanovanje potegne.

Ha, Tia, imena. Sem nekaj dni nazaj prav na to foro temo odprla. Neja je men full lepo ime, bi ga midva izbrala, pa ima moja sestra Nejo. Je pa full priden otrok:angel:. Tako da bo najina punčka, če bo, Teja. Za fanta pa še zdej nisva prepričana. Bi bil to, pa je un tak, pa bi bil ono, pa se spomnim ene mame iz morja, kje vreščala to ime za svojim sinom... Bi pa tko rada, da bi bilo grškega izvora. to je pa potem samo Tim. Bomo že. Še vsak :duda: je dobil ime.

Tia, upam, da si za posteljico kaj našla.

Zaenkrat Lp - moram pospravit kahlico, ker naša Nika že cel teden kaka in lula tako kot je treba:bravo:. Bomo vsaj samo ene plenice kupovali in ne dvojnih:)-.

adelaida -> AVGUST, dajmo! (1.7.2005 13:12:04)

urši77 nič se še ne sekiraj glede tega, da je na ritkici se ima še čas obrniti. moja pupa je pa že od 24 tedna obrnjena na glavico in resnično upam da se ne bo glih na koncu kako drugače obrnila. sicer pa ne vem kaj ji je toliko časa zanimivo biti na glavi?? bo sigurno kakšna atletinja, in bo samo stoje delala :)-

Kety -> AVGUST, dajmo! (1.7.2005 13:14:48)

No, nas :duda: se tudi noce in noce obrnit na glavo.

So pametni in cakajo do konca, da se jim ni potrebno dolgo casa matrat,a?! :)-:)-

Ja, mi imamo ime ze kar nekaj casa in sicer bo Timon! Vsak se cudi, kje smo pobrali ime in kdo je svetnik in bla, bla, bla,...imena si nismo izmislili, nasli smo ga v Mamini knjigici imen in nama je bil takoj vsec. Ni pogosto ime in je nekaj posebnega. Midva sva ful zadovoljna,...no, za puncko smo imeli izbrano pa Ema.

Ursi77, ne se prevec sekirat glede obrata. sej se imajo cas do 36 tedna obrnit. Dejmo jim cas! Mi je G. rekla, da se ne smem sekirat in obremenjevat s tem, da bo ko bo! Mi je pa priporocila plavanje. Baje pomaga! No, meni se ni, pa sem v povprecju 3x na teden v bazenu oz. morju, res pa je da je od tega sele 1 teden!

LP Kety

Jessy -> AVGUST, dajmo! (1.7.2005 14:13:08)

Ufffa, ste se pa razpisale v kratkem času, ko mene ni bilo! Pridne, ni kaj!!!

Jaz sem pa važna! Imam novo frizurco! :)-:)-:)-:)-

Midva sva tudi težko izbrala ime za najinega :duda:, ampak sva nekako kar prišla na zeleno vejo. Jaz sem izbrala za deklico, ki bo Neja, :love: pa za fantka, ki bo Tadej. Sva se oba strinjala z obema, tako da zaenkrat ti dve imeni kar veljata.
Drugače sem pa jaz tudi imela težave z imeni, ker sem vsako ime povezala z učenci iz šole, tako da jih je kar lepo število v trenutku odpadlo.

Meni so za fanta všeč še Erik, Urban, Matic, Nejc, Žan, Lan, Luka (čeprav znajo s tem imenom kar lepe opazljivke nastat - Luka, nage babe f**a - pa te mine, da bi dal otroku tako ime), za deklico pa Tia, Kaja, Eva, Ela.

To obračanje pa izgleda nekako takole, da greš v porodnišnico (jaz grem v Postojno, ker tam dela tudi moj ginekolog kot kirurg in mislim, da bo kar sam to izvajal - vsaj tako sem razbrala iz njegovih besed), kjer ostaneš, mislim da, 3 dni. Na obračanje te pripravijo z nekimi zdravili (ne vem v kakšni obliki), potem ti ga poskusijo obrniti in nato ostaneš še na opazovanju, če slučajno pride do popadkov. Tako nekako naj bi to bilo. Ga pa obračajo tako, da ti na trebuh položijo roke, z njimi otipajo ritko in glavico, potem pa ga poskuša kar preko trebuha prevrniti na glavo. Mi je pa rekel G, da ima še vedno zadosti prostora, tako da je obračanje v takem primeru smiselno, hkrati pa tudi omenil, da je to nasilje nad otrokom. Vendar sem kljub vsemu pripravljena iti poskusiti, morda nam pa le uspe ga obrniti.
Je pa pri prvorodkah 35. teden že kar fiksen glede položaja in se pozneje zelo malo otrok še obrne, medtem ko pri drugorodkah ni nič neobičajnega, če se obrne par minut pred porodom.

Jessy -> AVGUST, dajmo! (1.7.2005 14:24:55)

Pa še nekaj!
Glede na to, kaj se mi je pripetilo včeraj, mi je dalo misliti, da je pametno, da pripravim torbo za v porodnišnico, ker nikoli ne veš, kaj te doleti. Tako, da bom še danes začela dajati na kupček stvari za v porodnišnico.
Si ne predstavljam, da bi mogla včeraj, po vsej paniki, še na to študirat, kaj bom dala v torbo in kaj ne. Raje naredim zdaj, v miru.

Sem pa jaz tudi danes vse opravila na CSD-ju, tako da je ena skrb manj.

Dadi -> AVGUST, dajmo! (1.7.2005 14:25:44)

Kety kako misliš to da ti nič ne pripada če si študentka??? Pripada ti starševsko nadomestilo!!! Pa Otroški dodatek itak., pa paket za novorojenčka oz. denar...Ali se je to šlo za kaj drugega pa sem kaj zgrešila:zmeden2: Kaj pa štipendija??

tina104 -> AVGUST, dajmo! (1.7.2005 14:37:40)

Kety!!!! Kako ti nič ne pripada???????Pripada ti paket ali denar za nakup opreme za novorojenčka, potem pa tudi starševski dodatek (40 000 mesečno), kasneje še otroški dodatek - vsaj kolikor je meni znano, ker moja kolegica je bila še pred kratkim absolventka in je vse to dobivala.

joj, imena, kriza. Pri nas še kar ne vemo. Mislim, da bo glede moških imen sicer lažje. Moji predlogi so bili: Aljaž, Žan, Matic. :love:je kar tiho ob moških imenih (no, samo da ni Sašo, pa kaki Frančišek ali kaj podobnega). Tak da se mi zdi, da bo kar po moje glede fantka. Če bo punčka, je pa večji problem. Moji predlogi: Tia, Tjaša, Neja, pa še več jih je bilo, no, ampak niti eni ni bilo tako, ki bi bilo všeč tudi mojemu. Njegovi predlogi: Natalija, Nataša, Nastja, pa še kako dolgo ime. V glavnem, ne vem, kako se bomo odločili. Si mislim, da bi kar rekla, če bo fantek, jaz izberem, če pa punčka pa on (imam bolj občutek, da bo fantek;) - ono prerokovanje z verižico pa še neke druge take fore so to pokazale.

hugolina -> AVGUST, dajmo! (1.7.2005 17:11:29)

Pozdravljene!
No, da se še jaz javim. Danes sem imela pregled in sem se prav fino načakala (3ure in pol).Ja, ja, se že pozna odsotnost nekaterih zdravnikov zaradi dopustov in je bla cela norišnica. Mislim, pa kolk so ene ženske nestrpne, .... Kaj bi potem morale me :nosecka: rečt, pa smo bile se mi zdi še najbolj skulirane.
No torej: spet me je gledal na UZ (jaz do ordinacije sploh ne pridem 8)). Naša :duda: je težka že celih 2.225g, velika pa okol 40cm. Pismo, to je pa že kar nekaj:zmeden2: G je rekel, da jo je povsod dovolj, ko me je otipaval tam po trebuhu, drugače pa nič kaj posebnega. Vse uredu, kilce sta šle spet 2 gor od prejšnega pregleda in to je to. Aja, pa končno sem dobila te papirje, da bom šla lahko v pon. urejat.
Zdej sem pa tko utrujena, da bom šla pomoje mal na kavč v vodoravno, pa mogoče za ene 1/2 zadremat (ta hitrga:)-:)-)

Kar se imena tiče imava midva tud cel kup problemov:zmeden:, tko da sploh še ni pravega favorita. Če je pa že kaj všečnega pa enemu od naju ni. Jah, časa je pa vedno manj, ampak je res, še nobeden :duda: ni brez ostal. Tko da, .... neki bomo že našli.

:zaspan: zdej pa res grem ležat, pa se še tipkamo.
lp

Kety -> AVGUST, dajmo! (1.7.2005 17:47:23)

Joj, upam, da nisem naredila kake panike glede CDS. Vem, da mi pripada starsevski dodatek v visini 40.000 sit in denarna pomoc za nakup opreme (sem vzela denar). No, to je pa tudi vse. Ker pa bo moj :love: vzel tistih 260 dni za nego in varstvo otroka, mi tistih 40.000 sit pripada le dva meseca (ker on nastopi s tem dopustom 78.dan po rojstvu otroka). Tako da od takrat naprej ne prejemam NIC!!! Razen ce bi bila prej zaposlena (najdlje 3 leta nazaj - jaz pa sem bila zaposlena leta 1998-1999 eno leto, potem sem sla pa redno studirat in sem do danes redna studentka, tako, da tisto ne steje vec):( Tako to je v nasi preljubi drzavi. Tudi vplacani prispevki za porodnisko varstvo zapadejo! FINO, NI KAJ!

No, itak smo vedeli v kaj se spuscamo in smo malo preracunali in vemo, da bomo tudi cez omeene finance preplavali. Mi nasega Timona ze komaj cakamo, da se bomo veselo crkljali!!:love:

Jessy, kaj sem brala - da si padla!?! Moram it mal pogledat za nazaj, ker sem zgleda mal postov spustila! Sem vesela, da je vse OK!:bravo:

LP Kety

Jessy -> AVGUST, dajmo! (1.7.2005 17:51:39)

:bravo::bravo::bravo:zame!

Sem vse opravke dala skozi. Je bilo danes kar pestro.
Pravkar sem prišla od zobozdravnice, ker mi je prejšnji teden padla plomba ven. Ker me je takoj bolelo, ko se je lotila vrtat, mi je naredila skoraj brez vrtanja. Mi je vrtala cca 20 s vsega skupaj, ker me noče mučiti, ker tudi :duda: trpi (njene besede), hkrati pa tudi povedala, da vsekakor ta plomba ne bo dolgo stala notri in jo bova pozneje porihtali, da bo ok.

Po zobozdravniku pa sem šla v lekarno in kupila še 70% alkohol, 10 komadov spodnjih hlačk za enkratno uporabo (nisem imela pojma, koliko jih sploh rabim), 1 paket sterilnih zložencev. Sem pa doživela šok, ko mi je rekla, da se Bepanthena ne dobi več!!! :zmeden::zmeden::zmeden: Baje se ga trenutno ne dobi, ker se nekaj menjavajo lastniki....HALO??? JAZ GA RABIM!!!! :duda: BO KMALU TU!!!
A ga tudi pri vas ni, ali smo samo mi v eni taki zabačeni luknji, da k nam nič ne pride???
Kaj mislite, da v Italiji bi ga dobila?

Joj, me prav fino jezi zdaj to!

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>