|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ploske noge
31.1.2010 21:01:51   
rogljicek
Nasa 3letnica ima cisto ploske podplate, seveda podedovano po meni. Kot se spomnim, so meni naredili neke grozno neudobne vlozke (25 let nazaj sicer), ki pa niso pomagali.
Sedaj slisim od zdravnikov razlicne teorije: ortopedski cevlji ja- za podporo, in nasprotno ortopedski cevlji ne: ker podplat dobi umetno podporo in je se slabse.
Zanima me kaj ste ve storile oziroma kaj delate proti ploskim nogicam?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ploske noge
31.1.2010 21:06:11   
Ulla80
stopalni lok se razvija med 5. in 12. letom, šele potem se lahko govori o ploskem stopalu. tako da otroško stopalo samo zgleda plosko, ker še nima oblikovanega stopalnega loka in ima še maščobno blazinico, ki počasi izginja. otrok ima tako stopalo zaradi večje stopalne površine in posledično boljšega ravnotežje v prvih letih hoje in učenja le-te.
včasih je veljalo drugačno menenje, tudi od stroke in so male nogice vsevprek tlačili v ortopedsko obutev. zdaj je to mnenje v celoti ovrženo.
tako da počakaj še par let, pa boš videla kako in kaj.

..tko ovdje ne poludi, taj nije normalan!

Spet se mi je na bolš poslabšalo!!

Ja znam da me ljubite, u ljubavi je spas, izpred oči mi se gubite, volim i ja vas!

(odgovor članu rogljicek)
Neposredna povezava do sporočila: 2
31.1.2010 21:11:03   
rogljicek
Ampak me malo zacenja skrbet, ker opazam, da se ji stopalce na noter obraca. Zgleda kot, da vso tezo prenese na notranji del. Tezko opisat, ampak zgleda mal cudno.

(odgovor članu Ulla80)
Neposredna povezava do sporočila: 3
31.1.2010 21:16:43   
Ulla80
a navznoter tko, v gležnju al da prste bolj noter suče, da na noter hodi? če je ona prva varianta, je najbrž normalno, mislim da boljkotne vsi mali tko hodijo, prvo kar je, še niso sklepne vezi in mišice tolk utrjene, drugo kar je, pa ravno zaradi te večje stopalne površine - nič ne koristi maščobna blazinica, če bi otrok hodil tako, da bi se tal dotikal samo tob, tam kjer je stopalni lok in u bistvu tako hodimo potem....pri malih otrocih je ok tko, zgleda kot bi malo na x hodli, ker se jim v gležnjih nogice mal vdajo....če te skrbi, oz. če res čudno zgleda, jo pa pelji na kak pregled, pa malo se pozanimaj prejkam, da ne boš ravno na kakega predpotopnega kekca naletela, k se mu zdi da je un fax, k ga je pred 50 leti naredil zakon in bo otroku ortopedske čevlje na noge nabil user posted image

Ja znam da me ljubite, u ljubavi je spas, izpred oči mi se gubite, volim i ja vas!

Neposredna povezava do sporočila: 4
1.2.2010 14:10:32   
katra55
Naša bo maja stara 3 leta in ima isto ploske noge, sem prašala pediatra pa je rekel, da ni to nič hudega in da se stopalni lok razvije šele kasneje. Preventivno jo jaz puščam čimveč boso, sploh poleti.

(odgovor članu Ulla80)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.2.2010 19:22:11   
rogljicek
se pravi, da do 5. leta ni kaj skrbet? No, jaz samo upam, da ne bo tega podedovala po meni, ker boli kot user posted image

(odgovor članu katra55)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.2.2010 21:18:09   
Ulla80
IZVIRNO SPOROČILO: rogljicek

se pravi, da do 5. leta ni kaj skrbet? No, jaz samo upam, da ne bo tega podedovala po meni, ker boli kot user posted image

stopalni lok se razvije med 5. in 12. letom, tko da tačas ne preveč skrbetuser posted image

lahko pa da so tebi (dobronamerno seveda) uničili stopala z vložki in ortopedsko obutvijo, kar je zelo pogost pojav.

Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Nagajivi, živi in zasanjani: to so otroci ...
Motnja ADHD (v dobesednem prevodu ta kratica pomeni, da gre za motnje pozornosti in nemirnosti) je med ljudmi pogosto na...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?