Kranj - katera šola? (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Od šolarčka do šolarja

Sporočilo

Lunca1 -> Kranj - katera šola? (31.1.2010 8:31:38)

Pozdravljeni.

Smo tik pred vpisom tavelike v OŠ, pa ne vemo katero bi izbrali. V bistvu pašemo na Žagarja, kar se tiče pa bližine, pa nam je bližja Simona Jenka pri Prešernovem gaju. Stanujemo pa blizu hotela creina. Sama tudi nisem Kranjčanka in zato šol ne poznam, moj je pa hodil na Jenkovo.Kranjčanke prosim za mnenje, katera je boljša. Pri Prešernovem gaju me malo moti, ker ni 100%, da bo stalno oddelek. Trenutno recimo nimajo 2. razreda in morajo potem hoditi na OŠ Jenko v Šorlijevem naselju. Pa malo me je tud strah Prešernovega gaja, beri mamil. Po drugi strani pa nam je Žagar od rok, sploh kadar voziš za avtom, ker bomo imeli potem taveliko na Žagarju, tamalga pa v Vrtcu Kekec, ki je pa blizu vodovodnega stolpa.

Prosim za pluse in minuse za obe šoli.

Že v naprej hvala.

Lunca1

Splišni -> RE: Kranj - katera šola? (31.1.2010 11:01:07)

IZVIRNO SPOROČILO: Lunca1

Pozdravljeni.

Smo tik pred vpisom tavelike v OŠ, pa ne vemo katero bi izbrali. V bistvu pašemo na Žagarja, kar se tiče pa bližine, pa nam je bližja Simona Jenka pri Prešernovem gaju. Stanujemo pa blizu hotela creina. Sama tudi nisem Kranjčanka in zato šol ne poznam, moj je pa hodil na Jenkovo.Kranjčanke prosim za mnenje, katera je boljša. Pri Prešernovem gaju me malo moti, ker ni 100%, da bo stalno oddelek. Trenutno recimo nimajo 2. razreda in morajo potem hoditi na OŠ Jenko v Šorlijevem naselju. Pa malo me je tud strah Prešernovega gaja, beri mamil. Po drugi strani pa nam je Žagar od rok, sploh kadar voziš za avtom, ker bomo imeli potem taveliko na Žagarju, tamalga pa v Vrtcu Kekec, ki je pa blizu vodovodnega stolpa.

Prosim za pluse in minuse za obe šoli.

Že v naprej hvala.

Lunca1

No, tole ni res.

Moj otrok je v 2. razredu na tej šoli. Ni pa trenurno 3. in 4. razreda, to je pa res, ker v tistih letih ni bilo dovolj vpisanih otrok za izoblikovat razred.
In tudi zdaj za vnaprej je jasno, da šola BO obstala (kar aprej ni bilo jasno), poleg, kjer je bila ekonomska, bo pa vrtec. Mislim, da bodo letos poleti začeli delati. Prenovili bodo pa hkrati tudi šolo - fasado, okna, centralno. In igrišče.
Tako da zdaj za vnaprej je ta problem rešen, ta šola bo obstala.
Pa ponavadi je bilo na Jenkovi šoli tako, da sta bila za matično razpisana vedno 2 oddelka, potem pa, če je bilo dosti prijav še za Center (to je ta, ob Prešernovem gaju), so še tam oddelek odprli. Letos je pa tako, da je na matični razpisan 1 oddelek, pa na Centru eden, tako da po moje bo glede še huda kri, če bo res tako obveljalo, ampak otrok na Centru bo pa s  tem več.

Je pa super šola to drugače. Taka vaška, prijazna šola sredi mesta. Otroci imajo res velik vrt, veliko so zunaj, telovadnico imajo zase, če je slabo rene, v glavnem res zelo fajn. Pa po 11 jih je v zaredih, kar je tudi velika prednost. Super se imajo, jaz sem zelo vesela, da sem ga sem vpisala, čeprav mi pašemo pod matično, ker stanujemo v Šorlijevem naselju. Pas em ga ravno zaradi prijaznosti in malih oddelkov ter velikega vrta sem vpisala.
Kar se tiče Žagarjeve, tam je Planina ... jaz otroka tja ne bi vpisala. Moja sestra je hotela hčerko, ko so še takrat tam stanovali, pa so j takoj opozorili o pristonosti drog in drugih težav, in ko je povprašala socialno delavko ob vpisu, kako je glede tega, ji je pa rekla, da jah, gospa, veste, glede tega pa nič ne moremo, tu se morajo pa starši prizadetih otrok pač sami pomeniti med seboj ...
No, je izpisala, in dala na Center - Jenkova ob gaju. To, kjer je zdaj nas.
To na Žagarjevi je sicer bilo več kot 10 let nazaj, kako je zdaj, ne vem, je pa še vedno na Planini ...

Tako da jaz sem absolutno za Jenkovo šolo Center, sploh ni debate. Super šola.

Če te še kaj zanima, ti kar vprašaj.

Anonimen -> RE: Kranj - katera šola? (31.1.2010 11:18:16)

in kakšne so govorice glede Jakoba Aljaža? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Lunca1 -> RE: Kranj - katera šola? (31.1.2010 12:17:13)

Splišni hvala. Saj jaz se tud skor bolj k Jenkovi nagibam, sploh če bodo res vrtec Kekec v Jenkovo selili, Nisem vedela, da začnejo že zdaj poleti delat. bomo imeli potem oba v isti stavbi in bo veliko lažje prevzemat. Kar se razreda tiče, sem izgleda malo razrede pomešala. Ker moj je pa slišal, da te lahko eno leto dajo v Šorlija, eno v center in bi bila potem to cela zbrka. Sploh zato, ker bi imela tamala kar daleč do Šorlija. No saj potem za višjo stopnjo mi je vseeno, zdaj se mi zdi pa še malo majhna. No pa to, da so majhne skupine je pa tud super.

Lunca1 -> RE: Kranj - katera šola? (31.1.2010 12:40:52)

no sem vidla, zakaj sem zabluzila razred [sm=smiley36.gif], na internetni strani namreč piše, da sta 1. in 4. razred. Kako je pa z razredniki. A gre en učitelj z razredom več razredov, ali imajo vsako leto drugega. Pa kakšni so kaj učitelji?

Že v naprej hvala za odgovor.

Splišni -> RE: Kranj - katera šola? (1.2.2010 13:00:16)

IZVIRNO SPOROČILO: Lunca1

no sem vidla, zakaj sem zabluzila razred [sm=smiley36.gif] , na internetni strani namreč piše, da sta 1. in 4. razred. Kako je pa z razredniki. A gre en učitelj z razredom več razredov, ali imajo vsako leto drugega. Pa kakšni so kaj učitelji?

Že v naprej hvala za odgovor.

Od 1. do 3. razreda imajo eno učiteljico, v 4. jih prevzame druga, v 5. imajo spet drugo.

Ne vem pa, katera bo letos prvčke imela. Verjetno ena Vilma, ki je zdaj na matični, ima 3. razred trenutno. Pa ona je drugače vedno bila na Centru, samo vmes 2 leti ni bilo prvega zareda, takod a so jo dali na matično. In ker ima zdaj na matični 3. razred, pomeni, da bo naslednje leto brez razreda, in jo bodo zihr dali spet nazaj na Center. Je pa ona meni fletna. Taka na izi, nič ne komplicira. Taka preprosta. Fajn. Pa rada ima živali.
Jaz sem že takrat upala, da bo imela mojega, no, pa ima zdaj eno drugo, ki je tudi čisto O.K.

Selijo eno leto sem, eno leto tja, jih pa dejansko potem na višji stopnji, vsaj nekaj časa so jih, ne vem, če zdaj to še prakticirajo.

Splišni -> RE: Kranj - katera šola? (9.2.2010 15:27:48)

In Lunca? Kam ste vpisali punčko?

Lunca1 -> RE: Kranj - katera šola? (11.2.2010 13:29:24)

Zaenkrat je še vpisana na Žagarja (moraš vpisat na določeno šolo), jo gremo pa drug teden prepisat na Jenkovo Center.

Stran: [1]