Vita27 -> RE: odstranjen jajcevod ***vase mnjenje (31.1.2010 11:09:45)
|
IZVIRNO SPOROČILO: topolina Pozdravljene, lepo prosim za vase mnjenje Že 2,5 leti se trudim zanosit. Nazadnje sem imela pred par meseci izvenmaternično nosečnost, zato so mi odstranili levi jajcevod. Dr. Reš mi je svetoval umetno, vendar partner bi probala še malo po naravni poti. Včeraj sem bila pri ginekologinji in sem jo prosila, če bi mi dala napotnico za slikanje maternice in prehodnost jajcevodov. Povedala sem ji pač, da bi želeli še provat nekaj časa po naravni poti, ker fant ni še pripravljen. Njen odgovor pa je bil naslednji: "Ali bi ti želela, da se ti še enkrat zgodi izvenmaternična? A veš, da če si imela izvenmaternično to pomeni, da imaš okvarjene jajcevode in, da če je bil na eni strani okvarjen je sigurno tudi na drugi, ker so organi povezani. Če je vnet en jajčnik, je vnet tudi drugi. Tako to deluje, zato le povej tvojemu fantu, da če hoče imet s tabo otroka bo moral na umetno ali pa naj si poišče kako drugo punco s katero bo imel otroka po naravni poti" Napotnice mi ni dala, ker smatra da je to nesimselno. Ostala sem šoku, razočarana,..Kaj mi svetujete? Lep pozdrav. Glede zanositve ali po naravni poti ali umetna? Glej to je in bo tvoja in partnerjeva odločitev, moje mnenje pa je, da če si resnično želiš otroka in je zdravniški nasvet bil umetna oploditev, menim, da potem ni vredno rizika, da se ti ponovi še enkrat izvenmaternična nosečnost in s tem posledično tudi nezmožnost zanositve tudi z umetnimi postopki oplojevanja. Naj ti povem, da tudi jaz še nimam otrok in se s fantom trudiva že 5 dolgih let na bebici. Ker nama do sedaj še ni uspelo, sva poiskala zdravniško pomoč tako, da čakam, da se stvari odvijajo naprej... Jaz osebno ne bi razmišljala kaj preveč, ampak bi se odločila za umetrno oploditev. Tudi za partnerja glej: ali zanosiš po naravni poti ali umetno? V čem je razlika... S tem, da z naravno potjo zanositve raskiraš, da sploh ne boš mogla imeti otrok... Glede komentarja zdravnikov pa takole (njim je to nekaj samoumevnega, nekaj kar slišijo dnevno kar prevečkrat) nam ženskam, ki pa ne moremo zanositi in smo s tem itak že dosti bolj prizadete, razočarane in nas njihove besede včasih zelo prizadenejo ampak ne smeš obupat!! Vzami si čas zase, za partnerja in se skupaj dobro pogovorita kako naprej, jaz pa držim pesti, da boš čimprej dobila kar si želiš... Vse dobro ti želim...
|
|
|
|