|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Krvne skupine in RH faktor
1.7.2005 10:20:08   
Anonimen
Ljudje imajo štiri krvne skupine,njihova pogostnost pa je odvisna od rase in zemljepisne lege.
Človek lahko kri sprejema ali daruje kadar sta krvni skupini dajalca in sprejemnika skladni ne glede na raso spol ali starost.
Sleherni z krvno skupino O,lahko skoraj vedno daruje kri komurkoli,kajti njegove
rdeče krvničke nimajo niti antigena A niti B.
S pridržkom glede Rh faktorja je lahko oseba vsestranski krvodajalec.
Človek z krvno skupino O ne more sprejeti krvi od kogarkoli,temvečsamo od krvodajalca s skupino O
kajti njegova krvna plazma ima protitelesa proti A in proti B.
Podobno lahko človek z krvno skupino AB sprejme transfuzijo kateregakoli darovalca,daruje pa lahko samo človeku,ki ima krvno skupino AB.

Rh faktor ali REzus to je snov,ki je v redečih krvničkah,eritrocitih,večine ljudi,
za katere pravimo,da so Rh-pozitivni.
Ljudje,ki Rh faktorja nimajo pa so Rh-negativni.
Navzočnost ali odsotnost Rh faktorja je dedna.
Rh faktor je pomemben v nosečnosti.
Če zanosi žena z Rh-negativno krvjo in podeduje njen otrok Rh pozitivno kri od svojega očeta,lahko pridejo
otrokove celice v materin krvni obtok pri otrokovem rojstvu.
Kadar se to zgodi ali,kar je redkeje,če celice med nosečnostjo prenikajo skozi posteljico,
nastajajo v materini krvi protitelesa proti Rh pozitivnem faktorju.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
1.7.2005 10:23:56   
darjatimci
Ko smo že pri krvnih skupinah,menda je A rh Dpoz. res ena redkejših,pa zanima me ali pri otrocih tudi določijo krvno skupino oziroma kdaj jo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.7.2005 10:39:39   
Anonimen
Čisto natančno ne bi vedela,slišala sem,da je redka
krvna skupina,da jo ima malo ljudi.Prevladuje krvna skupina O.
Krvna grupa A lahko prejme samo kri od darovalca
krvne skupine A,AB.
Kdaj določijo otroku krvno grupo?Menda že ob rojstvu,če ne pa zaprosiš,da bi rada vedela.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
1.7.2005 10:44:28   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
1.7.2005 10:46:10   
Udb
Tako je. Najbolj pogosta skupina v Evropi je A, nato 0, B, najredkejša pa AB. Ker je + 75% ljudi, je pač tako, da je najpogostejša skupina A+, najredkejša pa AB-.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.7.2005 10:52:24   
darjatimci
No sprašujem zato ker jo imam jaz,ko sem bila na operaciji srca,sem to šlišala ampak se nisem pa nikol poglabljala v to,za otroke bi pa po moje marsiktera rada vedela ampak nisem še zasledila,da bi bila kje napisana.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.7.2005 11:03:49   
lutka
takoj po rojstvu vzamejo otrkom kri in določijo skupino..............vsaj pri mojih treh otrocih je bilo tako............napisana je bila na kartoteki

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......