Totalka (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

2 Sraki -> Totalka (30.1.2010 19:19:47)

Pozdravljene!

Pred nedavnim smo imeli dve prometni nesreči v enem dnevu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] , za kateri nismo bili krivi sami. Ker je avto star 4 leta, so nam kaj hitro dosodili totalko in ponudili žaljivo nizko poravnavo.
Če imate podobne iskušnje, kaj napisati v pritožbo?
Hvala za pomoč.

rija -> RE: TOTALKA (30.1.2010 19:24:08)

ma to se nimaš kaj sama menit...odvetnika si vzami pa je. ker te bodo sicer žedno preko vode speljali.

jaz sem imela ful nesrečo pred enim letom, pa ko me je cenilec slišal, da sem ženska, je takoj začel nekaj glumit.

samo je mel pač peh, ker je nekdo v familiji iz stroke....

pa še ena organizacija je, ki se ji zdaj ne spomnim imena, ki pomaga v takih primerih z zavarovalnicami[sm=zmeden.gif]

sem se spomnila....DEKRA.....ima poslovalnico v MS

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (30.1.2010 19:35:12)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Pigy -> RE: TOTALKA (30.1.2010 19:48:00)

Jaz sem imela lani prometno nesrečo , avto star 4 leta, vreden 5500 eurov, ženska je dala zavarovanje, priznala krivdo, in komplet sprednji del avta je bil uničen, pa najprej je cenilec rekel da je totalka, potem pa so mi ponudili 2440 eurov, gotovine (na odločbi ni duha ne sluha o totalki kot je rekel.) 8 tednov sva se z mojim preganjala z njim, nakoncu ko je moj rekel da se z njimi ne bo ukvarjal in da bo zadevo dal odvetniku, so rekli, raje ne odvetnika, dejte avto popravit, pa vam mi krijemo celo škodo, samo razbite dele morva nest nazaj, to je bil pogoj. Tko da sem raje to sprejela, sej se mi je bolj splačal. Na servisu je bilo škode pa za skoraj 4000 eure.

Tko da se kr pritoži, in reciu da tega ne misliš sprejet, in da boš dala odvetniku, pa nej se z njim ukvarjajo. Zihr ti bojo povečal.

viroza -> RE: TOTALKA (30.1.2010 19:58:58)

Pritožba in če to ne zaleže pa odvetnika.Pri nas je zalegla pritožba se je pa cenilc nasankal ker je mislil da bom popustila.Mi je v obraz rekel da se z mano ne bo pogovarjal ker sem SAMO ženska.Vztrajaj pri svojem in ne popusti.Veliko dobrih živčkov ti želim.

kajajaka -> RE: TOTALKA (31.1.2010 13:37:30)

IZVIRNO SPOROČILO: viroza

Pritožba in če to ne zaleže pa odvetnika.Pri nas je zalegla pritožba se je pa cenilc nasankal ker je mislil da bom popustila.Mi je v obraz rekel da se z mano ne bo pogovarjal ker sem SAMO ženska.Vztrajaj pri svojem in ne popusti.Veliko dobrih živčkov ti želim.

[sm=hudicek1.gif][sm=zmeden.gif][sm=smiley29.gif][sm=smiley5.gif][sm=smiley29.gif]

pa ta cenilec še ima službo? Če bi to meni rekel bi poskrbela, da bi nekje v arhivu prelagal papirje... Da o inšpekcijah ne govorimo... joj mi dvigne pritisk taka izjava [sm=hudicek1.gif]

miapia -> RE: TOTALKA (31.1.2010 16:40:46)

Pojem totalka si veliko ljudi napačno razlaga. Totalka pomeni uničen avto (materialno ali ekonomsko) do te mere, da bi popravilo le-tega preseglo več kot 50% trenutne vrednosti vozila. Koliko pa dobite odškodnine v primeru totalke? Gotovine dobite toliko, da bo znašala skupaj z vrednostjo razbitine, ki jo lahko prodate na trgu, ravno 100% vrednosti vozila. Če je npr. avto vreden na trgu oz. po evrotaksu 5000 eur, priznali pa so vam odškodnine 3000 eur, to samo pomeni, da je razbitina, ki še vedno ima vrednost (deli, ki so še uporabni in celi), ceno 2000 eur. Na račun zavarovalnice pa ne boste nikoli obogateli, saj je njihovo načelo, napisano tudi v zakonu, da stranki pripada zgolj toliko, kolikor je stvar vredna (govorimo o premoženju) in nikoli ne bo dobila eura več.

Tudi sama sem imela totalko in dobila toliko, kolikor je vozilo dejansko vredno po evrotaksu, je pa dejstvo, da imaš več dela in stroškov, kot če nesreče ne bi imel. Pa še za malo se ti zdi, ker nisi bil ti odgovoren.

Stran: [1]