Spet Rh (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> Spet Rh (1.7.2005 9:28:29)

No, jz sem iz drugega pregleda, vsi izvidi so negativni, le krvna skupina je pozitivna. G. je rekla da je skupina ok, naprej pa ni nč komentirala.

Zdej jz imam A pozitivno, fant pa 0 pozitivno. Coombosov test je bil neg., kaj zdaj to pomeni? Je to res kul al ne. (upoštevajoč, da sem enkrat že imela splav?)

tinkatonka -> Spet Rh (1.7.2005 9:31:51)

ŽivjO!

Sicer nisem nek ekspert za krvne skupine, ampak v kolikor imata z :love: isti Rh, naj ne bi bilo nič narobe. Oziroma Rh ni razlog za ss.

bebika -> Spet Rh (1.7.2005 9:36:52)

To, da si Rh pozitivna je OK zato, ker tiste, ki smo Rh negativne dobimo v 28 tednu in po porodu inekcijo. Predvsem je to pomembno za drugo nosečnost, ker bi bil lahko plod pozitiven in ne sme priti v stik s krvjo, ki je Rh negativna. V tem primeru bi telo plod zavrnilo kot tujek. Mater sem zakomplicirala. Upam, da si dojela bistvo!

lp

lex -> Spet Rh (1.7.2005 9:36:53)

Problem v bistvu nastane, če si ti rh negativna in tvoj :love: rh pozitiven. V tem primeru je lahko :duda: pozitiven in tvoje telo proizvaja proti telesa. Včasih, ko še niso dajali teh inekcij ženskam, ki so rh-, so le-te rodile otroke: 1. normalen, 2. prizadet, 3 mrtev. Pri vama se ni nič za bat!

Anonimen -> Spet Rh (1.7.2005 9:41:48)

aha..hvala :bravo: Sej sicer je g. rekla da je o.k. ampak vseeno sem hotela kaj več slišat. Sej bi njo vprašala, ampak kadar ona neki reče, da je v ok, potem nima nič za komentirat.

simonas -> Spet Rh (1.7.2005 9:42:08)

Jaz pa sem Rh negativna, moj :love: je Rh pozitiven, tako da bom menda dobila inekcijo. Pri G mi še niso nič rekli, ker še nisem bila v laboratoriju, vendar pa sma oba krvodajalca, tako da vem vnaprej.

Simona

Pilar -> Spet Rh (1.7.2005 10:09:38)

SEm Rh-, moj :love: Rh+, najin pikec pa tud Rh+.
V 28. tednu nosečnosti sem dobila injekcijo, pa pol po porodu še enkrat. To je to.

Stran: [1]