sanosan -> RE: kdaj začnete dajati piti vodo? (22.2.2010 14:38:19)
|
Vsak otrok je po svoje drgačen in zato ni recepta, ki bi veljal za vse. Moja izkušnja je takšna, da sem oba otroka dojila in nisem nobenemu dodajala ne vode ne čaja. Ko smo začeli z gosto hrano, pa sem jima postopoma tudi dajala največkrat vodo ob kosilu ali kot dodatek k obroku. Pri hčerki pa je bilo tako, ko je bila že v vrtcu kakšna dva meseca, da je zbolela za angino in po treh dneh antibiotika in še vedno visoke vročine (nad 38) smo ugotovili, da ima zraven še virozo. Posledično ni nič jedla in tudi pila ni drugega kot samo moje mleko. Zato sem jo kljub temu, da je že jedla skoraj vse obroke gosto hrano, v tisem času pač polno dojila. Tako sem brez dodajanja čaja ali druge tekočine vseeno uspela preprečiti dehidracijo pri teden dni trajajoči vročini. Sem pa takrat za vsak slučaj kupila v lekarni glukozo v prahu, v primeru, da ji bilo potrebno karkoli dodati (vendar le-to ni bilo potrebno). Mislim, da je najbolje, da se mamice ne sprašujejo preveč, zakaj pa moj ne pije vode, od sosede pa in zakaj moj to in ono, od sosede pa drugače. Najbolje je prisluhnit svojemu otroku in mu v tem primeru mogoče ponudiš vodo ali čaj, če bo pil vredu, če pa ne bo, pa tudi nobene panike, saj je ne potrebuje (v kolikor je dojen, če pa ni dojen, pa mora tako ali tako pit še drugo tekočino).
|
|
|
|