talika81 -> RE: Do kdaj naj visijo na mamini joški (29.1.2010 11:41:43)
|
IZVIRNO SPOROČILO: noranate K temu pisanju me je spodbudil vaš naval na temo doktorska disertacija , piko na i pa dodal članek, ki sem ga prebrala v reviji: 32-letna hči je tožila očeta, ker ji je po devetih letih "študiranja" ukinil finančno pomoč. In, glej ga zlomka, je deklina tožbo tudi dobila (skupaj z 12.000 eur odškodnine), ker je g. sodnik menil, da jo mora oče preživljati do samostojnosti. In kdaj ta samostojnost nastopi, zanima mene [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Pri nas imamo pravi val "večnih" študentov oz. študentov ki se "furajo" pred študentskega servisa. Me zanima, kako lahko študent, ki mu je v interesu čimprej končati študij, tudi pridno dela, povečini poln delovni čas. Ponavadi visijo doma do 30. leta, brez vsake vizije o prihodnosti. Pri tem pa jim pomaga država, da lahko delajo prek napotnic, se prepisujejo iz faksa na faks, dokler le lahko. Mene zanima, kdaj bo tega konec? Kdaj bo študent študent in delavec delavec? Očitno v tej državi nihče ne vidi, da študenti nujno potrebujejo štipendije, študentska posojila, več prostora v domovih in le takrat bo narejen prvi korak k napredku oz. odstavljanju z mamine joške[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] . menim, da ne smemo vse študente metati v isti koš. ker nekateri morajo delati na polno, da sploh lahko študirajo in ob tem se v roku diplomirajo. jaz sem delala, ko sem bila študent - vedno ne na polno, ampak večino časa pa. pa sem v roku doštudirala in se kmalu po diplomi tudi zaposlila. tako da niso vsi študentje taki, ki visijo do 30 leta pri starših in ki šlepajo z napotnicami. vse je odvisno tako od samega študenta kot tudi od staršev, volje in drugih dejavnikov. če je študentu v interesu, da čimprej konča faks in se zaposli, bo to tudi naredil. moja sestra je trenutno študent. dela preko študenta skozi leto - pomoč v administraciji, kolker lahko, zraven pridno študira in je zelo uspešna. tako da se da, samo volja mora bit. in interes seveda tudi. se pa strinjam s tabo, da bi bilo treba nuditi možnost, da bi več študentov dobivalo štipendije, ne samo določen %, pa tudi določene ugodnosti bi morale biti za študente.
|
|
|
|