mama_milchy -> RE: DOPUST (29.1.2010 16:54:17)
|
pozdravljena, sama se imela leni tudi ta problem z delodajalcem; sem pa zaposlena za nedoločen čas in ker sem bila na bolniški, so mi dejali da mi LD ne pripada in bla, bla, bla; pa sem se lepo obrnila na Sindikat in tudi na Direktorat za delovna razmerja in pravice pa sem dobila spodnji odgovor: ˝delavec pridobi pravico do celotnega letnega dopusta, ko mu preteče čas nepretrganega delovnega razmerja, ki ne sme biti daljši od šestih mesecev. Ko delavec izpolni ta pogoj, pridobi na začetku vsakega koledarskega leta pravico do celotnega letnega dopusta in mu ni potrebno tega izpolniti vsako leto znova. Odsotnost zaradi porodniškega ali bolniškega dopusta ne pomeni prekinitve delovnega razmerja in ima delavka zato nedvomno pravico do celega letnega dopusta in regresa˝ V kolikor zaradi bolniške nisi mogla lani koristit letnega dopusta, je možen dogovor z delodajalcem, da ga koristiš letos in ti ne črta niti dneva dopusta; če se pa vplete sindikat, pa ti vse odobrijo za nazaj in za naprej; In seveda, da ti pripada LD; pa še regres, ki si ga vsaj upam, dobila lani junija
|
|
|
|