prve kašice in materino mleko (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

Pisk -> prve kašice in materino mleko (29.1.2010 7:56:30)

Z 6 mesečno hčerko sva začele s prvimi kašicami. Sedaj ji pasiram zelenjavo ( korenček, cvetača, koleraba, krompir,... ) in dodam svoje mleko. kako dolgo ste dodajale svoje mleko kašicam ? Kdaj in zakaj ste začele kašice gostiti z riževimi kosmiči ? Kdaj ste začele dodajati riž, polento, ajdo in meso ?

Najlepša hvala za pomoč.

janapan -> RE: prve kašice in materino mleko (29.1.2010 8:03:08)

Ma jaz sem do 6 mesecea izključno samo dojila, z začetkom uvajanja gh, pa sem začela uvajati tudi mlečne kašice z adaptiranim mlekom, tako da sem jaz od takrat za kuho uporabljala kar adaptirano mleko....dojila sem nato do 11 meseca. 

Greenie -> RE: prve kašice in materino mleko (29.1.2010 8:19:14)

Svojega mleka nisem nikoli dodajala kašicam.
Z riževimi kašicami sem itak začela takoj na začetku (tiste ki se mešajo z vodo in že vsebujejo AM). Zelenjavi in sadju mleka nisem dodajala, sem pa nekje pri 7 mesecih začela dodajati skuto in kislo smetano.

Urska09 -> RE: prve kašice in materino mleko (29.1.2010 9:01:15)

Svoje mleko sem dodajala prvi mesec uvajanja. Meso sem začela po 7. mesecu. Najprej piščanca in purana. Žitarice pa kmalu po 6. mesecu. Najprej riževe kosmiče, nato pirine,...GH sva začeli uvajati pri 5,5 mesc.

trobentic_@ -> RE: prve kašice in materino mleko (29.1.2010 10:42:26)

Nikoli nisem dodajala svojem mleko
če je bilo prepogsto sem preprosto noter dala vodo v kateri sem kuhala sadje-zelenjavo

mini86 -> RE: prve kašice in materino mleko (29.1.2010 11:55:12)

js sm dodajala mleko v zelenjavo 4 dni..hitro sem uvedla tudi polento, riž, krompir, sladki krompir da sem lahko tudi mešala pol vse to z zelenjavo..
zakaj gostit z riževimi kosmiči?hu novs..
zato da je bol nasitno verjetno..sam za kosilo js nikoli ne dam kaše zravn..zmer al polento, riž...meso sem začela mu dajat en teden predno je bil star 7 mesecev..

Urska09 -> RE: prve kašice in materino mleko (29.1.2010 12:54:04)

IZVIRNO SPOROČILO: mini86

zakaj gostit z riževimi kosmiči?hu novs..
zato da je bol nasitno verjetno..sam za kosilo js nikoli ne dam kaše zravn..zmer al polento, riž...

Po mojem iz dveh razlogov: prvič, če je kaša preredka, jo preprosto zgostiš s kosmiči in drugič, ker so žitarice poleg mleka najpomembnejše živilo. Pri 9. mesecih naj bi imel otrok že vsaj 3 obroke žitne.

Stran: [1]