Talija -> refluks (1.7.2005 1:32:20)
|
Natanko te razumem -jazz kaj doživljata. Tudi moj 6 mesečni malček ima potrjen gastroezofagealni refluks(veliko poliva že od rojstva). Zaradi določitve stopnje refluksa sva bila tudi v bolnici, kjer so ugotovili, da ne potrebujeva operativnega zdravljenja niti zdravil.Vendar pa so nama kot terapijo predpisali 30 stopinj dvignjeno lego v posteljici. Na začetku sem bila seveda zelo zaskrbljena, saj je bil njegov želodček silno občutljiv in naj sva še tako previdno podirala kupčke- vedno je polil, včasih takoj po hranjenju, včasih pa šele čez čas(tudi 1 uro)..Ker je ob dojenju kljub polivanju lepo napredoval, so nam dodajanje goste hrane svetovali šele sedaj- pri šestih mesecih. Čeprav še vedno poliva in se še vedno pogosto zbujava ponoči, sem danes veliko bolj pomirjena, saj vem, da bo počasi izzvenelo. Včasih so kakšni dnevi resnično zelo težki, jokavi, nemirni- in polivamo kar povprek, drugič spet se zgodi, da ne polije niti kaplje v celem dnevu. Opazila sem, da ob premočnem vznemirjenju poliva več kot sicer...Toliko o nas- da ne boš mislila da sta sama- pa lep pozdrav in veliko potrpežljivosti- pa bo minilo. Srečno!
|
|
|
|