|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Če se izteče pogodba z delodajlcem-za določen...
28.1.2010 19:49:56   
DanijelaNeli
Zanima me kako in česa si upravičen,če se ti med bolniško,ki je na komisiji odobrena do pričetka porodniške,in se ti med tem prekine pogodba?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Če se izteče pogodba z delodajlcem-za dol...
28.1.2010 20:06:13   
zmajaz
Še 30 dni po prekinitvi pogodbe se ti lahko odobri bolniška, potem pa lahko dobiš nekaj mesecev nadomestila z zavoda za zaposlovanje - če imaš 1-5 let delovne dobe je to tri mesece, če imaš več, šest mesecev itd. Če imaš manj kot 1 leto delovne dobe pa nič.

Potem so pa še lahko težave s porodniško: če se ti vse lepo izzide: 1 mesec bolniške po prekinitvi pogobe o zaposlitvi, prijava na zavodu in prejemanje nadomestila za brezposelnost in nato porodniška - vmes ti ne sme manjkati NITI 1 SAM DAN! - potem dobiš normalno porodniško, kjer se ti računa povprečje zadnjih 12 plač.

Če se ti to ne izzide in ostaneš brezposelna, preden bi morala nastopiti porodniško (pa četudi je to samo nekaj dni prej), imaš pa najmanj 12 mesecev delovne dobe v zadnjih 3 letih pred nastopom porodniške, potem ti ne pripada normalna porodniška ampak t.i. porodniško nadomestilo brez porodniškega dopusta, kjer dobiš 55% minimalne plače +2 % za vsak mesec zaposlitve v zadnjih 3 letih.

Če niti tega pogoja ne izpolnjuješ, potem pa dobiš samo starševski dodatek, ki trenutno znaša 193 eur mesečno.

(odgovor članu DanijelaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.1.2010 20:19:13   
DanijelaNeli
Pri tej firmi sem zaposlena več kot eno leto in štiri mesece.Pogodba se mi izteče 31.1.,bolniško sem nastopila v tem mesecu.PDP imam julija.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 3
28.1.2010 20:46:51   
zmajaz
Hm - potem če računamo: 30 dni bolniške po izteku pogodbe, je to do 2.3., potem 3 meseci nadomestila za brezposelnost, je to 2.6. Porodniška se nastopi 28 dni pred PDP. Kdaj točno imaš rok? Se mi zdi, da ti bo ravno nekaj dni zmanjkalo vmes in boš pristala na tisti varianti 55% minimalne plače +2% za vsak mesec zaposlitve - torej 55 + (2*14)= 55 + 28 = 83% minimalne plače, kar je potem glede na trenutno minimalno plačo cca. 350 eur neto. A da bi ti vsaj za kak mesec podaljšali pogodbo, se pa ne da zmenit, da bi potem dobila normalno porodniško? - itak boš v breme zavoda, ne njim.

Neposredna povezava do sporočila: 4
28.1.2010 21:00:22   
zmajaz
Če ne je pa skrajna vatianta še, da te samo par dni preden bi morala nastopiti porodniški dopust (kar je kot rečeno 28 dni pred PDP) nekdo zaposli (kak znanec, ki ima firmo ali s.p.), da boš potem dobila normalno porodniško, kjer se ti bo štelo zadnjih 12 plač. V tem primeru, če si na dan nastopa porodniškega dopusta zaposlena, pa nima veze, če si bila vmes nekaj časa brezposelna. Pa če se zaposliš samo par dni prej, pa potem "delodajalcu" povrneš stroške, so ti minimalni - cca. 11 eur na dan se mi zdi, da smo naračunali, če te zaposli za minimalno plačo. Od dne, ko nastopiš porodniško, dalje, pa itak ni več stroškov s tabo.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.1.2010 23:08:01   
DanijelaNeli
Ma mislim,da se bo dalo vse zmenit... 

Neposredna povezava do sporočila: 6
28.1.2010 23:11:08   
zmajaz
Pol pa itak super - ti pa naj kar podaljšajo pogodbo do porodniške, da boš lahko do takrat na bolniški - na ta način si še nadomestilo za brezposelnost prihraniš, če ga boš slučajno rabila po izteku porodniške. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 7
29.1.2010 11:49:14   
DanijelaNeli
Sej če se da zmenit z delodajalcem je potem super...nekateri pa te še zafrknejo...

Jaz sem se prej pogovarjala s šefico in mi je podaljšala pogodbo.user posted image

Saj nevem če bom zdržala bit toliko časa doma...zdej sem res potrebna bolniške,ker sem imela s plodom težave.

Ampak,če se mi po 4. mesecu nosečnosti stvari stabilizirajo in,da je vse OK...bi vseeno šla delat,tam 3x/teden.
Nevem,nisem tak tip,da bi izkoriščala te bolniške...in bila doma.

Bom videla 16.2.,ko imam pregled pri svojem ginekologu in bo sam podal mnenje.

Hvala ti,res hvala,ZMAJAZ  za vse napotke in,da si mi malo razložila kako gredo ti zakoni!

Neposredna povezava do sporočila: 8
29.1.2010 13:16:25   
zmajaz
Ni za kaj! user posted image  Samo da si rešila - dandanes ni veliko delodajalcev, ki bi ti šli tako na roko - zgleda da imaš srečo. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?