|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  78 79 [80] 81 82   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2010
17.5.2010 8:41:09   
majabar
Na morje, super! Tudi jaz razmišljam, da bi ga obiskala preden se selim 'v gore', a sama ne bi šla, med tednom pa je težko najti koga, ki ne dela. Bomo videli. Zdaj pa nadaljujem s selitvijo!

(odgovor članu tinaaleks)
Neposredna povezava do sporočila: 1976
17.5.2010 8:48:31   
tinaaleks
majabar- ti se kar odpravi sama, ali pa eno prepričaj, da si dopust vzame.
Ti pa te selitve prav nič ne zavidam. Se mi zdi, da sem imela veliko za preselit, ko sem se selila od staršev v najino stanovanje, pa je bilo razdalje samo 2km, kaj šele na drugi konec svetauser posted image

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 1977
17.5.2010 9:00:04   
3x mami
jutro!

anju, skoda za hlace... ja, za malcke pa imajo tam tako lusne stvari, se vedno zagledam v kako...

otrdevanje. meni po navadi pove, da je to znak pomanjkanja magnezija in naj pojem tableto magnezija na dan al pa popijem liter donata. ko sem to delala, se mi je kar poznalo, ker ni bilo vec toliko tega zategovanja.

nas vikend je bil bolj dolgocasne sorte, in mala2 sta bila temu primerno zdolgocasena in sitna... smo bili kar doma, tudi ker je mene kar nekaj bolel trebuh. malo igre, malo branja pravljic. zdaj pa spet oblacno.

se en teden do pregleda. uh, ze komaj cakam in si delam spisek vprasanj.

Neposredna povezava do sporočila: 1978
17.5.2010 9:07:45   
majabar
Meni je otrdel trebuh včeraj ob osmih zvečer in ni popustilo do spanja ob enajstih:(. Pa spijem vsak dan eno magnezijevo tabletko. Morda je boljše, če jo razporedim čez cel dan, ker sem jo spila že do dvanajstih.

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 1979
17.5.2010 9:10:43   
anju
jutro

3x mami bom tud js čez en teden v Postojni. kaj hodiš na pregled v ambulanto ali v porodnišnico? (ne vem kje ima zdej Merlo preglede) v amb. bi v ponedeljek moral biti Likar. morfologijo mamouser posted image
veš sej sem še bolj vesela cunjic za mulčka. lahko bi dobila najlepše hlače zase, bi vseen bla bolj vesela zanjuser posted image  bo že, naga nisemuser posted image

majabar kakorkoli greš na morje počakaj sončka!

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 1980
17.5.2010 9:23:10   
3x mami
anju, ze par let ima ordinacijo v zdravstvenem domu. tako da obicajno se gre tja. zadnjic je bila izjema, pa smo imeli pregled spodaj v porodnisnicni pri sprejemni. bomo vidli, kaj nas caka v torek.
a ze morfologijo imate? super. meni jo je napovedal za junij. bos vzela tvojega malega sabo? mi bomo sli vsi 4 skupaj. po moje zna bit zanimivo, za vse.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1981
17.5.2010 9:30:30   
jana84
Hej ho, hej ho...Ne ni še božič...Sam mi je tako zapasalo. Kako smo kaj? Vikend je kar mirno minol, brez kakršnih koli pretresljivih dogodkov. V soboto smo celo popoldne pohajali okrog žlahte (najprej smo šli k moževim staršem, pol k njegovi sestri, pol pa še k moji stari mami), da smo mal deževje zabili...Včeraj pa je bil itak tak čuden dan, neki časa sonček, pol dež...Da človek ni vedel kam naj se da...Pa smo šli popoldan malo na sprehod z malim pobalinčkom, pol pa smo se ustavli še pri sosedih (ki imajo dve punčki, približno iste starosti kot je naš, da so se lahko malo igrali skupaj)...Ah, pa je šel vikend okrog, brez da bi kaj vprašal.

BRinME sem vidla, da boš šla rodit v Šempeter, ja mogoče se pa res vidiva tam...user posted image

Drugače pa niti nimam kaj pametnega napisat, tako da grem malo seznam posodobit in ga prlept gor, da vitimo kdo vse ima ta teden pregled user posted image

3.10.2008 ob 14.44 Jakob
21.10.2010 ob 3.40 Luka
23. 8. 2012 ob 5.15 Manca

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 1982
17.5.2010 9:39:07   
filisa
Vidim, da se s tem tednom že začnejo prve morfologije user posted image . Veselo poročajte o njih user posted image !

Nekje sem zasledila, da je nekje med 22. in 24. t priporočljivo, da ti ginekolog izmeri dolžino materničnega vratu (če ti še ni). Veste kaj o tem oz. kakšne so vaše izkušnje?

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 1983
17.5.2010 9:43:04   
jana84
user posted image

user posted image

user posted image
user posted image

user posted image
user posted image

user posted image
user posted image

user posted image  
user posted image

user posted image
user posted image

(odgovor članu missD)
Neposredna povezava do sporočila: 1984
17.5.2010 9:45:34   
jana84
hej filisa, meni je maternični vrat že zadnjič na pregledu merila in je bil dolg 5,5cm in je rekla daje to fenomenalno in da je vse tako lepo visoko siutirano da ni nobenih bojazni in problemov...
Merijo pa ga predvsem zato, da se vidi kako visoko leži maternica in dojenček, oziroma kasneje kako se spušča...Zdej na začetku je super da je čim daljši...in seveda absolutno popolnoma ZAPRT!
Ja izmerijo pa ga z UZ, da ne bo kakšnih dvomov o postopku merjenja...Meni je zdej še zadnjič delala vaginalni UZ ravno zaard tega, da mi je zmerla MV in pogledala kje leži posteljica, pol pa mi je nardila še UZ čez trebuh...

< Sporočilo je popravil jana84 -- 17.5.2010 9:46:49 >

3.10.2008 ob 14.44 Jakob
21.10.2010 ob 3.40 Luka
23. 8. 2012 ob 5.15 Manca

(odgovor članu filisa)
Neposredna povezava do sporočila: 1985
17.5.2010 9:51:46   
anju
3x mami sem razumela, da boš v ponedeljek tam, ne v torek. ponedeljke ima dr. Likar. ja že morfologijo. na prejšnjem pregledu sem ga vprašala, če bi malega pripeljala, pa je rekel da ne bi mali nič razumel, da 3-letnikom ni nič jasno, niti ko jih peljejo na 3Duser posted image  tako da ne vem... moj je rekel, da potem pa nič. kaj ti misliš?

filisa ne spomnim se, da bi mi v prejšnji user posted image  meril MV. lahko da je, pa je blo vse ok in ni niti govoriluser posted image  ga mislim vprašat čez en teden kako je s tem.

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 1986
17.5.2010 9:55:48   
tinaaleks
filisa-meni tudi v prejšnji nosečnosti ni meril MV (ali ni govoril o tem) tako anju. Je ponavadi tako, da če ti ne omenijo da je kratek je ponavadi vse ok

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1987
17.5.2010 10:02:30   
3x mami
anju, ne, pregled imam 25. - torek. jaz sem ga dvakrat vprasala, ce lahko pripeljem otroke sabo, pa je rekel, da komot. vec ni komentiral. mlajsa (letnik tvojega) ne vem, koliko bo razumela. me pa tako vsakic sprasuje, kako je dojencek noter, pa hodi bozat trebuh, sprasuje kako mu je ime, tako da bo po moje tudi njej zanimivo. starejsi (4leta) pa bo ze kaj videl, verjetno. jima doma kazem slikice, tudi uz-ja, pa razlagam zraven, in si on vse zapomni. 3d pa je se meni nejasen, bolj kot 2d.
ne vem, ce je vsaj malo tehnicni tvoj mali, mu bo verjetno ze to zanimivo, da bo tam ena velika masina s 'televizijo', pa da ti bo z neko palcko na trebuhu gledal otroka noter. sam mora znat sedet v miru pol ure, drugace je kriza.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1988
17.5.2010 10:03:20   
anju
meni je samo parkrat rekel, da visoko nosim in ko me je tipal čez rok, je vztrajno odkimaval z glavo, tko dauser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1989
17.5.2010 10:04:11   
3x mami
aja, mv, tudi meni ni pravil dolzine in tega. je sam obcasno komentiral, da je vse lepo cvrsto in da je vse ok. vec niti nisem sprasevala.

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 1990
17.5.2010 10:10:43   
anju
3x mami je tud to problem, ja, da če ne bi razumel in ga ne bi zanimalo, bi začel "nagajat" - ne more pol ure sedet "za brezveze". samo a res traja pol ure, tudi to sem pozabla, joj... se morva starša zmenit. moj gre in bi rada da je zraven, ne da laufa za mulcem po zdravstvenem domu.

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 1991
17.5.2010 10:13:47   
3x mami
anju, potem mogoce boljse, da gresta vidva sama - da bosta imela kaj od tega. ma pregled je odvisno, kolko traja. prvic je bil res pol ure, drugic je bil 10min. tako da res ne vem user posted image

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1992
17.5.2010 10:17:13   
lencica
Pozdravljene.

Da se še jaz malo oglasim. Jz pa brce čutim še kakšen mesec in prav fajn mi je. Komaj čakam na morfologijo, da lahko kakšno cotko kupim.

Glede vozička me zanima ali katera ve katere firme je voziček, ki ima okvir zlate barve. Drugače pa črno košaro. Sem ga vidla na cesti pa nisem videla znaka oz. firme.

Kolumbo: spet sva skupaj na forumu tako kot februarja 2007! Tudi takrat sem se bolj malo oglašala tako da se me najverjetneje na boš spomnila.

LP

Ne bojte se, ko vstopate v novo življenje. Vsako plemenito pridobitev spremlja kanček tveganja. Kdor se boji tveganja ne more pričakovati, da bo kaj pridobil!

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1993
17.5.2010 10:21:16   
anju
sej v to smer mislim - da ne bi šel. čeprav sem hotla, da bi mu dojenčka približala, ker trebuh poboža samo, in še to komaj, če ga prosim, pa tako na hitro. edino to, da nas prešteje, da smo 4 in ko beremo pravljico, kupi karto za vlak tudi za dojenčka. mi je kar malo krivo da tako mislim - ga ne vzet, samo sem itak te zadnje dni nekam "občutljiva". vem da so hormoni pa tudi vreme ne pomaga. zadnjič sem vidla na naslovnici časopisa bolnega otroka na cevkah in sem bla totalno prizadeta... zarad javnega mesta sem zadržala solze...

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 1994
17.5.2010 10:42:26   
3x mami
anju, glede bozanja trebuha in tega se ne sekiraj. moj je sicer imel leto in pol, ko je dobil sestrico. sam mu je bil moj trebuh in potem tudi brce njegova zadnja briga. druge so po forumu pisale, kako njihovi enoletniki bozajo trebuh itd, moj pa nic. pa jima zdaj cisto nic ne fali - cisto bratsko se stepeta al pa delita stvari. mu je bilo pa takrat najbolj fajn to, da je bil trebuh fajn strlec in da je bil taka fajn 'policka', da je bil na njej, ko sem ga pestvala user posted image

mene gane vsaka zgodba otroka (bolanega, zanemarjenega, ...). ce se le da, se izogibam takim stranem. sem imela lani krizo, ko se je lani zgodila tista tragedija v sezani (se spomnis, dva otroka?). moji so se pred leti preselili tja blizu, doma sem isto imela starejsega fantka in mlajso puncko, leta so se isto ujemala, pa se fantek je imel isto ime. sem bila skoraj mesec cisto na tleh, da sem ko iz nica veckrat jokala.

se tolazim s tem, da sta moja otroka zdrava in ljubljena. celega sveta zal ne morem resit, lahko pa poskrbim za moj mali svet, ki je okoli mene....

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1995
17.5.2010 10:49:41   
caroline1
Jutro.

Kako je meni fajn, ko ni treba na šiht hodit!!! Ampak je že malo dolgočasno. BI šla malo pogledat...sam ko pomislim, pa se zavem, da ne bi zmogla!! Bom pač še malo počivala, če bodo dovolili!
Meni je MV meril že na prejšnjem pregledu. Če se ne motim, mi ni meril z UZ ampak z uno cevko, ki ti jo porine noter, pa ne vem kako se imenuje. Drgač mal hladna in neprijetna stvar. Uporabljajo jo pa tudi na običajnih pregledih, ko ti vzamejo bris in pogledajo, če je vse ok. Meni ga je meril zato, ker sem imela konizacijo(lletz) v lanskem letu. Tukaj se poškodovano tkivo iz površja posname in se MV nekoliko skrajša (govorim o mm). Zato obstaja večja verjetnost prezgodnjega odpiranja. Daljši, ko je MV boljše je. Ni mi povedal, dolžine. Rekel je samo, da je kljub vsemu primerne dolžine in čvrst. Ter da nosečnost zelo lepo poteka. user posted image  Komaj čakam pregled. Tudi, če je ne bom videla, samo da slišim srček.

Kar se tiče vzeti otroka s seboj al pa ne...kaj pa en G ve, kako otrok dojema stvari? Pa kaj ga briga! Če ti hočeš vzeti otroka zraven ga boš, sej konec koncev plačaš pregled! Moja nečakinja šteje 3,5 let. Skoz sprašuje o otročku, o oblekah v trebuhu, o imenu, o tem kaj počne, kako plava, a ima rokavčke itd...Slike iz NS prinese vsakemu pokazat in mu pove, da je to dojenček, ki je v mojem trebuhu, pove tudi kdo ga je dal tja...res da ima na trenutke svoje predstave, ampak to je čar otroštva!!! Možgani aktivni 100/uro...tisoč zakaj? in razglabljanje o vsem...ene izmed najlepših stvari, kar ti jih lahko otrok ponudi...jaz tako mislim!

Vozički- še sedaj ne vem kaj kakšnega kje...eh

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1996
17.5.2010 10:56:32   
GretaGarbo
Hoj!

Vreme + hormoni = GROZLJIVKA! Sama sebi grem na živce. Z dedcem ne govoriva že od soboto. Pa mi kar paše tišina, za 1x. Zmer sem jaz tista, ki prekine tišino. Tokrat pa ne bom! Bo kar bo! Še dobr da mam žabo malo, da me vsaj kdo stisne!
Drugače pa brce čutim že kake tri tedne. Drug teden pa morfologija. Če se dedec do takrat ne odtali, bom šla kar sama! Za spol mislim, da bom tokrat vprašala. Prvič naj bi bilo presenečenje, pa je na 3D-ju rekla: " Uuuu lej jo, k je zazehala!" No pa smo dobil pupo! user posted image

Bom poročala drug teden!

Uživajte in upam, da nas čim prej obišče sonček!

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1997
17.5.2010 11:03:44   
anju
3x mami ta iz Sežane je huda. mama je bila patronažna pri tisti punčki. oče te ženske je bil osebni zdravnik obema mojima staršema. mama se soploh noče zjasnit, če jo kaj o njenem mnenju vprašam, kot da ne bi dojela. mislim da nas je ta dogodek mnogo globoko prizadel.

caroline1 pa si mi spet nagnila tehtnico na stran da mali gre z manouser posted image  sej prav misliš. ga bomo že prepričali, da bo priden, za rezervo bi lahko liziko vzeli, saj sedi, če mu zagrozim, da jo vzamem, če ne bo ubogal. no, ne bom se tu več o tem odločala, ker sem že sama sebi tečna z neodločnostjouser posted image
caroline, a nisi imela pri vozičkih že 2 favoritov?user posted image

(odgovor članu caroline1)
Neposredna povezava do sporočila: 1998
17.5.2010 11:07:33   
anju
GretaGarbo midva sva mogla user posted image  da sva se "pobotala"...user posted image

samo idejauser posted image

(odgovor članu GretaGarbo)
Neposredna povezava do sporočila: 1999
17.5.2010 11:09:06   
Najki
IZVIRNO SPOROČILO: majabar

Sem si vzela zdaj nekaj časa in sem naredila mapico digitalnih fotografij naše družine od mojega 1. rojstnega dneva naprej. OK, super, še USB ključek:). Res sem vesela za to idejo! Grem zdaj po trgovinah, če je ob nedeljah sploh odprto, drugače pa jutri. Za Skype pa itak govoriva, da mu ga bom naložila, tako da je to v planu, preden grem. Sem se pa pred desetimi minutami zjokala, ko sem hotela napisati eno posvetilo, tako da ni šlo. Bom še razmislila, našla kakšen lep verz ali misel...

preveri, ce digitalni okvir dela na usb kljucek, ne vem ce je to standardno.

lencica mogoce bi dala malo vec opisa vozicka, po barvi prvic slisim.

anju vceraj je bil na tvju dokumentarec o nacisticnih vodih smrti in so bile slike ljudi, ki so jih zbrali za postrelit in ful pogledov otrok, js sm se skoraj zjokala. pa sem ze enkrat gledala ta dokumentarec... sam ko sem gledala v oci tem otrokom, pa pomislila da jih ni vec, me je grozno stisnilo user posted image . se pa spomnim, da po porodu z mojim nisva mogla gledat nobenega filma, v katerem se je kaj grdega dogajalo z otrokom. ko enkrat v zivo obcutis starsevstvo, te take stvari ful prizadanejo, ceprav so sle prej cisto mimo tebe.

drugace me je pa ful prizadelo tole, ko se je fantek utopil v bazenu na plavalnem tecaju. mi je popolnoma nepredstavljivo. pa ce pomislim, kako bo cez 10 let moj otrok sam taval v prometu al pa se gonil z biciklom, bi ga najraje zaprla v zlato kletko. sploh ker se spomnim, kaksni smo bili mi takrat in kako se nismo zavedali prav nobene nevarnosti na cesti. se mi zdi nekaj najhujsega preziveti lastnega otroka.

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 2000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  78 79 [80] 81 82   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  78 79 [80] 81 82   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?