vzdrževani dč-prosim pomoč!! (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

tijati -> vzdrževani dč-prosim pomoč!! (27.1.2010 21:42:04)

z bivišim nisva skupaj jaz sem brezposelna in sva se nekako sporazumno dogovorila da da on otroka kot vzdrževanega družinskega člana....sedaj pa:

pod 5in6 točko vpišite čas vzdrževanja da od jan-dec. mi je dajal preživnino ampak šele od oktobra imava potrjeno z sodičša da je pravnomočno aprila sem da oddala vlogo po pošti imam potrdilo..se pravi napiše od JAN-DEC

kaj pa znesek če je 120€mesečno *12 al kako???
lahko posti prazno 7točko??

hvalaaa

zmajaz -> RE: vzdrževani dč-prosim pomoč!! (27.1.2010 21:59:59)

Načeloma je tako, da se morata starša dogovoriti, kdo bo koristil olajšavo - lahko mama celo ali oče celo ali vsak pol ali eden 4 mesece, drugi 8 - vse po dogovoru. Če se ne moreta je pa avtomatsko dobita vsak pol, oziroma oče, ki pa plačuje preživnino, je pa lahko izkoristi največ toliko, kolikor je dejansko plačal preživnine (če je to manj kot pol, sicer pa največ pol, če je plačal več preživnine), ostalo pa ostane materi.
Ker pa si ti brezposlena in v bistvu nimaš olajšave pri čem uveljavljati, je smisleno, da jo celo prepustiš njemu, zato bi jaz naredila tako, da bi on vpisal obdobje jan-dec, zneska preživnine pa nič naj ne vpisuje, da mu bodo upoštevali celo olajšavo, sicer bo šel preostali del v nič.

tijati -> RE: vzdrževani dč-prosim pomoč!! (27.1.2010 22:03:22)

pa ne bo nič narobe če pust znesek prazen???če je od oktobra pravnomočno za tri mesece....

najlepša hvala za odgovor

zmajaz -> RE: vzdrževani dč-prosim pomoč!! (27.1.2010 22:07:07)

Ne bi smelo biti nič narobe, ker se ti strinjaš, da on izkoristi celo olajšavo - pa ker itak ti ne boš oddala vloge za vzdrževanega družinskega člana, ampak samo on, itak ne bo nihče nič preverjal, ker se ne bodo ubadali s tem, kolikšen del pripada komu. 

tijati -> RE: vzdrževani dč-prosim pomoč!! (27.1.2010 22:18:55)

hvala

bom tako predlagala ex....

kar bo bo...hvala

zmajaz -> RE: vzdrževani dč-prosim pomoč!! (27.1.2010 22:32:50)

IZVIRNO SPOROČILO: tijati
kar bo bo...

Kar brez skrbi - saj nima kaj biti. Najslabše, kar se bi lahko zgodilo, če bi se že, bi bilo to, da bi bilo treba popravljati izračun dohodnine, pa še to se skoraj zagotovo ne bo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Stran: [1]