Mici7 -> RE: prve kašice (27.1.2010 11:29:42)
|
Za začetek smo pri nas začeli z jabolkom....par žličk....in sem po dobrem tednu ugotovila, da po jabolku poliva. Pa smo ga ukinili in sem začela z zelenjavo. Kuhan krompir....par žličk, vsak dan žličko ali dve več...po treh do štirih dneh sem dala zraven še korenje, potem cvetačo itd. Jabolko nam še vedno dela težave, pa čeprav smo stari že 9,5 mesecev, vendar testi niso pokazali alergije. Skratka, uvajaj po par žličk, vsak dan dodaj kakšno žličko, pa tri do štiri dni uvajaj samo eno živilo. To je to. Tudi jaz sem bila na začetku zbegana, kako, kaj in koliko. Pa ti otrok kmalu sam pokaže, kaj želi. Jaz sem začela uvajanje s kosilom. Po enem mesecu uvajanja, sem s kosilom popolnoma nadomestila dojenje, pred tem pa je po parih žličkah krompiraj seveda hotel še dojenje. Pri kosilu obvezno dodajam maščobe (olje-olivno, repično, bučno, sončnično...) in pa dva do trikrat tedensko meso. Rib še nisem uvajala in jih pred prvim letom niti ne mislim. Potem se počasi začela uvajanje sadja kot dopoldansko malico in spet v enem mesecu z malico nadomestila dojenje. Zdaj imava zjutraj dojenje+ mlečno kašico, če želi, dopoldansko malico, kosilo, popoldansko dojenje, večerja je spet mlečna kašica in preden gre spat še dojenje. V tem oz. naslednjem mesecu bom najbrž ukinila še popoldansko dojenje in ga nadomestila s kakšnim sadjem ali jogurtom, čeprav so nam ga odsvetovali. Tako, kar pogumno, boš videla, da boš hitro prebrodila začetne težave. Tudi jaz sem jih. In vse ostale najbrž tudi.
|
|
|
|