|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako nakazujejo plazenje?
26.1.2010 17:57:01   
seru
Zanima me, če dojenčki preden začnejo kobacati že kako nakazujej, da jim počasi uspeva (naprimer se dvigujejo na kolena ali kaj podobnega). Koliko časa prej to začnejo početi? Moj malček je star 8 mesecev in pol, pa še nič ne kaže, da bi v kratkem začel kobacati. Je še čisto zadovoljen, če leži na trebuhu in se vrti v krogu ali pa obrača s hrbta na trebuh in obratno. Pa sedi tudi lepo (čeprav ga jaz posedem, sam še ne zna).
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako nakazujejo plazenje?
26.1.2010 18:00:15   
Anonimen
moja 2 starejsa sta se postavila na doggy stileuser posted image ...pa zecela guncat naprej in nazajuser posted image

(odgovor članu seru)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
26.1.2010 18:09:04   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute

moja 2 starejsa sta se postavila na doggy stileuser posted image ...pa zecela guncat naprej in nazajuser posted image

Isto user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
26.1.2010 18:31:14   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: Otika

IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute

Isto user posted image

Ja, pri nas isto. user posted image  Je pa začel s tem guncanjem ca. 3 tedne preden je skobacal.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.1.2010 18:43:13   
pikapolončica
pri nas isto, kakšne par tednov je delal to, potem ko je imel dovolj moči pa kar na enkrat ko raketa šiba po vseh štirih user posted image

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
26.1.2010 18:55:43   
tecka
Pri nas enako.

Sem pa v eni knjigi prebrala nekako takole: ko otrok sedi, obvlada svoje telo do bokov. Ko hodi, obvlada svoje telo v celoti. In to sta dva razvojna mejnika. Plazenje in kobacanje sta "samo" sredstvo, da pride do neke stvari, ki jo želi imeti. Načinov, kako do te stvari pride, pa je več in ni nujno, da vsak otrok uporabi vse načine. Lahko se bo npr. samo kotalil.
Tudi če pogledaš Denverjev test, plazenje in kobacanje mislim da nista omenjena.

(odgovor članu pikapolončica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.1.2010 20:07:58   
tikatonka
Naša je isto stara in se je zdaj par tednov puzala po tleh, nekako se je z rokami potegnila naprej. Danes sem jo pa opazovala kako se da na kolena in rokice in se poškuša kobacat. Sedi če jo jaz posedem ampak samo kakšni dve minutki in potem se prevali na trebuh in šiba po dnevni. Je niti ne silim sedet ker ji očitne še ne paše.

"Odločitev imeti otroka je pomembna. To pomeni odločiti se za vedno, da bo naše srce hodilo naokoli zunaj našega telesa."

Prijatelji so kot baloni: če jih spustiš, jih morda nikoli več ne ujameš.

(odgovor članu seru)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.1.2010 20:40:14   
ninca19
moja se že sigurno dva mesca postavlja na vse štiri in gunca naprej in nazaj, stara je 9mesecev. ampak ko je pa treba prit do katere stvari, pa hitro na trebuh in se z rokami vleče po trebuščku.včasih še ji uspe z rokami it naprej, noge pa za sabo pušča tak dolgo, dokler ni čist na trebuhuuser posted image pol pa letiuser posted image se pa mi zdi, da se nebo nikoli prav kobacala, ker se je zdaj začela že na noge postavljat in tudi gre že par korakov ob opori. po moje je vseeno, če se kobaca ali ne, glavno da pride tja kam hoče, tudi če se po tazadnji vlečeuser posted image

Nina

(odgovor članu tikatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
26.1.2010 21:11:17   
Urska09
Po mojem se mora znati najprej sam vsesti (iz ležečega položaja na trebuhu gre na vse štiri in se preko boka vsede), šele nato sledi kobacanje. Če sploh. Naša se je prvič sama vsedla pri 9,5 mesecih ampak čisto na svoj način. Sedaj je stara dobrih 11 mesecev in še vedno ne kobaca. Premika se po svoje. In ker že vstaja na kolena si mislim, da sploh ne bo kobacala.

(odgovor članu seru)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
27.1.2010 1:18:04   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Urska09)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
27.1.2010 7:27:42   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: Urska09

Po mojem se mora znati najprej sam vsesti (iz ležečega položaja na trebuhu gre na vse štiri in se preko boka vsede), šele nato sledi kobacanje. Če sploh. Naša se je prvič sama vsedla pri 9,5 mesecih ampak čisto na svoj način. Sedaj je stara dobrih 11 mesecev in še vedno ne kobaca. Premika se po svoje. In ker že vstaja na kolena si mislim, da sploh ne bo kobacala.

Ni pravila. Vidiš tvoja tako, moj pa ravno drugačeuser posted image . Kobacal po vseh štirih je kaka 2-3 tedne prej kot se sam sedel. Isti mesec kot se je vsedel se je tudi sam postavil na noge (čez kak teden).

Naš pa ni glih točno po pasje. Roke je imel stegnjene in so hotele naprej, noge pa ne, tudi vključil jih ni, samo stegnil in se potem tako guncal ter roko naprej dal. Roke so bile dovolj močne, z nogami pa ni vedel kaj biuser posted image

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 27.1.2010 7:40:41 >

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 11
27.1.2010 8:22:24   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

IZVIRNO SPOROČILO: Urska09

Ni pravila. Vidiš tvoja tako, moj pa ravno drugačeuser posted image . Kobacal po vseh štirih je kaka 2-3 tedne prej kot se sam sedel.

Moj isto, najprej je skobacal, čez ca. 1 mesec pa se je sam vsedel.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 12
27.1.2010 9:57:42   
AnciM
Moj dolgo ni znal po vseh štirih. Bolj je obvladal vojaški stil - naprej se je z rokami vlekel, noge so bile pa samo za okras. Počasi je pogruntal, da ima tudi noge. Se je pa potem zelo hitro začel na noge postavljat. Pri njem je bilo zelo očitno tisto: najprej obvladam glavo, potem roke, potem noge.

27.8. 2008 se nama je pridružil čmrlj Uroš.
17. 2. 2010 pa še Blaž.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 13
27.1.2010 11:58:31   
romy
Moj ni znal kobacat in ni nikoli šel po vseh štirih. Samo shodil je.

No, zdaj pa gre po vseh 4-ih user posted image  star je 5 let

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?