kalypso -> RE: alergije (26.1.2010 15:45:47)
|
obstajajo alergeni, skriti alergeni in navskrižni alergeni. http://med.over.net/forum5/read.php?46,4479574 Če je otrok na nekaj alergičen npr. na kravje mleko, to še ne pomeni, da je zdaj alergičen na vse živo. Na žalost je tako, da se večin alergij tako malim otrokom sploh ne da dokazat, moj starejši sin se npr. začne dušit če poje lešnike ali arašide, kokos ni nikoli bil problem, ne sme pa orehov in mandljev (navskrižni alergen). Alrgičen je na jajca, dobi srbeče izpuščaje podobne kot da bi hodil po koprivah, pa je vseeno lahko cepljen za gripo (sumim, da ne prenaša rumenjaka, beljak je pa v cepivu)... Alergije so zoprna reč, meni je bilo naročeno, da pač naj poskusim vsake tolko časa kakšno stvar, ki bi lahko bila alergena in jo potem glede na reakcijo izločim ali pa ne... Poskusi s kokosom najprej malo, po nekaj dneh bi se morala pokazat reakcija, ampak mislim, da ne bi smel bit kak problem... Mene predvsem zanima, če ima katera otroka alergičnega na kakšno sadje in kakšna je bila alergijska reakcija?
|
|
|
|