Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: ZoyaEva IZVIRNO SPOROČILO: bena Jaz pa ti svetujem AC, ker edino ta poleg biopsije horionskih resic da 99 % rezultat. So bili že primeri, ko je bil rezultat NS zelo dober, pa je otrok vseeno imel DS. Glej Bena, jasno je, da nobena preiskava ni 100%. Noben ti ne mora garantirati, da je otrok popolnoma zdrav. Zato se mi zdi ob tako dobrem rezultatu res nesmiselno hodit na AC. Potem takem nobena ne bi šla na NS, ampak kar vse na AC, kar pa je nesmiselno. Plus tega lahko tudi morfologija in nadaljne UZ preiskave pokažejo, če bi slučajno šlo za kakšne nepravilnosti. Jaz sem taka, da me vse skrbi, a sem si prišla gor, da tako nikamor ne prideš. Vsaj takšno je moje mnenje. Pa brez zamere Bena, verjamem da je tvoj nasvet bil mišljen dobronamerno. Kot sem rekla Romy privošči si še en UZ, da vidiš če je prisotna nosna kost (kar po moje je) in boš lahko mirno spala. Pa vso srečo zoya eva... vsi tako zelo priporočajo Ns, ampak meni so po prvem porodu morda trije ginekologi rekli naslednje besede ''NS si je izmislil nekdo, da z njo mastno služijo'' - takrat sem bila na njih jezna, k , danes vidim, da so imeli verjetno prav. res je, da sta AC in BHR edini preiskavi, ki sta za kromosomske napake 99% zanesljivi in riziko splava je tukaj minimalen, če upoštevaš navodila počitka ipd, ki jih dobiš po preiskavi. jaz sem delal vse preiskave, ki jih omenjaš (razen AC) - NS, DHT, morfologijo- 2× (pri različnih G), nešteto UZ- tudi samoplačniških - vsepovsod vse OK... rodila pa sem otroka z DS s še nekaj hudimi zdravstvenimi diagnozami... pa morda še komentar, da je AC za vse nesmiselna - meni se zdi AC edina smiselna preiskava (poleg BHR, seveda) za vse tiste mamice, ki verjamejo, da drugačenag otroka ne bodo mogle sprejeti. za tiste, ki pa vedo, da bodo otročka sprejele, ne glede na to, s kakšno ''diagnozo'' se bo rodil, pa je tudi NS popolnoma nesmiselna preiskava in stran vržen denar. romy, upam, da so tvoji strahovi odveč in da ti na tej NS pokaže izvid, v katerega boš zaupala in nehala skrbet za dobro tvojega otročka. naredi preiskaveza sebe in za otročka, da ne boš skrbela - ne bodi v dvomih
|