Rožica I -> RE: FB in otroci (27.1.2010 3:02:04)
|
Moj skoraj 8- letnik ima doma dostop do interneta oz do dveh jezikovnih tečajev (razne igrice- spomin..) cca 1x na teden 1/2h. Igra pa še kakšne druge igrice kdaj na obisku (časovno približno enako kot doma). Sama sem si nabavla PC, šele ko sem bila na faksu- pa ga sedaj kar dobro obvladam in nimam občutka, da sem kaj izgubila v življenju zaradi tega. Normalno, da bo otrok sčasoma dobil svoj PC, ampak takrat ko bo že toliko zrel, da ne bo samo cele dneve brezplodno igral poneumljajočih igric. Predvidevam, da okoli 12 leta. Po nekaterih teorijah, do takrat, naj sploh ne bi dovolili (oz zelo zelo omejeno) uporabo otrokom, ker njihovo bistvo do takrat še ni dovolj zgrajeno in prehitro padejo pod vpliv virtuale, s tem pa je tudi možnost odvisnosti zelo velika. Tiste, ki imate otroke s težavami v vedenju- razmislite, koliko časa vaš otrok preživi dnevno na PC? Oz pred TV? Pa malo pobrskajte po temah o škodljivosti le teh. Zanimivo, da obstajajo blazne povezave. Normalno pa, da s tako široko uporabo interneta prihaja do raznih absurdnih situacij, kot je recimo, odpiranje e-mail naslovov ali vpis na FB 4- letnikov. Ampak, vsak po svoje, kajne [sm=smiley1.gif]?
|
|
|
|