anitka7 -> RE: a je vam to normalno? (27.1.2010 14:41:42)
|
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo IZVIRNO SPOROČILO: eternety IZVIRNO SPOROČILO: Ulla80 IZVIRNO SPOROČILO: eternety Ja na žalost tako je to, če živiš v zgornjem štuku od starih. Dejansko je to njihova hiša, se pravi da imajo dostop do vseh prostorov kadarkoli si zaželijo. Dejansko bi jim mogel biti hvaležen, da so ti odstopili ta "košček svojega teritorija". Ravno zato sem zagovornik tega, da mladi in stari ne morejo skupaj, pa čeprav si ločijo zgornji in spodnji štok. Jaz bi na vajinem mestu raje šla v najem živet ali si uredit kredit za stanovanje. Verjemi mi, ni lepšega kot bit na svojem. ja pa kaj še. zakva pa cimprajo take hiše, da si bojo otroci v zgornjih nadstropjih uredili svoj lajf? a zato da jim morjo pol bit večno hvaležni in se jim klanjat, vso njihovo sranje požret? daj ne seri. in kje je pol meja? če ti starš dovoli da si v zgornjem nadstropju urediš stanovanje, ima pravico delat kar če, ker je to njegova hiša? a ma pravico če ti finančno pomaga, al tud če je finančni vložek izključno tvoj? in kaj če od partnerja starši pomagajo denarno, da se uredi stanovanje, a pol majo oni tud uletovalno pravico v čisto tuji hiši? pa če ti starši recimo kupijo stanovanje, oz. dajo del kupnine zanj, a pol tud lohk uletijo glih kadar se jim sprdne? ma kake neumnosti eni pišete, za crknt nouser posted image Ja ulla tak je kot praviš pa nič drugače.Se strinjam.user posted image Ja najlažje se je starim na pleča obesit, pa živet od njihove podpore. Če vam ne paše bit doma pa idite na svoje. Ja saj vem, da so težki časi. Ampak nekateri starši so tud začeli iz nule dobesedno. Problem današnje generacije je, da so preveč razvajeni, pa vse bi radi imeli takoj... V življenju se je treba borit, tudi za lastno stanovanje ali hišo. To je moje mnenje. Zato še ni treba bit žaljiv, če se z njim ne strinjaš. S tem samo kažeš nivo svoje inteligence. Opala draga moja, tole pa ne bo držalo. Veš, vsaj pri nas je tako, da če nebi blo nas v zgornjem štuku, ki smo ga mimogrede sami sezidali, prenovili streho, bi stara dva kar tanko piskala tako pri vzdrževanju kot pri položnicah. Vse investicije v bajto se delijo na pol in bajta zgleda ko iz škatlice. Je to še vedno življenje na plečih tastarih po tvoje? Ima tašča še vedno pravico uletavat v moje stanovanje? Ta ureditev je nastala na podlagi dogovora in če je dogovor tak, se ga je treba držat. To z nule začel je tud malo oguljena fraza, ki si jo najbrš od očita slišala. V tistih cajtih je lahko vsak zidal bajto, če je mel le voljo in so tud s tem namenom, da bodo tamladi zgoraj zidal palače. Danes se lahko pretrgaš in zapufaš dve plači za 40 let, pa komaj spraviš skupaj do tretje faze, če moraš seveda še parcelo kupit. V tistih časih ko so naši starši z nule začenjal je bil kredit kmalu vreden toliko kot nič, danes ti kreda lepo raste z inflacijo, vse odplačaš in preplačaš. Sva mela tud z mojim tastom en pogovorček, ko se je začel po prsih tolčt, kaj je on pa kaj ni, pa kako je z nule začel. Sem mu sam omenil, da je prodal fičota in kupil parcelo in da za moj avto danes ne morem kupit niti prostorčka na katerega se lahko udobno podelam. Sva bla hitro zmenjena, da živimo v zaguljenih časih. pod tole se pa jaz podpišem...če smem... marsikateri starši se ne zavedajo da sami ne sfolgajo skrbet za tako veliko bajto kot so si jo naredili. Moja sestrična se je sam za par mesecev odselila,živela je nad svojo babico,živet so šli v najemniško stanovanje,komaj so zbral za najemnino. Potem jih je šla pa babica prosit,če lahk pridejo nazaj,ker ni zmogla stroškov za bajto.
|
|
|
|