upiranje na nogice (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Wahoo RR -> upiranje na nogice (30.6.2005 12:34:19)

Naša :duda: bo čez 1 teden stara 4 mesece in zadne dva dni se na vsak način hoče postavit na noge. Seveda ji sami ne uspe, ampak tok časa tečnari, da jo dvignem na nogice in pol je vsa vesela.

Naj povem, da nikakor ne forsirava tega, pogruntala je pa tako, da ko jo recimo dvignem pod pazduho iz previjalne se zraven na polno upre na noge.

Že ene 14 dni hoče bit v sedečem položaju, zdej pa to ni več zadosti...Hoče da jo držim pokonci in pol kr mal poskače na nogicah...dokler ne postane utrujena ( kar je kmalu ) in pol je mir...dokler si ne nafila baterij...
In seveda, kot ste že pisale tudi naša tko kot baletka z prsti nazaj...

Kaj mislite ? Sem ji poskusila takrat preusmerit misli...pa ne pali...

Vem, da je ne smem forsirat, sam kaj ko hoče sama ???




tinčica -> upiranje na nogice (30.6.2005 13:02:30)

ja naš pri 5 mesecih tud že veselo stoji na nogah in noče sedet potem se pa tok dolg zvija da ga dam pokonci.

lp




tasika12 -> upiranje na nogice (30.6.2005 13:13:57)

Pozdravljena,

tudi moja bo čez en teden stara štiri mesece, pa je čisto enako. Ko jo položim v voziček je pet minut mir, nato pa bi bila samo gor in bi se samo nosila in bila na rokah - takrat je mir. Me prav skrbi kako bo ko bo težja in je ne bom morala toliko po rokah nosit. Pa tudi je full vesela če jo dam pokončno da se postavi na nogice pa tudi ne forsiram ker se mi ne zdi dobro.
Eto že dobro komaj sem jo odložila in ne napisala do konca pa že moram iti - saj že joka.

Tašika




urši* -> upiranje na nogice (30.6.2005 13:50:18)

poznam , naš bi kr hodu , pa sploh ne bi sedel;)

lp:rozica:




SISI25 -> upiranje na nogice (30.6.2005 14:32:27)

Ja moja dva to tudi delata. Ampak je pediatrinja rekla, da še zdaj pri 7 mesecih ne smeta na nogice in naj jima to preprečim, ker naj ne bi bilo dobro zaradi hrbtenice. Ampak jaz ju včasih vseeno malo pustim sta potem čisto nora.




**Petra** -> upiranje na nogice (30.6.2005 14:41:15)

Tudi mi nimamo več "rite", bi bla skoz na nogah.




Errai -> upiranje na nogice (30.6.2005 16:26:16)

Pri nas je bilo isto. In ko sva ga postavila na nogice, je bil tako srečen, da je kar poskakoval. Sva se pa trudila, da tega nisva počela prepogosto. Zdaj pa je star 7 mesecev, pa se že kakšen mesec sam postavlja na noge. Čim najde oporo, hop in že stoji. Pač mu svet v sedečem položaju ni več zanimiv. Ampak ga ne mislim dol tiščat, ker če sam vstaja, je očitno že pripravljen na to.

A ja, Rok je tudi na začetku stal kot baletka, ko pa je začel sam vstajati, mu je pa hitro potegnilo, da je lažje stati na celem stopalu.




BONI* -> upiranje na nogice (30.6.2005 21:30:14)

To je naš šele zdej pogruntal (čez 12 dni bo 7 m) in ga včasih sploh ne morem posest. Je ko ena pijana baletka na tistih malih prstkih. Pred dobrimi 14 dnevi se je komaj sedet naučil, zdej bi pa že kar stal. Po moje je res še prezgodaj, tudi za našega:zmeden2:

Lp, Boni




Samo -> upiranje na nogice (30.6.2005 22:23:07)

Eh, mali že sami vedo, kdaj so pripravljeni. Naša je bila ista. Še ni dobro sedela, je že bila vedno usločena kot lok, ne kot struna. Kar stala bi. Neučakana 100 na uro. Pravzaprav se ji to še danes vidi :ups:

Smo pa tudi mi imeli tiste v stilu: "Ne je forsirat, bo imela noge na 'O'", ko smo jo vodili za rokice. Do leta in pol so bile res na O, potem so se pa lepo zravnale. Vse te faze je treba dati skozi in, to je najpomebnejše, vedno je treba uživat s tamalimi. Ker te nobena stvar ne more tako zadovoljiti kot zadovoljen in nasmejan obrazek tvojega malega srčka.

Aja, skoraj bi pozabil - naša se je potem, ko je začela sedet, zelo rada brezglavo metala vznak. S tem mislim kar vrgla nazaj. Se stegnila in treščila z glavo z vso silo na tla. Seveda sva podlagala blazine, vendar se je 2x zgodilo, da je iz sedečega položaja telebnila na glavo na gola tla tako, da me je bilo že skoraj strah za parket in celotno plato. Res je kriza dokler se ne naučijo padati.




Stran: [1]