zojčica -> Vaje za lažji porod (24.1.2010 14:04:17)
|
Lansko jesen sem kot prvorodka rodila in vsem porodnicam katere jih je strah oz. se bojijo bolečine bi rada povedala da sem imela sama podobne težave, ker imam izredno nizek prag bolečine in ob vsakršni poškodbi sem jemala razne protibolečinske zadeve in vedno so me vsi spraševali kako bom pa rodila, ko me boli ko še nikogar drugega ne boli. Zato sem se želela resnično dobro pripraviti – tako fizično kot psihično saj je porod dejansko maraton na katerega moraš biti oboje res dobo pripravljen. Zato sem se odločila za seminar Vaje za lažji porod katerega vodi prečudovita gospa Regina pri Centru za kulturo zdravja v Mengšu. Namreč ona me je res dobro pripravila in ko se je porod začel sem že doma predihala polovico in prišla na pol odprta v porodnišnico in ko so videli v porodni sobi, kako uigran team sva s partnerjem so naju tako pohvalila, da končno nekdo ki pride dejansko pripravljen. Po 3 urah mi je babica ponudila oksadul in sem privolila, vendar bolj za moralno spodbudo, kot pa za kej res, ker dejansko res ne veš kako dolgo bo vse skupaj potekalo in kakšni podatki še pridejo in ene par popadkov sem delno predihala skozi masko, sam mi ni bilo všeč, zato sem to opustila. Namreč tudi sama sva obiskovala šolo za starše, vendar tam sva dobila le osnovne informacije, kaj več pa žal ne. Dejansko sem vsak popadek uživala in ko je bilo po slabih 4 urah vsega konec, mi je bilo prav hudo, in sem vprašala porodničarko če je res že konec. Seveda se niso mogli začuditi, da sem tako sproščena in da tako lepo uživam. Res sem bila dobro pripravljena in sproščena, kar je bistveno, da ne izgublja porodnica tam energije kjer jo ni potrebno. Mogoče tudi ravno zaradi sproščenosti nisem imela nobenega šiva, ker ne potiskaš na silo ampak po občutku. Vem da boste rekli še en seminar, in res se je v teh časih težko odločiti, in res so vse še rodile, ampak bistvo je samo kako. In jaz imam svoj porod v res tako lepem spominu, da priporočam vsem da se čim bolje informirajo, če želijo čim bolj naravno roditi.
|
|
|
|