potovalna slabost (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

kepica -> potovalna slabost (30.6.2005 10:17:04)

Ojla punce!

Našemu Nejcu je med vožnjo na dolge relacije slabo.Zandjič,ko smo šli z morja (Lošinj) mi je pobruhal cel avto.Od takrat naprej vem,da ne prenaša vožnje.Prej nismo imeli težav,ampak se nismo nikamor daleč peljal.
Avgusta gremo spet na morje in do takrat moram dobit nekaj proti slabosti,pa me zanima,kaj dati 14 mesečnemu fantku? Ali bi bilo bolje iti po recept k pediatru?

Prosim za kakšen nasvet.

Hvala
lp
kepica

viv_ -> potovalna slabost (30.6.2005 10:18:55)

Nekateri zelo pohvalijo flajštre (slovensko obliž) za čez popek...

darjatimci -> potovalna slabost (30.6.2005 10:40:53)

Tudi jaz sem že slišala za obliže,uporabljali smo pa že tudi Dramamine tablete.

kepica -> potovalna slabost (30.6.2005 11:01:12)

viv,a to se dobi brez recepta?
darjatimci, a ti tableti uspavajo? Ker mogoče bi blo to še bolje.Če je to sploh dobro:zmeden2: Ali jih dobim tudi brez recepta?

darjatimci -> potovalna slabost (30.6.2005 11:05:47)

Ja u bistvu te naredijo bolj lenega vsaj mene so,mojo hči pa malo bolj umirjeno,ona je dobila samo pol tabletke ,to dobiš v lekarni brez recepta.

kepica -> potovalna slabost (30.6.2005 11:10:54)

Upam,da bo pomagal.Bom v lekarni vprašala,kaj se bolje obnese-obliži ali tablete?Verjetno bodo vedl pomagat.

dory -> potovalna slabost (30.6.2005 11:24:45)

kepica..sej to rabs cist navadn flajstr...

darjatimci -> potovalna slabost (30.6.2005 11:42:16)

Ne to ni navaden flajšter,ti kar v lekarni vprašaj meni so ga že ponujali.

kepica -> potovalna slabost (30.6.2005 11:58:52)

Ja Teja,ne vem,če navaden flajšter kej pomaga.Pri nas je bla salbost kr huda.Je jokal celo pot,tudi zaspal ni.Bo treba nekaj močnega.Še rajši bi vidla,če bi kar zaspal.Tko bo še najmanj trpel.

Lenny -> potovalna slabost (30.6.2005 12:15:31)

Kaj pa, če bi potovali ponoči? Pri nas se obnese in mali prespi praktično vseh 600 km. Odhod planirava tako, da smo zjutraj na cilju.
Lp

kepica -> potovalna slabost (30.6.2005 12:29:37)

Ja,Lenny mi gremo samo na Pag in je komej 4 ure vožnje,tko da ne mormo it sredi noči.Zanjič smo šli ob 4h pa je skoraj celo pot jokal.Nazaj smo šli pa ob 8h zvečer,ko gre on spat,pa je pol poti gledal v luft in še bruhal.Nič ne pomaga.Je lahko še ne vem kako utrujen in zaspan pa nič.Samo še bolj se joka.:( Najrajš bi ga kr mal uspavala s tabletami proti sklabosti oz.sej če mu ne bi bilo slabo,bi pa verjetno že kr sam od sebe zaspal,ker se rad vozi in med vožnjo(na kratke relacije)zmeraj zaspi.

Lenny -> potovalna slabost (30.6.2005 12:32:47)

Ojoj, to pa je druga pesem. Jaz bi se pri pediatru ali pa v lekarni pozanimala za tabletke. Zakaj bi se mali mišek mučil s slabostjo, če se mu lahko pomaga.

al1* -> potovalna slabost (30.6.2005 13:32:55)

Naši je tudi bilo slabo. Dramine otroka uspavajo, pa še :hudicek: grenke so. Mi smo včasih prakticirali z obližem, pa ni bilo pravega učinka.
V Avstriji se dobijo tudi ene homeopatske tabletke proti slabosti. Ko je bila večja, pa smo uporabljali žvečilne, ki smo jih ravno tako kupili v lekarni v Avstriji.

Blanka77 -> potovalna slabost (30.6.2005 22:26:01)

O, naša tud vsakokrat bruha, če gremo na vožnjo, ki treja več kot pol ure. Bom šla jutri v lekarno vprašat za te obliže. Sej jo razumem, ker je men tud velikokrat slabo.

TaRe* -> potovalna slabost (30.6.2005 22:51:19)

Mi smo šli v soboto na Pag,pa še nazaj:(,pa sem tud Tamari dala predno smo šli pol tabletke Dramina(pa je stara 8 let.Doli smo se vozili 9 ur...in je skoraj vse prespala,pa nič ji ni blo slabo...le jest ni hotla,ko smo se ustavili za na fruštek.Ji ni pasalo.

Sem pa v lekarni vprašala.kaj naj vzamem,da bi lahko v primeru,da bo tamali tud slabo ,še njej dala(je pa 1 leto)Mi je dala to in je rekla,da je to najboljše.

kepica -> potovalna slabost (1.7.2005 7:30:19)

Hvala punce za nasvete.Bom šla kr v lekarno po Dramine,pa bo.Upam,da bo pomagalo.

Hvala:rozica:
lp
kepica

Stran: [1]