|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   porodni načrt
24.1.2010 11:46:12   
legenda_m
a je kkšna to pisala, in če je a je pol upoštevala oz. so jo upoštevali. tko mal po nosečniških knjigah berem pa zasledim nekaj tud o tem načrtu. jst mam bl predstavo: prideš tja, te pripravijo, povejo kako in kaj, rodiš, dajo neki proti bolečinam pa če gre kj narobe pričakujm da znajo ukrepat. to je to. mislm da ne bom mela časa razmišljat o orgazmičnem porodu pa o mozartovi glasbi.... no tko. lepo nedeljo.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: porodni načrt
24.1.2010 11:50:33   
neka_noč
Tudi jaz sem brala v knjigah, raznih revijah... tudi v mš povedo, da si ga lahko (in naj) naredimo. Preden greš v porodnišnico rodit. AMPAK dejstvo je, da baje v praksi tega nič kaj ne upoštevajo. Poznam par primerov. Je pa odvisno od porodnišnice - verjetno. Primere poznam iz lj. porodnišnice, od drugod ne. Slovenija, se mi zdi, je še precej zadaj glede vsega. Porodništvo pa sploh. Ne vem ti točno povedat kako je sedaj , najboje, da se sama pozanimaš .... ampak kje user posted image V mš pravijo eno, praksa je drugo ,... ne vem na koga bi se lahko obrnila. Morda ti katera druga mamica kaj več pove. Upam, da kaj pozitivnega in koristnega. 

(odgovor članu legenda_m)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.1.2010 11:52:32   
Najaa
Nisem ga imela. Če ga upoštevajo ne vem, ampak po moje da niti ne. Vsaj tiste babice, ki so bile pri mojem prvem porodu, ga ziher ne bi. 

(odgovor članu neka_noč)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.1.2010 12:49:56   
skuštrana
Mene so pa 2 krat vprašali če ga imam ( Celje in Postojna), pa ga nisem imela, v tretje ko sem ga pa imela ga pa nisem rabila, ker sem prej rodila.user posted image

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.1.2010 13:15:57   
slovenka
Pri meni so bile "priprave" na porod takšne, da so mi dali obleko, rekli naj dam svoje obleke možu in mi pokazali posteljo. Potem mi je odtegla voda, sem klicala in drla, naj me pride kdo pogledat, pa ni bilo nikogar eno uro in pol, samo s hodnika so mi rekli, da mi nič ni, naj bom tiho. Potem je prišla ena babica in zagnala paniko, da sem čisto na koncu... Kaj bi mi ob tem porodni načrt? user posted image

V večini slovenskih porodnišnicah mamice niso nič važne, je samo oholo osebje, ki vse najboljše ve in ne potrebuje nobenega, da mu pamet soli in še kaj govori, kako naj delajo... Res upam, da se bo do takrat, ko bo šla moja hči rodit, to bistveno spremenilo in bo kak minister uvedel plačo tudi po kriteriju odnosa do strank. Sem bila pred 2 dnevoma v Avstriji na pogovoru in sploh ni primerjave glede odnosa, pa tudi ambienta in vsega.

< Sporočilo je popravil slovenka -- 24.1.2010 13:17:56 >

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.1.2010 13:28:39   
Hanuši
Sama sem obakrat rodila v Lj P. In moram rečt, da sem bila z osebjem več kot zadovoljna. Načrta nisem imela, čeprav sem v drugo razmišljala, da bi ga naredila. A v glavi sem imela, da bo isto kot v prvo, 1 ura umetnih in hop otrok zunaj. In sem razmišljala, da v tej urci pa res ne morem ne vem kaj. No in bilo je še hitreje.

Je pa dejstvo, da si sploh prvorodke v glavi nekaj zamislijo in, če ne gre po planu, cela panika. Jaz mislim, da je najbolje se pripravit na to, da otrok mora priti ven, ker notri še ni noben ostaluser posted image , pa če pade ven, ali pa če boli ko hudič in zaupat osebju. Seveda pa je super, če je zraven partner in, če se mu zdi kaj sumljivo, da teži, ker vsaj večina nas je tko al tko takrat čist zadetih.

When they placed you in my arms, you slipped into my heart

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.1.2010 13:42:02   
slovenka
Ja, jaz si res nisem zamislila tega, da bi sama rojevala.... babice so mojega odgnale, rekoč, da bom rodila čez 3 smene, sem pa potem čez uro in pol. Iz istega razloga so tudi mene pustile samo... To pa potem ni več fajn ali za pohvalit, sploh če kličeš in se nihče ne odzove...  Sem tudi sama zaupala, da bodo babice že vedele, kaj storiti, nisem pa si mislila, da nobene ne bo nikjer, tako da sem se mogla znajti sama - zapreti oči, šteti sekunde, grabiti po postelji in se dreti...

(odgovor članu Hanuši)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.1.2010 13:59:34   
bumerang
IZVIRNO SPOROČILO: Hanuši

Je pa dejstvo, da si sploh prvorodke v glavi nekaj zamislijo in, če ne gre po planu, cela panika. Jaz mislim, da je najbolje se pripravit na to, da otrok mora priti ven, ker notri še ni noben ostaluser posted image , ...

Ne, notri še nobeden ni ostal, to je res, je pa marsikateri ven prišel polomljen ali z možgansko okvaro zaradi katere bo rastlina celo življenje. Pa tudi marsikatera porodnica je bila pretrgana ali zašita huje kot krava.
Ampak to ni važno, važno da si nosečnice nekaj zmišljujejo in da si želijo kaj vem kaj, v resnici pa si želijo biti obravnavane samo kot človek!

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Hanuši)
Neposredna povezava do sporočila: 8
24.1.2010 14:03:06   
ZARA
Moj porodni načrt je bil čimprej rodit!

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 9
24.1.2010 14:09:15   
Eva19

IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

enako moj! pa kljub temu da ni ratal, saj je trajal 7 ur, mislm da mi tud noben porodni načrt ne bi pomagu user posted image user posted image

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
24.1.2010 14:47:08   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Hanuši)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
24.1.2010 14:55:41   
Anonimen

moj je bil bolj dodelan!
dihat in pritiskat!user posted image user posted image

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
24.1.2010 16:10:47   
ZARA
Ma jst sem pritiskala pred nosečnostjio. 

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
24.1.2010 16:19:19   
Hope2

Enako! Sama sem se doma prepričala, da bm ena izmed srečnic, ki bo otroka pljunla venuser posted image . Zakaj pa ne? V takem primeru ne rabiš nobenag načrta. Vse kar sem rekla babičarju je to, da imam alergijo na vse opiate in tak sem še zvisela brez vseh protibolečinksih sredstev. Ampak moj načrt je bil nadvse uspešen in vsi smo ga upoštevaliuser posted image

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 14
24.1.2010 17:59:26   
legenda_m

IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute

moj je bil bolj dodelan!
dihat in pritiskat!user posted image user posted image

no evo tud jst mam neki tazga v mislih user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
24.1.2010 18:12:57   
vanilla
Jaz sm vedla, da je brezveze kak porodni načrt pisat. Sem pa vedela kaj si želim in to je: da če se le da, da me ne režejo.

No, vse je potekalo super, babica strokovna, in res sva oba z možem poudarjala, da naj mi pazi presredek in naj me opozori, če bi res morala rezat. In je res upoštevala in bila izredno pozorna in vse je naredila tako storkovno, da me res ni rezala. Malo sem se sicer raztrgala ampak ni bilo potrebno šivanje. Že isti dan sem bila kot rožica skoraj. Pa ni bla babica med najbolj prijaznimi, še celo malo preveč hladna se mi je zdela, ampak strokovna je pa bila ful.

Tako da, če mate kakšno željo, jo pač izrazite med samim dogajanjem. Da bi na nek papir pisala, je čist brezveze, ker tega ne bo nihče bral, ker je itak vedno hektika in gužva tam.

(odgovor članu legenda_m)
Neposredna povezava do sporočila: 16
24.1.2010 19:42:28   
juniorka
Moj porodni nacrt je bil takle:

Zelim:
-prisotnost moza
- epiduralna ( ce bo bolecina prehuda)
- skin to skin po porodu
- dojenje v roku manj kot pol ure po porodu

Vse zelje upostevane!

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 17
24.1.2010 20:52:17   
PC Baby
Jaz sem ga imela in v LJ porodnisnici sem ga že ob sprejemu oddala pa se mi je samo nasmehnila in ga dala v kartoteko. V porodni sobi sem potem še enkrat rekla, da imam porodni načrt in če bi ga pogledila pa sta se babici spet samo spogledali in nasmehnili in ni bilo nič od tega. Nasprotno. Pa toliko ga propagirajo v šoli za starše.

(odgovor članu juniorka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
25.1.2010 11:06:42   
x_srečka_x
Nisem delal nič porodnega načrta, kot so napisale že druge čimprej rodit user posted image
No če bi ga delala v drugi nosečnosti tako ali tako ne bi bilo nič ker me je čisto vse prehitelo user posted image  za malega še naštimano ni bilo.

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 19
25.1.2010 13:43:51   
slovenka
IZVIRNO SPOROČILO: PC Baby

Jaz sem ga imela in v LJ porodnisnici sem ga že ob sprejemu oddala pa se mi je samo nasmehnila in ga dala v kartoteko. V porodni sobi sem potem še enkrat rekla, da imam porodni načrt in če bi ga pogledila pa sta se babici spet samo spogledali in nasmehnili in ni bilo nič od tega. Nasprotno. Pa toliko ga propagirajo v šoli za starše.

Ja saj, če samo pomislim na to, da sem morala sigurno 3x dajati osebne podatke, pa če sem vegetarijanka... dvakrat pred porodom, ko sem hodila na ctg-je, enkrat pa še na dan poroda... pa potem ko je bila pupa že na svetu še enkrat za statistične namene... tako da meni že to veliko pove o organiziranosti... itak da so vsi dodatni papirji odveč.

Je pa res, da so ljudje različni in s tem tudi njihov odnos. Samo težava je ta, da se k temu ne pristopa sistemsko, da se jim ne daje navodil, kako se morajo obnašati, da nismo več v 60ih letih, ko so bili zdravniki in ostalo osebje v bolnici kao nekaj posebnega, več od "navadnih pacientov"... Naj se malo informirajo, kako je po svetu...

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 20
25.1.2010 20:45:32   
isobel
Jaz sem rodila v Lj. porodnišnici in me je najbolj prizadel nečloveški odnos osebja. Obravnavali so me kot predmet, da sem se zjokala v dvigalu do porodne. Mojega so tudi poslali domov in sem tako bila tri ure popolnoma sama z bolečinami in nihče mi ni nič povedal, zakaj sem sedaj v tisti sobi, kaj naj naredim s krvjo, ki je kapljala po tleh, kdaj pridejo pome ... Ko sem prišla v porodno, pa so se stvari obrnile, saj sem imela super babico. Edino, kar me je motilo med samim rojevanjem, je bilo to, da sem večkrat ponovila, da bi rada rodila bolj v sede, saj mi v ležečem položaju nikakor ni ustrezalo (prav občutek sem imela, da rojevam navzgor), a so me popolnoma ignorirali. Zato bom tokrat definitivno odšla tja s porodnim načrtom. Se pa celotne zadeve prav nič ne veselim, prav zaradi odnosa in bi z veseljem rodila doma, če ne bi bilo toliko packarije. user posted image

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?